Skocz do zawartości

[szukam] VPS / Serwer pod średniej wielkości portal

Windmaker

Rekomendowane odpowiedzi

Kontynuując temat, zastanawiam się nad ofertą biznes-host.pl - ogólnie oferują w dobrej cenie całkiem ładne VPs-y z DirectAdminem i administracją ( https://biznes-host.pl/?s=vps_directadmin&rodzaj=da⊂=12). Miałem okazję z nimi rozmawiać i póki co dosyć pozytywnie sprawa wygląda.

Gorzej ma się sprawa z opiniami. Typowo negatywnych wiele nie widziałem, ale kto by nie pisał, to zawsze trochę awarii zaliczali - i tu pojawia się moje pytanie - tak zdroworozsądkowo, w perspektywie roku ile taki w miarę dobry dostawca może mieć awarii? Teoretycznie powinno być 99,9 % sprawności, ale to tylko sprzęt.

Jakieś opinie może na ich temat?

Zastanawiam się tylko nad wyborem oferty - tę za 99 zł czy inną.

• Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Bizneshost to dobra oferta ale nie pod docelowe strony www.

Mógłbyś rozwinąć?

A inna propozycja netdc.pl ?

Albo jaką inną firmę wybrać? Te dwie akurat mają administrację w cenie i nie kosztują 1000 zł za rok. A chciałbym zostać z cenami poniżej 1000 na rok (o ile jest sens VPS-a w tej cenie - w nawiązaniu do Twojego komentarza z początku dyskusji ;) ).

Mam w bizneshost sporo vpsow stawiam na nich wszystko od stron do aplikacji oraz aplikacji testowych rozgrzewaja je do czerwoności i nie narzekam za takie pieniądze super jakość i szybki support jak sie coś po sypie :)

Max także czekam na rozwinięcie Twojej wypowiedzi :)

bilbord_opublikuj_mini.png

Albo jaką inną firmę wybrać?
Ionic, v-net.pro, ionic.pl, vipower.pl

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

wiele razy bylo. ale raz jeszcze.

najpierw trza zdobyc ruch.

zajmie to najczesciej lata swietlne.

potem szukac serwer.

Max także czekam na rozwinięcie Twojej wypowiedzi

a co tu rozwijać to najtańsze VPSy z DA, dobre pod seo softy, zaplecza, doory ale nie pod strony docelowe. Tak to oceniam po 2 latach korzystania. Jestem zadowolony bo oczekuje tyle ile te VPS, suport mogą dać za te pieniędzy.

szybki support jak sie coś po sypie

na stronach portalach co zarabiają nie może coś się sypać, bo bardzo często dzień niedostępności może kosztować roczną opłatę za taki hosting. Mówimy o serwisach i stronach co zarabiają a nie tych co w przyszłości mieli by zarabiać.

Strona docelowa nie może prosto paść i wstać po 12h.

Przewidywany ruch w perspektywie najbliższego roku to około 50 000 unikalnych wejść miesięcznie.
50000 / 30 dni ~ 1666 / 24 ~ 69 wejśc na godzinę :zeby: co daje jedno wejście na minutę. Po odliczeniu godzin nocnych niech będzie ~200 wejść na godzinę, więc takie coś, to możesz hostować na każdym prawidłowo działającym hostingu shared.

PS To zapleczowe precle mogą generować większy ruch chociażby z robotów indeksujących ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Przewidywany ruch w perspektywie najbliższego roku to około 50 000 unikalnych wejść miesięcznie.

50000 / 30 dni ~ 1666 / 24 ~ 69 wejśc na godzinę :zeby: co daje jedno wejście na minutę. Po odliczeniu godzin nocnych niech będzie ~200 wejść na godzinę, więc takie coś, to możesz hostować na każdym prawidłowo działającym hostingu shared.

PS To zapleczowe precle mogą generować większy ruch chociażby z robotów indeksujących ....

Ja się z tym zgadzam 50 000 to ruch przeciętny, da radę każdy hosting nawet za 50zł brutto /rok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności