Skocz do zawartości

Farma linków

jolan

Rekomendowane odpowiedzi

Próbował ktoś z was zrobić coś podobnego?

Mam sporo linków ze skracaczy typu bit.ly itp. Mam konta więc mogę edytować link do którego skrót ma prowadzić. Linki już długo są na stronach, ale ponieważ ich nie pingowałem to nie wszystkie są zaindexowane w G.

Teraz zastanawiam się jak w miejsce tych linków wprowadzę zupełnie inne linki, ale do stron o podobnej tematyce, czy taka podmianka nie sposoduje filtra lub co gorsza bana?

Testowałem na niewielkiej liczbie i nie zauważyłem negatywnych zmian, ale wiadomo, że czas i ilość mogą zrobić swoje.

edycja: formatowanie

1) pingowanie niewiele daje

2) bana nie dostaniesz

3) filtr dostaje się za zły profil linków (zakładam, że treści strony i optymalizacja onsite są ok), więc nie ma jednoznacznej odpowiedzi

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Teraz nie pinguję, bo wolę żeby taką ilość linków G samo znalazło... będzie bardziej naturalnie :)

A jak w wordpressie dodajesz wpis i ping wysyłany jest automatycznie to pewnie zaraz ban będzie za taką nienaturalność...

Integracja Sensoryczna | Góra Kalwaria | Integracja Sensoryczna Piaseczno

"Mam wielką łatwość w mówieniu innym co mają robić" - król Julian

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności