Skocz do zawartości

jak walczyć z dodawarkami stron

-=SnU=-

Rekomendowane odpowiedzi

zgadzam sei z Tobą mało.

Ale skoro dziś zdecodował się ktoś napisać dodawarkę do katalogow jutro ktoś może zechce udostępnić generator katalogów.

Wtedy pyttanie jest takie: kto wygra , dodawarka czy generator katalogow ?

Wlasciciel takiego katalogu nie bedzie sie przejmowal dodawarką a niech mu buduje kontent.

Wiec zabezpieczarki sa dla ludzi ktorzy chca miec kontrole nad Swoim katalogiem.

Dodawarki sa dla tych ktorzy chca generowac katalogi.

Roznica pomiedzy automatycznym qlwebem,mini jest obecnie kwestia dopisania kody w postaci checklinkera i jakiejs tam bazowej 10 tys urli, reszta to juz samo smiganie i chodzenie po meta jak dzieje sie to obecnie.

Ja nie neguje dodawarek bo to super sprawa, ale mysle ze dobrze jest aby podczas powstawania dodawarek powstawaly narzedzia przeciw dodawarką.

Bo jezeli tak sie nie stanie znikna nam wartosciowe katalogi uzytkownikow ktorzy chcieliby zrobic fajny ale np nie potrafia sie bronic przed automatami.

Wiec moze warto poprostu dopisac kilka linijek kodu do automatu i namowic userow qlwebow do zautomatyzowania dodawania i budowania katalogow.

Zapewne taki pomysl bardziej bedzie sie podobal wlasciciela katalogow ktore i tak nie potrafia sie bronic przed atakami dodawarek a np chcieliby tego.

Ja nie znegowalem w zaden sposob dodawarek a jedynie przedstawilem iz warto tez myslec nad zabezpieczaniem sie przed nimi.

Dlatego jestem za dodawarkami i za blokarkami a moze i w przyszlosci za autogeneratorami katalogow :placze:.

Ale jak dojdzie juz do autogeneracji katalogow a dojdzie jezeli bedzie i tak cala masa zapchanych katalogow przez automaty to mozna zapomniec o linkach - bo kazdy autor bedzie wolal zgenerowac sobie nowy katalog inny niz 30 min wczesniej z nowymi domenami itp itp i dac np linki nofollow.

Wiec czasem pewne pomysly moga byc bardziej szkodliwe niz pozyteczne.

Bo na ankiete z pytaniem

1. Wybralbym qlweb wersja automatycznie generowana i linki nofollow.

2. Wybralbym dobrze zabezpieczonego qlweba na dodawarki

3. Wybralbym qlweba nie zabezpieczonego na dodawarki

to mysle ze 1 wybierane byloby najczesciej, 2 jako 2 a 3 jako 3.

Bo widac to po samych qlwebach sa stawiany zeby byc - tak w wiekszosci

Wiec gdyby mogly byc stawiane i nawet nic nie musialoby sie robic poza uruchomieniem automatu na jakas dobe w celu przygotowania sobie nowej bazki i zdobycia super unikalnego katalogu.

Tak czy tak :) dodawarka jak miecz a kto mieczem wojuje ten od miecza ginie.

Wiec konsekwencja moze okazac sie ze nagle tego typu atakowane katalogi zaczna wprowadzac nofollow zachowujac kontent, a ci co maja dbac o swoj katalog beda dodawali tylko znalezione strony we wlasnym zakresie wylaczajac mozliwosc dodawania i zostawia linki wyjsciowe aktywne

Dlaczego moja dodawarka do qlwebów nie może stworzyć czasem nowej podkategorii (to tylko czasem w przypadku niektórych kategori). Dostaje wtedy komunikat, że taka kategoria juz istnieje, a ja jej nie widze? Taka sama sytuacja występuje czasem podczas dodawania strony do katalogu. Nie można dodac strony, bo podobno już istnieje w tej podkategorii. Tylko że ja jej nie znajduje.

Tą dodawarkę to można traktować półżartem :placze: Jak ręcznie dodaje to mam taki sam efekt. Nie wiem dlaczego?

A więc mam dodawarke do qlwebów na własnym skrypcie (za niedługo bedzie do mini) i jest to duże udogodnienie zwłaszcza że większość qlwebów nie ma żadnego większego zabezpieczenia. Ale pracuje również nad skryptem katalogu stron. Mam nadzieje ze dzięki wiedzy zdobytej przy pisaniu dodawarki katalog bedzie dość solidnie zabezpieczony - będzie bez tokena - przyjazny katalogerowi.

Z dodawarki mam troche statystyk:

Na dzień dzisiejszy ponad 800 qlwebów

PR6 - 1 szt

PR5 - 7 szt

PR4 - 77 szt

PR3 - 144 szt

PR2 - 70 szt

PR1 - 12 szt

PR0 - 520 szt

około 170 zabezpieczonych jest tokenem (i szybko rośnie ta grupa)

około 10 posiada inne autorskie zabezpieczenie (do których musze dodawać recznie)

około 10 katalogów znika w ciągu jednego miesiąca

ps.

Dla pokemonów: Nie udostepniam nikomu swojego skryptu.

.

Mógłbym prosić tylko o adres tego QlWeb'a z PR6 :D?

Forum o siostrach Radwańskich RADWANSKIE.net: Agnieszka Radwańska, Urszula Radwańska - czyli siostry Radwańskie. Po kontuzji powraca Ula Radwańska.

Gry na OPCG.net to stare gry abandonware, do pobrania za darmo.

Jesli chodzi o katalogi qlWeb to mam podobne statystyki...

Jesli chodzi o zabezbieczenie przed dodawarakim jest bardzo proste moderacja, ale ona niekażdego zadowala, bo o czym już było wcześniej mowa, niektóre katalogii są nastawione także po to, by tam ktoś wszedł, dodał wpis, lub znalazł szukaną informację, a przy tym kliknął w reklamę bądź nasze linki, by zwiekszać tym trafik na innych naszych stronach.

Jesli chodzi o inne zabezpieczenia, to polecam indywidualne zabezpieczenia, bo jest oczywiste, jeśli np. w moim katalogu dałem własnego tokena i parę innych autorskich zabezpieczeń, nikt nie będzie nawet tracił czasu, by robić do niego dodawarkę, pominie katalog i bedzie robił dodawarkę do 99% pozostałych katalogów.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności