Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepiku - jaką firmę wybrać ?

AniaZa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

że referencji nie posiada a mało tego nie potrafi podać jakichkolwiek wypozycjonowanych stron

Ten "incydent" zdrowo nas otrzeźwił

W taki sposób można "przetrzepać" 90% "pozycjonerów". :D

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@zapleczak Rozumiesz, że pytanie autorki brzmi zupełnie inaczej ? I dlaczego "jakim cudem" wypozycjonuje ? Jak wg Ciebie ma rozsądnie wydać te pieniądze ?

1.? Zauważyłem jak brzmiało pytanie autorki, ale chciałem jej wyjaśnić na czym polega ta branża.

2.? Autorka słabo posługuje się nawet wyszukiwarką, a co dopiero pozycjonowaniem, dlatego uważam, że żadna firma ją nie weźmie poważnie, tylko będzie chciała wyczyścić.

3.? Rozsądnie byłoby wysłać te pieniądze na głodne, nie ubrane dzieci w Afryce, do jakiegoś malucha ubranko by doszło.

A tak poważnie możliwości jest kilka, dziwię się że o nich nie wiesz.

Poza tym jeśli ktoś pozycjonuje dobrze, to po co zrywać umowę? Jeśli ktoś pozycjonuje źle, to co może się stać? :)

Miałeś najwięcej do powiedzenia w tym temacie, a wyszło jak wyszło.

,,Firma zażyczy sobie...'' - nie rozumiem o czym w ogóle piszesz? Przecież chyba jak zleca komuś pozycjonowanie to jest to regulowane w umowie a nie nagle firma sobie zażyczy .. ale to nie jest koncert życzeń :zeby:.

Ustalacie stawki miesięczne + ew. premia za efekty i czas trwania i nikt nikogo nie może zaskoczyć,, nie możecie sobie pozwolić na zmianę zasad podczas gry czyt. trwania umowy ..

Z naciskiem na twoje "chyba"

Witam Was po małej przerwie bardzo serdecznie :)

Nie, nie marnowałyśmy czasu, wręcz przeciwnie - analiza ofert, które otrzymałyśmy na priv otworzyła nam oczy bardzo szeroko i uświadomiła, że bez wiedzy odnośnie pozycjonowania nie jesteśmy wstanie racjonalnie wybrać wykonawcy. Absurdalnie ... szczególne podziękowania należą się użytkowni "tank", który złożył nam swoją ofertę, ale w krzyżowym ogniu pytań wyszło, że referencji nie posiada a mało tego nie potrafi podać jakichkolwiek wypozycjonowanych stron. Kontakt się urwał, ale to właśnie Tobie szczerze dziękujemy !!! Ten "incydent" zdrowo nas otrzeźwił :)

Wracając do meritum, czy możecie nam polecić jakieś skuteczne szkolenia (white / black hat seo). Chcemy poznać prawdę ;)

A pisałem, nie słuchaj dzieci na forum.

Widzę że sobie przypomniałaś co mówiła mama "Ania nie dawaj frajerom" w tej branży to też się sprawdza

(nie miałem zamiaru tym nikogo obrazić, ale nie mogłem się powstrzymać)

Ale o jakiej prawdzie mówisz, priorytetem każdej firmy jest wyczyszczenie klienta.

SzlafRock - czylli coś już nam się udało :) A jak odsiać pozostałe 10% pseudospecjalistów ? Powiesz ?

Zapleczak - Twoje uwagi na temat moich umiejętności, wyśmiewanie wypowiedzi innych, język rynsztoka, którym się posługujesz w stosunku do kobiet .... Jedyna rada, której nam udzieliłeś to zalecenie nakarmienia dzieci w Afryce .... Proszę nie wypowiadaj się już w moim temacie, dziękuję.

A jak odsiać pozostałe 10% pseudospecjalistów ?

Nijak, nie znajdziesz ich. Szukanie na tym forum pozycjonera to tak jak byś poszła do lumpexu i szukała nowych, markowych ubrań z oryginalną metką mając 5 zł w kieszeni na "kilogram".

które otrzymałyśmy na priv

Wyobraź sobie teraz lekarza specjalistę (dobrego w tym co robi) - czy on chodzi od drzwi do drzwi i oferuje swoje usługi potencjalnym pacjentom? Wydaje mi się, że to oni muszą czekać do niego w kolejce i płacić po 200 za wizytę.

Opcja jest jedna, ale sama tego raczej nie ogarniesz. Analiza konkurencji (i to niekoniecznie z tej samej branży, ale ogólnie z e-commerce) i dojście do osób, które ich pozycjonują - wysłanie zapytania, przeanalizowania tych ofert i dopiero wtedy wybór firmy. Tylko przygotuj się na to, że za "kilo" trzeba będzie zapłacić więcej niż 5 zł.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Wiem z doświadczania pozycjonowanie sklepu w którym wymiana domeny nie wchodzi w grę obecnie jest bardzo pracochłonne i kosztowne, nie wiele właścicieli sklepów maja odpowiedni budżet i świadomość na ile można zwiększyć sprzedaż kiedy sklep ma dobre pozycje również na długi ogon. Do tego dochodzi spesyfika skryptów, contentu, DC, inne utrudnienia.

I teraz jest paradoks na taki sklep trzeba poświecić x czasu pracy swojej czy pracowników, i otrzymać można x pieniędzy. Wiele osób co potrafią pozycjonować sklep zna lepsze sposoby na otrzymania więcej pieniędzy za X-h pracy. Dla tego ciężko znaleźć kogoś kto stabilnie osadzi sklep w serpach. Obecnie robię parę sklepów ( i nie chce więcej) głownie poza Polskim internetem ale to ludzie z polecenia lub koledzy których znam osobiście. Niestety na więcej nie mam czasu ( uczyć kogoś to beż sensu) i nie ma odpowiednich budżetów u tych kto próbuje zaproponować sklep do seowania. Próbowałem dzielić czynności i rozdawać podwykonawcom i pracownikom, ale to nie zdaje egzaminu. I tak w końcowym rozrachunku trzeba spinać i poprawiać samemu :D

Bardzo ważne jeszcze zaufanie, nie da się w 30 dni wpasować sklep w top na stale nie paląc domeny, dla tego trzeba i czasu i pieniędzy. Natomiast zawsze w miedzy czasie można pchać mini-sklepiki udające sklep na byle jakich domenach co też jest pracochłonne. Pomijam fakt ręcznego czesania serpow na niektóre tematyki.

Witam Was po małej przerwie bardzo serdecznie :)

..... Absurdalnie ... szczególne podziękowania należą się użytkowni "tank", który złożył nam swoją ofertę, ale w krzyżowym ogniu pytań wyszło, że referencji nie posiada a mało tego nie potrafi podać jakichkolwiek wypozycjonowanych stron. Kontakt się urwał, ale to właśnie Tobie szczerze dziękujemy !!! Ten "incydent" zdrowo nas otrzeźwił :)

....

w gwarze szachowej to się nazywa szach i mat :) czas na zmianę nicka :)

Z drugiej strony dobrze że miał zapał i dobre chęci...

W innej działalności dopiero po 10 latach, poprosiłem klientów o wystawienie referencji, zawsze uważałem takie referencje za mało cool.

Co do sklepu internetowego, tak jak napisał Max sklep to kawał roboty i człowiek stąpa po cienkim lodzie, szczególnie w tematach mocno konkurencyjnych. Ja gdybym wybierał, firmę do pozycjonowania sklepu, to sprawdziłbym kto pozycjonuje sklepy z topów innych fraz i poprosiłbym tą firmę o ofertę, a czy udźwigniesz to finansowo inna sprawa.

Obecnie nie samym pozycjonowaniem zdobywa się klientów. W promocji sklepów należy wykorzystać cały wachlarz technik marketingowych.

Dla właścicieli sklepów, które zaczynają swoją drogę polecam uczestnictwo w eventach dotyczących e-handu. Kilka dni temu w Warszawie odbył się II Kongres e-Handlu. Ciekawi prelegenci, ciekawe prezentacje. Na takich imprezach mozna nawiązać tez ciekawe kontakty.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...

Ania Za jeśli nie wiesz o co chodzi dopytaj firmę, z którą chcesz nawiązać współpracę. Ja miałam ten sam problem, ale spotkałam niesamowitych ludzi, którzy mi doradzili. Kontakt do agencji: ciach - jeśli chcesz napisz... Ja mam sklep z obuwiem i z torebkami ze skóry. W wyszukiwarce jestem teraz na pierwszej stronie i na tym mi najbardziej zależało. Kto wie, może w przyszłości sama zorganizuję sobie jakieś szkolenie i będę również tak dobra w pozycjonowaniu:)

Poziom szeptanki - eXpert SEŁO 99

Rozumiem takie posty na forach mocno zaspamowanych, ale ktoś kto siedzi w pozycjonowaniu chyba się powinien orientować, że na PIO to nie przejdzie w takim wydaniu? :)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności