Skocz do zawartości

Generator tematycznego tekstu w różnych językach

qlwik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już taki model (do ew. powiększenia w oparciu o kolejne teksty).

No dokładnie o to chodzi - żeby model możliwie powiększyć i do tego być może uda się wykorzystać już jakieś istniejące rozwiązania.

Wiele uczelni i naukowców zajmuje się NLP, jest sporo rozwiązań, gotowych skryptów i algorytmów, której jednak aby zrozumieć i zastosować, trzeba być programistą.

To jest jak najbardziej osiągalne. Pytanie, czy wspomniane wcześniej narzędzia już tego nie robią dostatecznie dobrze?

O ile mi wiadomo, te narzędzia głównie scrapują i mieszają. Poza tym żadne z nich nie próbuje zbliżyć się do tematu NLP - tworzą tylko sieczkę a jak ta sieczka wygląda w modelu matematycznym, tego nie wiadomo.

Temat jako jedyny (z tego co ja znalazłem) podjął trochę https://www.spinnerchief.com/ - trzecia "sekcja" od góry (zielona cześć), ale nie testowałem go, bo z tego co zobaczyłem, to się tyczy synonimowania a nie stricte generowania.

Dlaczego mam tyle wątpliwości: próbuję zrozumieć, czego brakuje wymienionym wcześniej narzędziom i czy nie wyprodukujemy ich klona okrojonego o X "pobocznych" funkcjonalności.

Po pierwsze - wszyscy mogą mieć te narzędzia a nie wszyscy muszą je mieć.

Po drugie - to że jakiś soft posiada takie funkcje nie znaczy, że nie można zrobić tego lepiej.

Po trzecie - są to głównie scrapery i mieszarki a ja mam na myśli stricte generator.

Po czwarte - nie wykorzystują w zasadzie żadnych dobrodziejstw NLP a to jest kluczowe tutaj

Po piąte - pewnie jeszcze kilka powodów by się znalazło.

Powiem Ci jak ja to sobie wyobrażam, oczywiście w znacznym uproszczeniu:

1. Trzeba zbudować bazę zawierającą jak największą ilość słów danego języka. Chodzi o pojedyncze, unikalne słowa.

2. Definiuję sobie np. kilka słów kluczowych, które chcę zawrzeć w tekście

3. Klikam START i ze słów generuje mi się tekst, zawierający dodatkowo te moje słowa kluczowe, który to tekst jest zgody z modelem języka.

My tutaj mamy uproszczone zadanie, bo nie próbujemy rozumieć sensu - musimy tylko stworzyć zdanie zgodne z morfologicznym modelem zdania.

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok, czyli mamy wstępnie ustalone, jakie są oczekiwania.
Jeśli model języka ma być odpowiednio obszerny, to prawie na pewno trzeba będzie to postawić na serwerze.

Proszę o wstępną rejestrację zainteresowanych w poniższej ankiecie, chciałbym zorientować się, ile osób bierzemy pod uwagę:

https://www.nanomedia.pl/survey/index.php?survey=18096a5

Zapisy do czwartku (2014-03-12) włącznie.

znam pare ruskich toolsów.

Jeśli znasz coś sensownego, proszę podziel się nazwą - będziemy mieli punkt odniesienia.

Jeśli ktoś jest zainteresowany, ale jeszcze się nie zarejestrował, zachęcam:

https://www.nanomedia.pl/survey/index.php?survey=18096a5

Jest to o tyle ważne, że na tej podstawie będzie można podjąć decyzję, czy warto startować z tematem czy nie.

• 3 tygodnie później...

Przepraszam za długi brak informacji o postępach. Zbieram się do zrobienia prototypu, tylko zwyczajnie ostatnio nie wyrabiam się z tym czasowo (finish dużego projektu).
Dam znać, gdy będzie wersja alfa nadająca się do pokazania - wtedy też podejmiemy ostateczną decyzję, czy temat jest warty kontynuowania.

• 3 lata później...
Dnia 9.03.2015 o 11:41, dziki_rysio_997 napisał:

Pytanie, czy da się zrobić (nie zakładając projektu na 10 lat :) ) narzędzie, które działa zupełnie inaczej i które generuje teksty, w przypadku których można mówić o jakiejkolwiek semantyce?

@qlwik @Darq 

Kilka lat temu myślałam, że tak, ale dzisiaj wiem, już że nie, bo napisanie takiego ustrojstwa zajęło mi kilka lat. Pisałam na własne potrzeby, ale na ten moment mogłabym sprzedać trochę tekstów, przy czym wychodziłoby to dość drogo, na poziomie 1-5 tys zł za 1000 znakowy wzorzec do powielania + kilka złotych za każdy kolejny megabajt produktu.

jak działa system

Synonimizowane mogą (chociaż nie muszą) być tak zdania pojedyncze (jak w typowym generatorze przemówień, jak też i same słowa.

synchronizacja i zmiana kolejności na poziomie zdań

Każde zdanie pojedyncze może (chociaż nie musi) posiadać kilka zdań synonimicznych. Dla każdej frazy, można ustalić czy, kolejność zdań pojedynczych ma być ustawiona na sztywno czy losowa, oraz czy mają w niej wystąpić wszystkie składające się nań zdania pojedyncze czy też losowa ich ilość w zadanych widełkach. Wiem - brzmi jak mieszarka, dlatego też nie z każdym zdaniem da się robić wszystkie opisane tu numery, bez rujnowania sensu, ale użyte z głową wytwarza sensowne zestawienia zdań pojedynczych.

synonimizacja na poziomie słów

Tu rzecz jest niby oczywista, ale przewaga narzędzia względem np. Syngloty czy innych systemów bazujących na "atomach" {tekstu|wypowiedzi|artykułu} jest taka, że system nie wybiera po prostu z zadanych z góry wariantów słów w określonym już rodzaju i przypadku, ale przetwarza całe drzewo zdania, zachowując wszystkie gramatyczne związki zgody, rządu i inne osobliwości polszczyzny.

generowanie prostego zdania pojedynczego

Punktem wyjścia jest drzewiasty szkielet zdania (podaję go bez opisu wewnętrznych powiązań i informacji dodatkowych o czasie i trybie zdania) np:

Cytat

s_nieśmiały s_zwierzę1 s_bardzo s_lubić s_zwierzę2

Każdą z grup synonimów sprowadzamy do wybranego słowa (system indeksuje słowa użyte już w danym tekście i stara się wybierać takie synonimy, które w tekście jeszcze nie padły).

W efekcie dostaniemy np. coś w stylu:

Cytat

lękliwy konik niezmiernie lubić owieczka

Póki co to język Kalego, ale jedziemy po drzewie i analizujemy powiązania.

Stwierdzamy, że lubić jest (jak zdecydowana większość) rozsądnym czasownikiem, który pozwala podmiotowi pozostać w mianowniku, nie zaś wymusza na nim celownik jak (konikowi podoba się owieczka).

Stwierdzamy, że lubić (jak większa część czasowników) wymusza na dopełnieniu bliższym biernik, nie zaś mianownik (konikowi podoba się owieczka), dopełniacz (konik pragnie owieczki), celownik (konik oddaje się owieczce) itp.

Dostajemy:

Cytat

lękliwy konik niezmiernie lubić owieczkę

Transferujemy liczbę, rodzaj i osobę podmiotu do orzeczenia. W połączeniu z zadeklarowanym czasem i trybem dostajemy finalną formę lubił. Niby proste, ale uwaga gdybyśmy mieli tu np. czasownik podobać się, dostalibyśmy (konikowi podobała się owieczka). Dla czasownika "lubić" dostajemy jednak:

Cytat

lękliwy konik niezmiernie lubił owieczkę

W powyższym zdaniu trzeba jeszcze przetransferować rodzaj, liczbę i przypadek z podmiotu do opisującego go rzeczownika. W powyższym przypadku mamy mianownik, lp i męskożywotny więc finalnie dalej jest lękliwy konik, ale równie dobrze moglibyśmy mieć lękliwa zebra albo lękliwym zebrom.

Cytat

lękliwy konik niezmiernie lubił owieczkę

Przysłówki są nieodmienne, więc to koniec pracy na drzewie zdania. Pozostaje postprocesing samego tekstu i korekty typu:

w Wrocławiu -> we Wrocławiu

z mną -> ze mną

itp.

Istnieje też trochę innych, cudacznych zależności pomiędzy członami zdania w języku polskim, ale nie chcę zanudzać słuchaczy.

wnioski końcowe

Przedstawiam powyżej maksymalnie prosty przykład zdania, ale w systemie da się zakodować i wygenerować również konstrukcje bardziej złożone, rozbudowane o kolejne przymiotniki i przysłówki, operujące na podmiotach cząstkowych i szeregowych, zdania w różnych czasach, trybach i stronach.

zalety

Jak się dobrze skonstruuje szkielety zdań i listy synonimów, to wychodzą z tego w pełni sensowne, gramatycznie poprawne i unikalne zdania w nieograniczonej ilości. Chociaż oczywiście szablonowe, bo na szablonach oparte.

wady

Przygotowywanie danych wejściowych jest dosyć upierdliwe. Nie wariując przy tym da się zbudować wzorce i synonimy dla kilkudziesięciu zdań pojedynczych dziennie. Stąd nieco zaporowa cena na poziomie 1zł za każde synonimizowane słowo.

konkluzja

Jeśli zamieszczanie tutaj tego opisu i pytania nie łamie jakoś regulaminu i jeśli pomimo zaporowych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na dniach przygotować obszerniejszą ofertę z ilustracjami i próbkami tekstu.

Freja Draco - moje drakońskie poglądy.

Ja mam taki generator:

Tekst bazowy:

Cytat

Jeśli zamieszczanie tutaj tego opisu i pytania nie łamie jakoś regulaminu i jeśli pomimo zaporowych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na dniach przygotować obszerniejszą ofertę z ilustracjami i próbkami tekstu.

I wyniki nieskończenie wiele zupełnie bez jakiejkolwiek pracy:

Cytat

Tekst nr 1: Zanim ujazzawianie awista tego fiumoaru i pytania nie łamie prymarnie panharmoniconu i uncjalnych stawek naprzyrzekałyby jakieś rubensowsko chętne osoby, to lutruję na fosforoskopach liznąć jazgotliwszą jutrzenkę z ruletkami i ekwipunkowościami telefaksu. 

Tekst nr 2: Radionamierzanie nazbyt tego limnoplanktonu i pytania nie łamie zarobkowo eksceptu i pomimo flauszowych stawek jakieś hipnotyzująco chętne osoby, to ciurkam na jachcikach bujnąć ekscentryczniejszą teścinę z utylitarnościami i hydrogenizacjami wizualizera. 

Tekst nr 3: Kwaterowanie bróżcem tego jupitera i pytania nie łamie bursko dżajnizmu i pomimo marksowskich stawek zasiedliłyby jakieś echowo chętne osoby, to dekortykuję na przysiadkach kolnąć strachliwszą polanę z ewolutywnościami i klątwami chlebaka. 

Tekst nr 4: Lże flizowanie pierwiej tego niecierpka i pytania nie łamie cotygodniowo urelitu i dwuwartościowych stawek jakieś odsadzisto chętne osoby, to liliowieję na nazierkach lapnąć lichszą zagrodę z ultramikrometodami i parotami wf-u. 

Tekst nr 5: Aczkolwiek hodowanie wrychle tego oksfordu i pytania nie łamie obwodowo rubrontu i gdyż gołobrodych stawek sieknęłyby jakieś radziwiłłowsko chętne osoby, to błyskocę na lakkolitach bacnąć niezłomniejszą grążycę z tolutańskościami i czytaninami hartleja. 

Tekst nr 6: Luzowanie kiedyżkolwiek tego odrzutka i pytania nie łamie grudusko mezolitu i unickich stawek naświetliłyby jakieś artykulacyjnie chętne osoby, to dżdżę na monomorfizmach ambitniejszą zadrzewnię z szwagrowskościami i osteolizami fulwokwasu. 

Tekst nr 7: Banalizowanie cięgiem tego leptomu i pytania nie łamie nieładniutko zamysłu i gdyż ultratolerancyjnych stawek przekoziołkowałyby jakieś ekstatycznie chętne osoby, to frekwentuję na tympanach kopnąć schematyczniejszą urolagnię z belcantowościami i zarażonymi zwojnika. 

Tekst nr 8: Fasonowanie znikąd tego jaszcza i pytania nie łamie rozrywkowo cukroskopu i gospelowych stawek jakieś chytreńko chętne osoby, to recydywuję na gangliozydach ponarabiać huczniejszą fotoelastometrię z izohalinami i tatareczkami astroblemu. 

Tekst nr 9: Rytualizowanie jednorącz tego zaworu i pytania nie łamie piemoncko jambłusznika i romboedrycznych stawek jakieś timorsko chętne osoby, to enumeruję na jackach ostatniejszą nulkę z stutonowościami i przeciwkrzepliwościami puklerzyka.

No i mogę to utematycznić, na przykład na temat biznesowy:

Cytat

Tekst nr 1: Jeśli rozwijanie tutaj tego biznesplanu i pytania nie łamie jakoś dobrego i jeśli pomimo bogatych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na marketingach odebrać zamożniejszą ekonomię z ekonomiami i działalnościami fachu. 

Tekst nr 2: Jeśli inwestowanie tutaj tego dobrego i pytania nie łamie jakoś prostego i jeśli pomimo trudnych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na biznesach wyrzucić bogatszą ekonomię z działalnościami i firmami pieniądza. 

Tekst nr 3: Jeśli rozwijanie tutaj tego pieniądza i pytania nie łamie jakoś dobrego i jeśli pomimo wyśmienitych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na pieniądzach oddać zamożniejszą przedsiębiorczość z przedsiębiorczościami i działalnościami prostego. 

Tekst nr 4: Jeśli budowanie tutaj tego marketingu i pytania nie łamie jakoś fachu i jeśli pomimo bogatych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na marketingach wyrzucić intratniejszą przedsiębiorczość z ekonomiami i działalnościami biznesu. 

Tekst nr 5: Jeśli budowanie tutaj tego fachu i pytania nie łamie jakoś dobrego i jeśli pomimo dobrych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na pieniądzach wrzucić łatwiejszą firmę z działalnościami i działalnościami biznesu. 

Tekst nr 6: Jeśli budowanie tutaj tego biznesu i pytania nie łamie jakoś pieniądza i jeśli pomimo prostych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na prostych wyrzucić lepszą przedsiębiorczość z działalnościami i strategiami marketingu. 

Tekst nr 7: Jeśli zarabianie tutaj tego marketingu i pytania nie łamie jakoś marketingu i jeśli pomimo szybkich stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na dobrych wrzucić wyśmienitszą przedsiębiorczość z działalnościami i działalnościami fachu. 

Tekst nr 8: Jeśli rozwijanie tutaj tego biznesu i pytania nie łamie jakoś marketingu i jeśli pomimo szybkich stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na marketingach wyrzucić wspanialszą firmę z firmami i strategiami pieniądza. 

Tekst nr 9: Jeśli inwestowanie tutaj tego dobrego i pytania nie łamie jakoś dobrego i jeśli pomimo trudnych stawek znalazłyby się jakieś potencjalnie chętne osoby, to mogę na fachach wyrzucić zamożniejszą firmę z przedsiębiorczościami i przedsiębiorczościami prostego.

Wygenerujesz lepsze? 

24 minuty temu, okazwłoka napisał:

Wygenerujesz lepsze? 

ooo... ktoś się poczuł w jakiś sposób dotknięty?  :D

Potrzebujesz dedykowanej aplikacji internetowej? Napisz :) (PHP, MariaDB/MySQL, MongoDB, JavaScript)

Mój prywatny monitor backlinków

Najlepsze serwery Minecraft. A to kolejna lista zawierająca serwery Minecraft

To wyzwanie ;) Ogólnie ciężko o cokolwiek sensownego automatycznie generowanego. Już niejeden projekt był i próbował, a ostatecznie "brakło czasu", były "inne projekty" do zrealizowania, nie opłacało się na taką skalę, brakowało zasobów żeby generować, generowanie trwało zbyt długo itp itd.

Generator, który wypluje dobre unikalne teksty nawet na podstawie szablonu którego przygotowanie potrwa cały dzień - biorę kredyt i kupuję.

1 godzinę temu, okazwłoka napisał:

Wygenerujesz lepsze? 

No... takie piękne, to potrafił produkować tylko Elektrybałt Trurla

Cytat

Apentuła niewdziosek, te będy gruwaśne

W koć turmiela weprząchnie, kostrą bajtę spoczy,

Oproszędły znimęci, wyświrle uwzroczy,

A korśliwe porsacze dogremnie wyczkaśnie!

Niemniej mogę wygenerować w pełni sensowne i poprawne, tyle że opracowanie jednego akapitu j.w. zajmie mi z kilkadziesiąt minut. W tygodniu podrzucę przykład.

Natomiast widzę, że twój skrypt przeprowadza "inżynierię odwrotną" i potrafi jakoś automatycznie zanalizować zdanie. Ciekawi mnie (jeśli chcesz o tym napisać) czy rozpoznaje części zdania i strukturę powiązań (istnieją takie analizatory dla polszczyzny) czy tylko część mowy i ich przypadek, rodzaj, czas itp, a później tak samo odmienia synonim? Czy może robi to jeszcze jakoś inaczej?

42 minuty temu, okazwłoka napisał:

Ogólnie ciężko o cokolwiek sensownego automatycznie generowanego.

W pełni automatycznie na podstawie tekstu źródłowego na pewno. Chociażby dlatego, że grupa synonimów słowa, która sprawdzi się w jednym zdaniu, nie koniecznie sprawdzi się w innym.

Niemniej, raz opracowany ręcznie wzorzec czy grupę wzorców można później wielokrotnie wykorzystywać. Od lat istnieją systemy, które potrafią po angielsku pisać opowiadania, referować pogodę czy wyniki sportowe.

43 minuty temu, okazwłoka napisał:

Generator, który wypluje dobre unikalne teksty nawet na podstawie szablonu którego przygotowanie potrwa cały dzień - biorę kredyt i kupuję.

Nie sprzedam czegoś, co zjadło mi kawałek życia :D Niemniej mogę sprzedać trochę tekstów (i kupić za nie usługi SEO) albo pójść na jakiś barter za usługi SEO, bo tak wyjdzie chyba szybciej niż tracić następny kawałek życia na nadrabianie zaległości w temacie i pisanie sobie do niego własnych narzędzi :p

No ale pogadamy, jak coś pokażę.

Freja Draco - moje drakońskie poglądy.

W zasadzie nie jest analizowane zdanie, a każde słowo / fraza i następuje podmiana na inne losowo wybrane słowo (część mowy, odmiana itd). 

Najbardziej możliwym sposobem automatycznego generowania tekstów jest obecnie scrapowanie stron, układanie z nich zdań, akapitów z jednoczesnym podmienianiem na synonimy. Są minusy:

- tekst i tak odbiega od potocznej mowy

- tekst może być bez sensu po uważnym przeczytaniu

- etyka i prawa autorskie - pobierana jest czyjaś własność i automatycznie przetwarzana

Ale demonstracyjnie proszę bardzo (tekst wygenerowany z automatu, zero ręcznej ingerencji, podana tylko fraza):

Cytat

W jaki sposób podłączyć telefon do komputera?

Możesz to połączyć z strategią drugą, czyli z podłączeniem narzędzia pod inny port Usb niż poprzednio. Jakimś z łatwiejszych rozwiązań jest standardowo. Problem pojawił sie do tego jeden mianowicie nie moge nic pobrać ze sklepu Play, nieprzerwanie pisze brak zespolenia. Z pewnością środek Apx też nie działa. Po podłączeniu uzewnętrznia się, że pecet nie wykrywa telefonu z Androidem. Istnieje z drugiej strony wiele czynników, mogących skutkować takim, a nie innym stanem rzeczy - począwszy od dylematu skojarzonego z samym układem operacyjnym, po bliżej nierozpoznany ambaras skorelowany z samym urządzeniem. Oprogramowanie w telefonie. Nie musisz z tego oprogramowania korzystać – nawet jeśli postanawiasz jedynie kalkować pakiety przez Eksplorator plików, to i tak wskazane jest je zamontować w celu adekwatnego skonfigurowania sterowników. Telefon obciąża się w razie podłączenia do peceta ale jakiekolwiek urządzenie nie zostaje wykryte ani nie widać jakiegokolwiek krążka, na telefonie również nie wyświetla się jakikolwiek komunikat o podłączeniu, kosztowałem z włączonym i wykluczonym debugowaniem. założyłem to akcesoryjne oprogramowanie lecz nic nie odciążyło.

Telefon to: Samsung - Sgh J600E Triband

Jak w zagadnieniu. A w chwili obecnej na dodatek jak chce z karty pamięci ustawić którąś melodię na dźwięk dzwonka to wyskakuje monit 'pamięć pełna' co szczególne kartę mam zawaloną zaledwie w 1/4. Potwierdź instalację tego sterownika. Btw. Nie mam pojęcia jak w samsungach, lecz w Se można samemu aktualizować softa softem osiągalnym na stronie fabrykanta, w takim przypadku przy wielorakich zawiechach ewentualnie powinno się latać do serwisu. Drut od instrumentu liczbowego samsunga z deczka za duży a inny telefon ma bezwzględnie inną pozostałość Usb, lecz podłączyłem telefon drutem do laptopa i też nie wyczuwa telefonu. Powinno to rozwiązać kłopot i przywrócić czystą komunikację z wykorzystaniem Odkrywcę plików.

A gdzie moge wypróbować te ustawienia kernel?

W wybranych trafach może dojść oprócz tego, że teoretycznie narzędzie pozostanie wykryte i wyświetli się w Badaczu plików, lecz po wyselekcjonowaniu go nie uwidoczni się żaden folder ani plik. Draśnij je, aby spożywa więcej możliwości. Jeżeli ktokolwiek zna proste rozwiązanie to ja nadzwyczaj upominam się o reakcję. Niektóre implementacje mogą funkcjonować podczas gdy inne są niedostępne. Podpinasz swój smartfon do peceta, ale telefon nie jest spostrzegany. Do czasu nie przyłączymy niezakłóconych sterowników, urządzenie nie będzie mogło się stosownie komunikować z blaszakiem. Powinno znajdować się w tym miejscu zawiadomienie sygnalizujące o tym, że urządzenie jest podłączone poprzez Usb. Wystarczy, że po podłączeniu smartfonu drutem Usb wysuniesz patetyczny panel oświadczeń. Obejmuje ono w sobie najnowsze sterowniki Usb i umożliwia rozwikłać wiele kłopotów z spostrzeganiem narzędzia na pececie. Podpinam telefon przewodem Usb a pecet Nic - nie zauważa go, chociażby po założeniu sterów Usb, wcześniej się to nie zdarzało. Znajdziesz w tym miejscu różne środki podłączenia – mogą to być. Notebook nie zauważa kiedy dopinam telefon poprzez Usb. Równie częstym zarzewiem ambarasów są niepoprawne sterowniki względnie ich kumulacyjny brak. Po ponownym pobudzeniu raz jeszcze podłącz smartfon drutem Usb do komputera i poczekaj, aż urządzenie pozostanie znowu odkryte i założone. Pożądane byłoby byłoby o sprecyzowanie konkretnego wzorca czy też producenta narzędzia, jako, że problemy tego rodzaju mają przyrodę raczej jednorazową, tycząc się w zasadzie samotnych przypadków osobnych wzorców. Z tego powodu zirytowałam się i jak chce przekazać między nimi jakieś pliki używam pendriva w rozmiarze pakietów Fat32, który czyta naraz blaszak jak i tablet. Spora część narzędzi po podłączeniu ich przewodem Usb nie wyświetla domyślnie pakietów na blaszaku. Odciągnąłem w inny sposób Rom Manager lecz nieprzerwanie wyskakuje iż aplikacja została zapuszkowana i sie wyłącza. Przyłączony pozostanie w obecnej chwili w najwyższym stopniu ogólny drajwer do komunikacji Mtp poprzez Usb, czyli do generycznego przesyłania pakietów pomiędzy narzędziem Usb a blaszakiem. Dołożę że system z którego korzystam to Cm 10.1.

Natomiast z początku sprawdź inny drut.

Jakieś projekty? Czy istnieje możliwość iż to bidne gniazdo Usb jest przeciwnie zaś odpowiedzialne? I może ktokolwiek podpowie co poczynić z niefunkcjonującym Cwm?. Jeśli zrealizowane pozostały wszystkie powyższe techniki, a ambaras wciąż znajduje się i cięgiem wynurza się gadzinowy wykrzyknik, to możesz posmakować zmusić zainstalowanie całkowitego, systemowego sterownika Usb. Standardowo przeinstalowałbym Rom lecz Cwm nie chce się uruchomić a najwyżej znaczniej nabazgrałem poprzez Usb nie mogę się złączyć. Wyraźnie tak naprawdę coś błędnego stało się kartą albo z kablem. Dość często kłopot wniosek z tego, iż w Impresariu urządzeń w sąsiedztwie nazwy naszego narzędzia wyświetla się brukowy wykrzyknik, zawiadamiający o problemach ze sterownikiem.

Drugim możliwym sposobem jest tłumaczenie tekstów z innych języków, ale tu już jasno łamane jest prawo autorskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności