Skocz do zawartości

Dziwny ruch na stronie

Rekomendowane odpowiedzi

Spoko, dałem radę przebrnąć ;) Ja w GA radzę sobie tak, że tworzę nowy segment i wykluczam ruch z Rosji. Wydaje mi się, że ta metoda działa dobrze. Poblokuję tych co mam w .htaccess i zobaczę czy pomoże.

Swoją drogą ten drugi artykuł znalazłem też tu:

https://www.optimizesmart.com/geek-guide-removing-referrer-spam-google-analytics/

• 2 tygodnie później...

Ostatnio w logach widzę drastyczny wzrost wejść nie tylko ze znanych semalt darodar itp. ale również innych stron. Głównie jako referer pokazywane są strony z kilku portali blogowych mi.in tumblr, soup.io, theknot (www theknot com / wedding / sumycin-and-delivery)

Zrobiłem tak, że zassałem sporą bazę tych stronek gdzie referują, zrobiłem stronę na theknot i zrobiłem próbę. Wyniki gorzej niż marne. Wyszło mi, że z tych wejść żeby mieć jakąś kasę to trzeba takich refererów puścić miliony.

Tak jest w istocie czy mój marny wynik mógł być spowodowany jakimiś innymi czynnikami?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności