Skocz do zawartości

Nowy algorytm google mobile-friendly search results

WebReklama

Rekomendowane odpowiedzi

Czy Wy naprawdę nie potraficie normalnie porozmawiać na główny temat, tylko musicie cię czepiać detali albo wszędzie bezmyślnie doszukiwać się próby zwiększenia zarobków z AdWordsa? Litości...

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

albo wszędzie bezmyślnie doszukiwać się próby zwiększenia zarobków z AdWordsa? Litości...

po tylu latach i różnych wydarzeniach jakoś nie mogę inaczej ;) cóż może bezmyślnie, ale jakoś dziwnie prawdziwie... I uwierz wolałbym takich skojarzeń momentalnie nie mieć.

• 2 tygodnie później...

No ja już dostałem powiadomienia dziś na 3 strony... znaczy się zaczęły sypać powiadomienia do wszystkich... Zaraz ktoś zarobi na tym przedsięwzięciu.

A ciekawe czy pozycje w Google na komputerach też się zmienią na wskazanych domenach.

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

i co z tego?

Jakiś koncern Ci wmawia, żebyś teraz jadł ziemniaka zamiast marchewki bo jest bardziej przyjazny. Jeśli tego nie zrobisz to znikniesz.

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Jeśli ludzie zaczynają kupować więcej ziemniaków to w czym problem? :) (mobile-ziemniak to już 30% ruchu)

nigdy nie wspieram decyzji googla, ale tutaj akurat tylko dzięki nim większość ludzi ruszy du**ę z mobilną stron, którą mieli zrobić od lat (i jeszcze im to wyjdzie na dobre)

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Pewnie z 1/2 was tu na forum zarabia na robieniu stron. I narzekacie jeszcze, że jakiś koncern teraz każdemu przedsiębiorcy każe zrobić wer. mobilną. Zamiast zakasać rękawy i przerabiać strony różnym Januszom za $$$ to narzekanie ;)

bo jak widać i na całe szczęście są jeszcze ludzie, których interesuje coś więcej niż "wydojenie klienta" w dowolny sposób i za wszelką cenę...

Jeśli mowa o "Januszach" to chyba najwięcej jest we wszelkiej maści urzędach. Tam na potęgę płodzą nowe strony. Teraz @5scorpio zapewne będą najlepszymi klientami do wymiany stron na mobilne :D

Jestem pewny, że gdyby nie urzędnicy to co najmniej połowa webmasterów musiałaby się przekwalifikować.

Olać google i ich mobilny algorytm

i z tym się zgodzę - tak w ogóle to mam dostęp przez GWT (przez różne panele swoje i klientów) do ok. stu stron, i z tych stu stron może jedna albo dwie nie dostały powiadomienia ws. wersji mobilnej;

najlepsze jest to, że takie powiadomienie dostało też kilka witryn, które powstały już jako responsywne :)

a ile jest stron, które w ogóle nie są podpięte pod GWT?

pewnie niedługo wrócimy do rozdzielczości 640x480 bo Bóg - przepraszam - Google tak chciał

pozdrawiam

najlepsze jest to, że takie powiadomienie dostało też kilka witryn, które powstały już jako responsywne

Mam kilka takich kfiatków. Algorytm google do oceniania mobilności witryny jest bezbłędny, tak jak samo google.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności