Skocz do zawartości

Samodzielne pozycjonowanie?

Mamrot

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przy konkurencyjnych frazach, szanse na wbicie się ze sklepem bez doświadczenia, softów, zaplecza itd, jest czysto iluzoryczna, co więcej, większość tkz expertów z tego forum też raczej sobie nie poradzi, to kawał ciężkiej roboty, bez gwarancji sukcesu.

moje strony są najlepszym dowodem, że się da, tyle że potrzeba na to sporo czasu (lat) i ... nerwów (bo czasem spadałem w niezrozumiały sposó B) ale obecnie jest ok,

moja główna strona dot. pisania programów komputerowych - ma top1 we wszystkich interesujących mnie frazach mimo że jeżeli chodzi o pozycjonowanie jestem absolutnym amatorem

jeżeli chodzi o pytanie jak, zrób sobie malutkie zaplecze - kilka stron na blogach ze sporą ilością treści podobnej tematycznie - niech te blogi żyją, 

np 7 blogów na róznych serwerach i różnych skryptach i codziennie dodawaj po 1 wpisie do każdego z nich 

do tego fora, jak najwięcej for  na których będziesz umieszczał posty z linkiem w podpisie - też 1, 2 wpisy dziennie

do tego JAK NAJWIĘCEJ TREŚCI na twoich stronach i z czasem strona będzie się piąć w wynikach ale kluczem jest systematyczność

programy.zagrosze.com - musisz napisać program ? zrobimy to za Ciebie ;)

pisanie programów na zamówienie, zaliczenie, zlecenie...

sorry z całym szacunkiem, ale to nie jest fraza o którą walczy kilkadziesiat sklepów internetowych ze sporymi budżetami i starym zapleczem/linkami, na top 10 masz właściwie połowe wpisów niekomercyjnych

no niezgodzę się z Tobą - pisanie programów na zamówienie, pisanie programów na zlecenie, pisanie programów komputerowych, samo pisanie programów, programy na zamówienie, programy na zlecenie, aplikacje dedykowane, programy na zaliczenie  - to wszystko są frazy o które walczy bardzo wiele firm i niezależnych wykonawców - do tego trudne do przebicia fora tematyczne które mają gigantyczny naturalny trafick i bazę linków tworzonych przez prawdziwych ludzi - tak znowu prosto nie było 

choć oczywiście nie jest to sklep komputerowy - czy coś w tym guście - tu masz rację - tyle że jak rozumiem autor pytania chce mieć stronę o swoich podróżach i związany z nią sklep - więc raczej nie będzie to top topów trudności 

podsumowując - nie zniechęcaj się ;)

Mam nowy sklep internetowy......Branża jest mocno konkurencyjna i mnóstwo roboty, więc nie mam czasu na zakładanie nowych stron - tej jednej ledwo daje rady. .....

więc jeszcze raz, biurówkę online, czy bieliznę czy podobne tematy nie da się porównać z twoimi frazami, oczywiście fajnie ze sobie poradziłeś, ze przebiłeś kilku konkurentów, moje gratulację, ale to całkowicie inna liga

Czy są jakies bezpieczne metody na samodzielne pozycjonowanie strony przez laika? Chcę uruchomić własną stronę dotyczącą moich podróży i mojego sklepu, a początkowo nie planuję wydatków na SEO. Czy jest coś, czym sobie sam nie zaszkodzę?

autor wątku pisze o stronie dotyczącej podróży i sklepu jak rozumiem takiego w realu, dlatego uważam że z pozycjonowaniem poradzi sobie sam

co do mojego ruchu zależy od miesiąca jest to 1000 - do 5000 wizyt przez google - oczywiście pewnie się uśmiejesz tyle że jednak dość mało ludzi szuka "programu na zamówienie"

poza tym  to chyba ilość wyników jest miarą skali trudności a tych na hasła typu  jest nawet całkiem sporo np: 

programy na zamówienie - 819 000 (moja główna fraza)

programy na zlecenie - 519 000

pisanie programów komputerowych - 350 000 (a ta jest o tyle trudna że jest mnóstwo niekomercyjnych stron traktujących o nauce pisania programów m.in. fora internetowe)

ale przede wszystkim - ja nie piszę tego by się chwalić jakim za*******m jestem pozycjonerem - NIE JESTEM ŻADNYM POZYCJONEREM - jestem programistą - nie twierdzę również że DOKONAŁEM JAKIEGOŚ WIELKIEGO WYCZYNU - na pewno umieścić na top1 stronę laptopy.zagrosze.com było by o niebo trudniej i pewnie nie dał bym rady tym bardziej że cała moja metodologia polega w skrócie na tym co napisałem wyżej

napisałem to dlatego żeby pokazać ludziom mającym podobne obawy  że da się i nie ma się co zniechęcać  

napisałem to dlatego żeby pokazać autorowi wątku że da się

tyle że potrzeba na to sporo czasu (lat) i ... nerwów

Jak jestem głodny dzisiaj to idę do piekarni i kupuję chleb. Mam też świadomość tego, że chleb będę jadł prawdopodobnie codziennie do końca życia, jednak nie szukam na necie porad jak wypiekać chleb, bo pewnie by mi się to po pierwsze nie opłaciło a po drugie nie miałbym na to czasu. Bardzo prosty rachunek wystarczy zrobić - chleb kosztuje 3 PLN, Czas, prąd i sprzęt do jego wypieku kosztowałby mnie sporo więcej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

tyle że gdy zaczynałem pisać programy na zamówienie, a właściwie były to wtedy głównie programy na zaliczenie ;) to nie było mnie stać na porządne usługi pozycjonerskie

PORZĄDNE - bo szybko przekonałem się że śmieszne oferty z allegro tylko szkodzą stronie a sensowna zaplanowana opieka nad stroną jest bardzo droga 

dlatego musiałem nauczyć się piec chleb i okazało się że nie jest to wcale takie trudne 

jeszcze raz powtarzam - ja pisze to do amatorów którzy pozycjonują swoje strony "o podróżach" nie kwestionuję potrzeby zatrudnienia agencji w przypadku arcytrudnych branż na które zwracacie uwagę wyżej 

i naprawdę nie chcę się kłócić ...

No tak to w PL niestety jest. Jak ktoś prowadzi sklep to najlepiej żeby był jeszcze magazynierem, pozycjonerem, kurierem i księgowym, bo przecież to wszystko jest takie proste. Jeszcze dużo czasu musi upłynąć żeby (o ile to się kiedykolwiek stanie) było tak jak w australii na przykład. Tam nie ma czegoś takiego jak człowiek orkiestra. Każdy robi swoją robotę, bardzo wąską specjalizację i zna się na tym co robi, dlatego między innymi nie ma fuszerek, problemów, reklamacji itd. W polsce człowiek przez dzień pracuje w budce z hot-dogami, po południu jest ogrodnikiem a w nocy pozycjonerem.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

kwestia kasy, u nas większość osób nie ma kasy, więc chce kupić produkt, usługe możliwie jak najtaniej, jak moze zrobić sam to super,  sprzedawcy muszą minimalizować koszty itd. Jak wzbogacimy się to przyjdzie czas na lenistwo i wymianę usług między ludźmi. W bogatych społeczeństwach usługi to 70-80% obrotu gospodarczego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności