Skocz do zawartości

Statyczna strona - google lubi zmiany?

macp

Rekomendowane odpowiedzi

Od 4 lat mam statyczną stronę firmową na zasadzie wizytówki, jest 5 zakładek, oferta, kontakt, ot standardowe informacje. Strona jest na pierwszym miejscu na wszystkich interesujących mnie hasłach, nie było to trudne bo zawężyłem działalność do wybranej dzielnicy miasta. Teraz zmieni się właściciel więc automatycznie muszę zmienić nieco treść - dane kontaktowe, dział "o nas" itp. Nie będę zmieniał nagłówków. Czy mam się spodziewać dużych wahań jeżeli chodzi o pozycje w google?

kiedyś czytałem, że google lubi zmiany na stronie ale tutaj treści nie przybędzie tylko się trochę zmieni

Teraz zmieni się właściciel więc automatycznie muszę zmienić nieco treść - dane kontaktowe, dział "o nas" itp. Nie będę zmieniał nagłówków. Czy mam się spodziewać dużych wahań jeżeli chodzi o pozycje w google?
Raczej nie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli byś wymienił treść na wszystkich podstronach lub stronie głównej, mógłbyś zauważyć zmianę. Ale po samym danych teleadresowech, nie sądzę.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

czy jeżeli będą jakieś spadki to trzeba będzie na nowo stronę pozycjonować czy po jakimś czasie wróci na pierwsze miejsce sama? sprawdziłem jeszcze raz, zmieni się strona główna, zakładka "o nas" i "kontakt" - w zakresie nr telefonu bo adres ten sam, nie zmieniam w ogóle projektu strony, jedynie niewielką ilość treści

Nawet jak strona jest w TOP1 to warto przy niej pracować. Obserwuj zmiany, a jeśli zauważysz spadki - popracuj nad treścią lub linkami.

Niedrogie wpisy w płatnych, zadbanych, długowiecznych katalogach (hurtem taniej - pisać na PW):

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności