Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepiku - jaką firmę wybrać ?

AniaZa

Rekomendowane odpowiedzi

Żaden problem nie czuj się zaatakowany, serio lubię czytać Twoje wypowiedzi

A to miło mi. Widać wraz ze @Szlaf i @Tank inaczej to zinterpretowaliśmy :P

A tak zupełnie BTW ... Czytasz w myślach jakoś od niedawna, czy to dar od urodzenia? ;)

Nie sądzę chyba, że @Szlaf i @Tank zaraz po napisaniu czy zlajkowaniu posta wysyłają Ci info do wiadomości co mieli na myśli :D no chyba, że to już jakaś nieoficjalna zasada, to przyłącze się do ruchu i obiecuję Cie informować!

BTW vol 2 - za sygnaturkę udzielam Ci oficjalnie Dirty Franks Award 2015

(tani browar do odbioru w każdej Biedronce, przesyłasz mi paragon na PW a ja pokrywam koszta :D )

edit: Autor prosi o nie doszukiwanie się złośliwości. Post ma charakter żartobliwy.

ricco-banner.png

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Czytasz w myślach w myślach jakoś od niedawna, czy to dar od urodzenia?

Umiejętności w 100% nabyte. Informacji nt. szkolenia, jego terminie i kosztach (wysokich) udzielę w stosownym wątku ;)

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Przebić stare sklepy szczególnie na oblegane frazy jest trudno, przeważnie za ich seo odpowiadają starzy wyjadacze, mają za sobą stare dobre linki itd itd, sklep to nie PP gdzie stronkę napierniczasz czym popadnie wejdzie w topy super, jak nie i złapią filtr, masz 10 następnych w odwodzie, właściciel sklepu władował sporo kasy i pracy w sklep i nieźle się wqrwi jak jego perełka podąży w otchłań G przez jakiegoś papraka który naczytał się że blaścik czyni cuda. Przy dobrze wykonanym i zoptymalizowanym sklepie, hasła z długiego ogona wchodzą w miarę prosto, problem to wiedzieć które z nich przekładają się na $ a które to bicie piany.

Dzień dobry :)

Chciałabym Was zapytać jakimi kryteriami kierować się przy wyborze firmy oferującej usługę pozycjonowania ?

...

Jak “rozpoznać” kompetentnego pozycjonera/firmę ?

Nie jest to takie proste ale są pewne czynniki które mogą w tym pomóc

• z polecenia, szukamy po znajomych czy nie mogą nam polecić jakiś firm SEO/SEM może już korzystają z ich usług i są zadowoleni a może chcą nas przestrzec przez jakąś firmą jakimś pozycjonerem
  • wiek firmy w seo/sem branży – jest to jeden z najważniejszych czynników
  • wizerunek – skoro ktoś nie dba o swój skąd mamy pewność ze zadba o nasz?
  • marka – skoro pozycjoner nie potrafi wypromować swojej marki jaką mamy pewność ze wypromuje naszą?
  • umowa – zwracamy uwagę na umowę jaką mamy podpisać z firmą – jeżeli jest zbyt skomplikowana lepiej omijać zawczasu taką firmę

Marketing internetowy dla firm

Patrz czy biorą klientów na efekt czy na abonament. Jak większość klientów jest na abonament to pewnie mają problemy po ostatnich aktualizacjach i koszą jeleni. A jak większość klientów jest na efekt i firma działa to znaczy że ich pozycjonowanie działa, bo inaczej by nie zarabiali.

Na Waszym miejscu (właścicielki sklepiku) zaczął bym od napisania i prowadzenia specjalistycznego bloga.. a jest chyba o czym pisać prawda? recenzje produktów, fotogalerie, aktualna moda i trendy na wspomniane ubrania etc. Z bloga zrobić odpowiednie linkowanie do sklepu, na początku bardziej postarałbym się o klientów niż same pozycje strony które jak wiemy nie "wchodzą" z dnia na dzień. Udzielanie się na forach w tematycznych wątkach to zawsze szansa na jakiegoś klienta który zrobi zakupy. A jeśli chcecie "zabłysnąć" w SERPAch na interesujące frazy to trzeba się liczyć z poniesioną inwestycją i czasem ale czasami warto poczekać miesiąc dłużej niż porywać się na magików pozycjonujących w parę dni.

zakładałem multikonta

Ignorancja i pycha

znów ludzi obrażasz ?

Jak ja kocham te forum

po co więc się umartwiasz ? A już widzę, znów linka potrzebujesz do swojego "bloga" wrzucić.

przeprowadzam w tym przypadku odpowiednie badania marketingowe.

ile już takich badań przeprowadziłeś ? Jakie wyniki mają prowadzone przez Ciebie sklepy ? Wrzuć jakieś screeny z searchmetrics/semstorm to pogadamy.

Ja np. czytałem sporo książek na temat pilotażu F16, czuję że dałbym radę polecieć ...

Sygnaturkę z linkiem przyznam sobie po napisaniu 15 wartościowych postów. Prawdopodobnie nigdy.

Całkiem coś innego mnie razi ... A przy okazji otrzymasz gratis odpowiedź na niewyartykułowane pytanie z Twojej stopki, kryjące się pod "nikt nie traktował mnie poważnie..."

Otóż ... przybywasz na forum praktyków z wieloletnim doświadczeniem, ze swoją niestrudzoną misją. Pouczasz ludzi, często w wieku Twoich rodziców, książkowymi banałami. A kiedy osoby znające się naprawdę na rzeczy (z różnych stron sceny seo) mówią Tobie wprost:

#jezusmaria - tam jest oferta na pozycjonowani ei audyty ...

Maaaasakra

Ty reagujesz tak:

Sam jesteś debil.

Ignorancja i pycha

Popraw też błędy ortograficzne na swoim blogu, nauczycielu nasz drogi !

Jest takie bardzo mądre przysłowie: Jeśli wszyscy mówią Ci, że jesteś pijany to idź się połóż ...

no nic, wy się kłóćcie, a ja idę na kawę z Anią pogadać na poważnie o słowach kluczowych:)

pytanie z Twojej stopki, kryjące się pod "nikt nie traktował mnie poważnie..."

kurcze ja chyba też zmienię awatara, to może kobiety też będą się chciały ze mną umawiać :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności