Skocz do zawartości

Firma w Raju Podatkowym

°K°

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To może ja po prostu napiszę ebooka jak założyć firmę offshore? Widzę że miałbym dużo chętnych :P

@plaszcz: oferta wygląda ciekawie, choć strona nieco niedopracowana... Ceny na pewno dużo wyższe niż przy zakładaniu LLC w Stanach. A, i widzę że płaci się przelewem SWIFT a nie kartą - jak dla mnie to trochę ryzykowne...

Ciekawe narzędzie to Easy Invoice, na stronie podają...

Fakturowanie online - wysyłaj e-mailem faktury płatne kartą kredytową

Easy Invoice umożliwi Ci wysyłanie profesjonalnych faktur za pośrednictwem e-maila

• Wysyłaj faktury za towary i usługi

• Wystawiaj faktury z opisami towarów i automatycznym sumowaniem

• Ustaw stałe comiesięczne płatności

• Automatycznie zachowuj wszystkie faktury i korzystaj z dokładnego podglądu wszystkich zdarzeń

• Otrzymuj e-maile z potwierdzeniem zapłaty każdej faktury

Tutaj jest demo tego systemu - wersja ang. (polskiej brak) https://scandicard.com/EI_guide.htm

Nie wiem jak to do końca rozumieć, bo zakladając sobie w ich systemie konto Easy Invoice masz możliwość wystawiania faktur :):P Ale przecież z kontem Easy Invoice nie zakładam spółki offshore, to czyje dane widnieją na fakturze ? Może to jest tak, że na fakturze widnieją dane firmy scandicard, w końcu im wszystko jedno skoro firma jest na seszelach a dane właścicela mogą być utajnione.

Więc w pewnym sensie działasz w imieniu scandicard wystawiając faktury wszystkim i wszędzie :)

Wygląda to troche jak internetowa pralnia brudnych pieniędzy...

Nieźle to sobie ktoś wykombinował.

Tylko jaką mamy pewność, że właściciel nagle nie zwinie interesu wraz z zawartością naszego konta ?

Szukałem w internecie informacji i opinii o scandicard i właściwie nic nie ma, a to co jest to po duńsku (nie znam tego języka).

Co o tym wszystkim myślicie ?

Może ktoś się odważy przetestować którąś z ich usług ? :)

Zawsze jest okazja na wysłanie komuś kartki

Konta Bankowe - porównaj i wybierz najlepsze

Konto Inteligo

• 1 miesiąc temu...

Ok, zbierając wszystkie informacje do kupy:

1. Korzystam z usługi firmy delawareinc.com, która załatwia za mnie wszystkie formalności dot. rejestracji LLC = przykładowo $850 (+$300 roczne opłaty)

2. Zakładam konto bankowe w stanie daleware = $xxx

3. Wszystkie przychody księguję na firmę w daleware

4. Wszystkie przychody wpływają na konto w daleware

5. Przelewam pieniądze na polskie konto.

6. Wydając je w Polsce, wszystko księguję na firmę w daleware

7. Wydatki w Polsce księgowane są jako koszty firmy w daleware.

Koło się zamyka w 100% legalnie tak?

na epassporte.com dostajecie vise do obslugi konta a sam bank ma siedzibe w jakies tam raju podatkowym.

Masz tam osobiście konto?

Czy interesuje ich skąd pochodzą Twoje wpływy?

Oczywiście nie mówię o mln dolarów, ale np $2ooo miesięcznie ?

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia?

Może wogóle nie warto rejestrować firmy skoro pieniądze można trzymać np. na wyspach dziewiczych i wydawać je w Polsce za pomocą karty płatniczej?

Róznica jest taka, ze zakladajac konto na jakis wyspach i tam przyjmujac platnosci, po prostu jestes oszustem podatkowym :D nie mowie ze ktos to kiedykolwiek wykryje.

Natomiast dzialajac przez spolke offshore, jak to dobrze zorganizujesz to legalnie nie zaplacisz podatku, a raczej zaplacisz mniejszy. Watpie zeby przy 2000$ przychodow oplacal sie rejestrowac jakies firmy w delaware czy kajmanach, ale doswiadczen w tym nie mam, moge sie mylic. nie wiem czy zeby zarejestrowac taka firme to trzeba tam miec jakies biuro? czy jest to totalna fikcja z jakas skrzynka pocztowa?

Własny sklep internetowy dla każdego.

Nie trzeba mieć biura.

Dla tych, którzy mają jakąś korespondencję firmową jest usługa "Virtual offices". Ale ja działam jednoosobowo, więc nie jest mi to wogóle potrzebne :)

Czy znacie jakieś zaufane banki offshore, w których nie trzeba dokumentować wpływów i można zamówić plastikową kartę Visa?

To jest dopiero raj :)

• 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

pozwole sobie wrocic do tematu po kilku miesiacach...

glownie za sprawa ostatnich wydarzen w polityce i straszenia stanem wyjatkowym przez Walese...

czy ktos ma KONKRETNE doswiadczenia z zakladania spolki offshore i zechcialby sie podzielic?

poki co watek, to w glownej mierze: "znalazlem takie cos", "a ja znalazlem to", itp.

a prosilbym o konkretne informacje gdzie probowac (i ktory posrednik), jakie dokladnie koszta, ile papierkow, i jak duzo problemow pozniej z wykorzystaniem pieniedzy w Polsce, zeby bylo legalnie.

w najgorszym przypadku moze byc na PW.

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Mendax poszukaj na zagranicznych forach.

Odnośnie legalności wydatków - tu jest problem bo możesz wydawać $$ jedynie jako firma. Zrób sobie wymianę materiałów (produktów) z firma raj -(kupujesz)-> firma w Polsce i generuj sobie duże wydatki na materiały co zmniejszy podatek.

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Przy rutynowej kontroli skarbówka zainteresuje się tą firmą w raju - zacznie sprawdzać, czy to wszystko zostało popłacone, czy takie towary przyjechały, wyjechały itd. Firmy powiązane - prześwietlą cię we wszystkie strony. Tak więc przy decydowaniu się na offshore lepiej papiery i płatności mieć w porządku.

Przerobione w praktyce niedawno - nie tyle offshore, co firma poza .pl - szczegółów podać nie mogę.

Nie polecam takich działań.

.

Jeśli robisz w SEO (soft) to spoko luz ;)

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

• 2 tygodnie później...
Przy rutynowej kontroli skarbówka zainteresuje się tą firmą w raju - zacznie sprawdzać, czy to wszystko zostało popłacone, czy takie towary przyjechały, wyjechały itd. Firmy powiązane - prześwietlą cię we wszystkie strony. Tak więc przy decydowaniu się na offshore lepiej papiery i płatności mieć w porządku.

Przerobione w praktyce niedawno - nie tyle offshore, co firma poza .pl - szczegółów podać nie mogę.

Nie polecam takich działań.

Ale czy w ogóle US może skontrolować niepolską firmę? Nie bardzo wiem na co skarbówka patrzy przy rutynowych kontrolach ponieważ nigdy nie prowadziłem firmy, ale jeżeli np. chcieli by sprawdzić księgowość, a Ty jej nie prowadzisz (bo np. kraj w którym jest zarejestrowana twoje przedsiębiorstwo tego nie wymaga), co wtedy?

Nie trzeba mieć biura.

Dla tych, którzy mają jakąś korespondencję firmową jest usługa "Virtual offices". Ale ja działam jednoosobowo, więc nie jest mi to wogóle potrzebne :)

Czy znacie jakieś zaufane banki offshore, w których nie trzeba dokumentować wpływów i można zamówić plastikową kartę Visa?

To jest dopiero raj :)

A czemu nie zdecydować się na konto w Polsce, mając firmę np. w Daleware? Bo chyba nie ma konieczności posiadania konta w tym stanie, jeżeli chcemy założyć tam firmę? Dalej wyglądałoby to tak, że nie płacimy żadnych podatków w Polsce, cały przychód idzie na konto firmy (założone w Polsce, albo gdziekolwiek indziej), kiedy dokonamy przelewu na nasze prywatne konto, kwota ta staje się dla nas dochodem i musimy zapłacić podatek dochodowy od osób fizycznych (PIT). Czy to jest dobre rozumienie kwestii płacenia podatków, kiedy mamy firmę za granica?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności