Skocz do zawartości

[szukam] VPS / Serwer pod średniej wielkości portal

Windmaker

Rekomendowane odpowiedzi

"50000 / 30 dni ~ 1666 / 24 ~ 69 wejśc na godzinę co daje jedno wejście na minutę. Po odliczeniu godzin nocnych niech będzie ~200 wejść na godzinę, więc takie coś, to możesz hostować na każdym prawidłowo działającym hostingu shared.

PS To zapleczowe precle mogą generować większy ruch chociażby z robotów indeksujących ...."

....dedyk czy VPS na taki projekt? Panowie armatę na gołębia?

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 39
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szukam serwera VPS lub dedyka.
Cały ten dział jest poświęcony serwerom i hostingowi, więc czego oczekujesz - "Kolejnej tacy z ofertami", ze zakładasz nowy topic :hmmm:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• 2 tygodnie później...
Gość MikeStatman

Ja w tym samym temacie, zamierzam porzucić vps na linuxpl.com. Co innego możecie polecić? Obecnie płacę 4 razy 300 brutto za rok.

Pojemność 35GB, Transfer do 20GB/m-c, ram chyba 2gb, cpu 2,6.

Czytałem, ze teraz już dyski ssd są w ofercie za podobną kasę.

Przetestujcie sobie netdc: https://www.netdc.pl/innowacyjny-vps-z-directadmin,23.html

Mam 2 vps w bizneshost (~3 lata) i już 4 w netdc (pierwszy zakupiony jakieś 1,5 roku temu). Na BH nie moge narzekac, lecz bez specjalnego zachwytu. Slowo poprawnie chyba jest najlepszym okresleniem. Od jakiegos czasu zachwalam natomiast netdc. Bardzo duza roznica pomiedzy obiema uslugami jest przede wszystkim w wydajnosci i funkcjnalnosci (genialny pakiet webdevloper).

P.S

W netdc podoba mi sie jeszcze jedna rzecz, mianowicie dbalstwo o klienta po zakupie uslugi i co jakis czas fajne gratisy dla obecnych klientow. Od siebie podziele sie swoim kodem na 50pln otrzymanym przy ostatniej fv: 3AF5-71UJ-TBJT

P.S2

Mam jeszcze kod na 100pln- za przyslowiowe 0,5 :-) (zainteresowanych zapraszam na priv)

Ja się z tym zgadzam 50 000 to ruch przeciętny, da radę każdy hosting nawet za 50zł brutto /rok.

A ja tam sobie szaleję.

Ruch właśnie jakieś 50K, za to jadę na swoim serwerze Quad core i7-920, 48GB RAMu, 2x2TB HD i 30 TB transferu. A wszystko tylko pod 2 strony + jakiś tam niewielki sklepik znajomego znajomego, za który zresztą nic nie biorę. 3-4 stówki za taki serwer to tanio.

Najważniejsze, żeby wychodziło na plus.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

• 2 tygodnie później...

Moge polecic z czystym sumieniem dedyka na solidseovps , mialem tam serwer gdy kupowalem ruch z dntx-a bombardowalem go 20-30 tysiacami odwiedzin dziennie dawal rade, mialem po 800-1300 userow w jednym momencie grajacych na serwerze (strona z grami flash). Polecam od razu opcje z dyskiem SSD.

Solidseo kupuje wprawdzie od OVH ale przez to ze kupuje sprzedaje rozwiazanie w pelni zarzadzalne, wszystkie techniczne sprawy zalatwiaja od reki.

Sa podpieci pod 10GBPs lacza internetowe, transfery z/od serwera na poziomie 40-50 megabajtow/s - szok !

W Polsce o takich laczach mozna pomarzyc, my mamy te liczby ale w megabitach ...

STRONABIZNESOWA.PL

Budowa Responsywnych Stron WWW

250 zł na reklamę w Google i prowadzenie kampanii za darmo !

• 3 miesiące temu...

Z tego co widzę, to jesteś naprawdę wymagającym klientem firm hostingowych Znam jednak taką firmę, której usługi powinny Cię zadowolić. Tutaj łap link: ciach (łap ban) W ofercie mają domeny polskie i zagraniczne, serwery stabilne, masz do nich cały czas dostęp. Ceny bardzo korzystne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności