Skocz do zawartości

Dziwne działanie GWT, jest powiadomienie a w GWT pusto...

AdamLuczak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Spotkałem się z dziwnym przypadkiem.

Strona ma filtr, dostałem powiadomienie.

Usunąłem 'podejrzane' linki i wysłałem prośbę o ponowne rozpatrzenie.

Wczoraj dostałem info że: "Strona ... linki do witryny są niezgodne ze wskazówkami Google dotyczącymi jakości"

Wchodzę do GWT, ręczne działania a tam: "W witrynie nie znaleziono ręcznych działań przeciwspamowych."

Spotkaliście się z czymś takim?

adam

Przygotuj się na więcej dziwnych działań. Google ma pełno bugów w swoim systemie, nawet na głupich stronach pomocy mają pełno błędów 404/nieistniejących stron.

Rozumiem, że kiedy po raz pierwszy otrzymałeś powiadomienie o filtrze, w zakładce z działaniami ręcznymi było potwierdzenie tego? I dopiero po otrzymaniu negatywnej odpowiedzi na zgłoszenie ponownego rozpatrzenia, komunikat zniknął z tej dodatkowej zakładki? Przez te kilka dni coś się zmieniło w GWT? A jak pozycje?

• 2 tygodnie później...

Dziwne jest to, że wszystko nastąpiło tego samego dnia, tzn. dostałeś info o odrzuceniu zgłoszenia, a jednocześnie informacja o działaniach ręcznych zniknęła i pozycje się poprawiły. Spotkałam się z takimi przypadkami, ale w dłuższym okresie i wtedy oznaczało to po prostu samoistne wygaśnięcie filtra. W Twoim przypadku raczej doszukiwałabym się błędu w GWT albo komunikacie, bo tych długo nie trzeba szukać ;-)

• 2 tygodnie później...

Lexy , jak już jesteś to mam pytanie , co prawda mogłem umieścić je w tym dziale, ale jest w dziale GOOGLE, https://www.forum.optymalizacja.com/topic/209660-anulowanie-dzialan-recznych-google-pytanie/%C2'> możesz zajrzeć ?? może Ty co poradzisz ,, dzięki

temat : Anulowanie działań ręcznych GOOGLE - pytanie

ciekawy przypadeek dostałem info ze moja strona jest nie zgodna z mobile friendly wchodze na test a tam SUKCESS Gratulacje twoja strona jest przyjazna dla urządzeń mobilnych . śmiech na sali tak naprawde z google jest jak z tottkiem albo trafisz albo nie

Beerr tak wlaśnie poleca dzialać na strronki i pozycji, siłą myśli i godnością osobistom.

SUKCESS Gratulacje twoja strona jest przyjazna dla urządzeń mobilnych:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności