Skocz do zawartości

Zwiększanie ruchu na stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Na blogu Lexy znalazłem artykuł w jaki sposób za darmo zwiększyć ruch na stronie. Dotarłem na tą stronę:

https://partner.przeczytamwszystkich.pl/start 

i mam do Was pytanie: ktoś z tego korzystał? Na start dostaje się jakieś punkty i można wypróbować, jest sens? Ruch z tego portalu ma jakiekolwiek znaczenie?

Co do przeczytamwszystkich.pl to istnieje możliwość skorzystania z wersji testowej. W ciągu dwóch - trzech dni nabiją ci po kilkaset, kilka tysięcy wyświetleń strony. Nie ma co liczyć z tego na stałych czytelników, bo użytkownicy wchodzą na twoją stronę tylko po to by nabić punkty w programie przeczytamwszystkich.pl i zdobyć kolejne nagrody.

Chodzi mi tylko o to czy taki ruch jest cokolwiek wart.

Skoro to darmowe, to zarejestruj się i sprawdź. Dużo zależy od tematyki serwisu, dlatego dla jednej stronie będzie widać bezwartościowy ruch, z kolei na innej userzy mogą wracać. Dodam tylko, że użytkownicy tego programu dostają punkty nie za samo wejście na stronę, ale za określony czas na niej albo przejście się po kilku podstronach - w tej chwili nawet nie pamiętam. Więc statystyki nie będą takie złe, bo samo wejście i wyjście ze strony nic nie daje użytkownikom walczącym o punkty.

A tak w ogóle, to Twoje pytanie dotyczy tego, czy taki ruch daje coś pod kątem SEO?

A tak w ogóle, to Twoje pytanie dotyczy tego, czy taki ruch daje coś pod kątem SEO?

Bardziej chodzi o wypromowanie marki - strona jest w sygnaturce, i dotarcie do osób które mogą się tym tematem zainteresować. Jeśli chodzi o SEO to ten ruch chyba byłby pomocny, ale tylko wtedy gdyby utrzymywał się na stałym wysokim poziomie, taki skok bardziej może chyba zaszkodzić niż pomóc.. przynajmniej takie wrażenie odniosłem czytając na ten temat.

Powiem tak - to darmowa opcja, na którą wystarczy poświęcić kilka minut, więc nie trzeba się zastanawiać, tylko po prostu spróbować. Ale chyba musiałbyś zgłosić adres bloga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności