Skocz do zawartości

Trust rank a AdWords

zwora

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Dwa tygodnie temu włączyłem po długim czasie (rok) kampanię AdWords i zauważyłem, że wskaźnik trustrank, real pr i wartość strony gwałtownie spadły. Jest to dla mnie dziwne, bo liczba odwiedzin w tym czasie dość znacznie wzrosła. Czy to przypadek, czy też może jest jakaś korelacja pomiędzy tymi wskaźnikami a kampanią AdWords?

wskaźnik trustrank, real pr i wartość strony

A co to za wskaźniki? Bo pierwsze słyszę.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Algorytm google prawdopodobnei zwraca na to uwagę, ale wyliczenie prawdziwego Tr jest neimozliwe, a algorytmy majestic ahrefs moga go tylko aproksymowac. Inna sprawa, ze nawet jakbys znal trust prawdziwy podawany przez G to oni maja takie bugi w tym algorytmie i reczne manipulacje, ze to i tak niewiele mowi bo jedna strona robiona spamem i druga trustem są na tych samych pozycjach

przy czym często spam jest wyżej

ba-dum-ts

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Mam ciekawe doswiadczenia z prowadzeniem kampanii adwords i pozycjonowaniem, mam klientke ktorej prowadze kampanie adwords na kwote od 25-30 tys zl miesiecznie, rownolegle jest pozycjonowana przez inna firme, jak patrze w strukture olinkowania to plakac sie chce i zachodze w glowe jak to mozliwe ze strona nie jest jeszcze w serpach uwalona, tymczasem na wszystkie glowne hasla stoi w TOP5+ sztywno od lat. Czy sadzicie ze to ze wydaje ona tyle kasy na adwords moze miec jakies przelozenie na lzejsze traktowanie w serpach ? (:

Ciekaw jestem jak to wyglada czy googiel przymyka oko na takie naduzycia jesli ktos tak mocno dotuje ich system reklamowy (:

STRONABIZNESOWA.PL

Budowa Responsywnych Stron WWW

250 zł na reklamę w Google i prowadzenie kampanii za darmo !

ze to ze wydaje ona tyle kasy na adwords

Gratuluję klientki "jelenia", która ma za dużo kasy i ją "wydaje". No chyba, że jesteś takim specjalistą, że jej pomagasz "wydać" kasę i jeszcze na tym coś skubniesz dla siebie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności