Skocz do zawartości

[insiderpress.pl] Co to jest?

Rafal

Rekomendowane odpowiedzi

no może ty masz gorzej, bo ktoś może Ciebie skojarzyć z seksem.

Właśnie o to mi chodziło.

podobną rzecz możesz zarzucic katalogowi Piotra, i co ? chyba nie w tym cały urok zeby nad tym płakac tylko wymyślic jak byc wyżej

Katalog Piotra jest na 2. miejscu po wpisaniu mojego imienia i nazwiska... Dobrze, że nie na 1. :) Ale z drugiej strony SAM tam umieściłem swój wpis.

Tutaj kolega youki przedstawil pomysl na generowanie wielu stron o dobrej tresci.

To dlaczego jak wpisywałem w wyszukiwarce forum adres tej strony, pozniej bez "http", bez "pl" to nie znalazło tego postu?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Dla mnie ip to niestety puste, nie mające żadnego sensu, przedsięwzięcie. Ale rozumiem, że miało takie od początku byc, w końcu nie o sens chodzi, a o pieniądze z adsensa? :)

A jednak - oby jak najmniej osób miało takie pomysły, bo... przy małej skuteczności Google w odsiewaniu spamu czeka nas kompletny burdel... :/

Btw, https://www.google.pl/search?q=cache:Uiwvpi...23195402+&hl=pl - heh :)

Szy.

szy pokaz najpierw spam na ip

czy prezentowanie wynikow wyszukiwania nie jest sensowne? czy ranking slow najczesciej wpisywanych nie jest sensowne?

Spamem w Google'u nazwałem istnienie stron, generowanych dynamicznie w tysiące dokumentów, a które nie mają swojej zawartości.

Nie jestem dobry w angielskojęzycznych nazwach, więc może kto inny to właściwie nazwie :).

Twoja strona nie słuzy niczemu innemu, jak tylko kliknięciom w adsensa. A może czegoś nie zauważyłem?

Ja też robię coś podobnego, chociaż może trochę przez przypadek, ale jednak robię. Jednak to u mnie jest jakimś jednym niewielkim narzędziem w dużej reszcie całego projektu.

Na dodatek, dośc wyraźnie ustaliłem granice 'od' 'do' w których staram się mieścić jeśli chodzi o zakres słów kluczowych. I wydaje mi się, że nie śmiece w tym stopniu co Ty.

... choć pewnie znajdzie się ktoś, kto postawi jednak mnie w jednym szeregu z Tobą i rozstrzela.

Szy.

w mojej głowie jest coś dziwnego. ukształtowało się to pod wpływem forum, wypowiedzi innych i własnych przemyśleń. nazywa się to etyka pozycjonowania bartka-b.

To mile ale szkoda ze to jest tylko w Twojej glowie i paru innych. Natomiast cala reszta Twoja etyke ma gleboko gdzies ...

Nie ma sensu sie nad tym kolejny raz rozwodzic

To ta sama idea co keyword.ad.warszawa.pl - gratuluję, ale takie założenie to spam.

Youki, pomysł (stworzenia wyszukiwarki, nawet korzystającej z silnika G.) jest fajny, ale aby postępować w 100% etycznie, należałoby dodać noindex...

Pozostaje bowiem kwestia, jakie masz moralne ;) prawo do pośredniczenia, tworząc ładnie wypozycjonowane farmy linków? To jest e-nielegalne - nie dodajesz żadnej treści, poza własnymi reklamami.

Wyobraź sobie, że jeszcze 100 osób zrobi coś takiego - pierwsze 100 wyników każdego (mniej obleganego przez strony z wysokim PR) zapytania g. będzie generować wyniki z czołówką w postaci 100 "stron-wyników wyszukiwań", zawierających strony-wyniki wyszukiwań... Rekurencja.

Podając za przykład ad.warszawa.pl, ta wyszukiwarka zaspamowała interesującą mnie frazę kluczową w Google tysiącem podstron. Wtedy mnie ... zalewała, teraz siedzę cicho, bo ja jestem 1., po mnie kilku, a potem ten gigantyczny spam. Ale jak byłem 1001-wszy, to cienko kwiczałem.

Właśnie sobie pomyślałem, że teraz wszyscy tak będą robić.

Bo faktycznie, pomysł jest i dobry i nowatorski i nieznany i myślę że wyszukiwarki będą miały z tym sporo problemów ;).

I tak jak to mówiłem na wykładzie - najwięcej zarabia się na nowych, nieznanych formach reklamy. Jak, dawniej, pierwsze hotmailowskie stopki w mailach. Teraz będą automatycznie generujące się farmy linków... :/

Pozdrawiam, J.

Dobrze, że nie na 1.

Właśnie po to pozdejmowałem <title> jakie było wcześniej w postaci tytułu wpisu z podstron "szczgóły wpisu" żeby jak najmniej zdarzało się przypadków kiedy moja podstrona jest wyzej od tej linkowanej.

Ale z drugiej strony SAM tam umieściłem swój wpis.

To tez podstawowa różnica między moim systemem a np. zaśmiecaniem wyników wyszukiwania przez jakiekolwiek (niezgodne z zasadami Google) dzikie przetwarzanie ich wyników tylko na potrzeby osiągnięcia jak najwyższych pozycji z jak największą ilością słów kluczowych. Żeby mieć wpis trzeba samemu chcieć a żeby go usunąć wystarczy samemu nacisnąć jeden guzik i zniknie. Wprawdzie zanim zniknie z indexów trochę potrwa ale zniknie.

Bo faktycznie, pomysł jest i dobry i nowatorski i nieznany i myślę że wyszukiwarki będą miały z tym sporo problemów :hello:.

O ile nie zaczną blokować adresów serwerów które w ten sposób pobierają i przetwarzają ich wyniki.

Korzystam wyłącznie z własnych zasobów i całkiem miło się to wszystko powoli rozwija. Nie potrzebuję dołączać wyników z żadnych obcych baz ani ich przetwarzać, tym bardziej nielegalnie.

Ktoś wspomniał o emulti - nie znalazłem na ich stronach żadej informacji, która jasno mówi że mają prawo do takiego przetwarzania wyników którejkolwiek wyszukiwarki.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności