Skocz do zawartości

Firma w Raju Podatkowym

°K°

Rekomendowane odpowiedzi

Podniecacie sie jak szczerbaty na suchary. Na tym forum z tego co wiem sa 3 firmy co by to wszytko sie opłacało.

Reszta musi sie jeszcze rozwijać i to długo.

Opłacalność takiego przedsięwzięcia zaczyna sie od 20k zysku netto na miesiac ;)

widze ze kolega rozumy pozjadal.. ja mysle ze na forum jest duzo wiecej takich firm ...

zasada jest prosta i znana od dawna:P

TEN CO KRZYCZY NAJGLOSNIEJ Z REGULY JEST NAJSLABSZY !!

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Podniecacie sie jak szczerbaty na suchary.

Takiego powiedzenia jeszcze nie widzialem ...

Na tym forum z tego co wiem sa 3 firmy co by to wszytko sie opłacało.

Opłacalność takiego przedsięwzięcia zaczyna sie od 20k zysku netto na miesiac :)

Straszne glupoty opowiadasz ja mam swoja firme w delaware ... takich pieniedzy nie robie i dodatkowo uwazam, ze mi sie to wszystko doskonale oplaca. To kompletna abstrakcja, ze firma musi miec obroty na tym poziomie. Ja znam jedna osobe, ktora ma 7 firm w raju podatkowym i moze jedna z nich zarabia takie pieniadze czy wiecej i co niby 6 pozostalych to glupota tej osoby? chyba nie wiesz o czym opowiadasz.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Saint

Dokładnie, każde kto wpłaci więciej niz 250 usd rocznie podatek i zus powinnien o tym pomyslić - tzn nawet przy zerowym podatku może się opłacać, bo nie wplaci się ZUS!

że do założenia firmy w raju podatkowym trzeba udowadnic, ze sie tam mieszka?
Normalnie nie, bo to nie jest twoją firma - to jest firma w ktorej masz 100% udziałów (tzn w końcu jest twoja :)) - i ta firma jest OSOBNY podmiot prawny niezalesne od Ciebie, np. sprzedajesz wszystkie udziały i firma nadal jest - ale już nie twoja.

Już ze dwie osoby poruszyły ten temat, ale niestety nikt nie odpowiedział - jak wygląda sprawa konta bankowego dla takiej firmy z Delaware?

Czy ktoś z Polski przez internet założył konto w amerykańskim banku dla swojej firmy z Delaware? A jeśli tak - to w którym i jak ?

Dlaczego w delaware? Dlaczego np. nie w pl albo de?

PS: Albo kuba, madagascar, mongolia?

OGOLNIE chodzi o zasady myślenia!

Jeśli ktoś założy firmy np. w delaware, to potem nie pyta o rachunek bankowy jak ktoś, kto nie chcę wpłacić zbednego podatku/zus, ale po prostu jako pełnomocnik firmy z USA!

Dlaczego w delaware? Dlaczego np. nie w pl albo de?

PS: Albo kuba, madagascar, mongolia?

Dlatego bo chciałbym później zarejestrować konto Adsense jako firma z US i co za tym idzie otrzymywać przelewy od Google na konto w US.

Bo jeżeli jako Jan Kowalski z Polski zarejestruję się na Adsense i jako Jan Kowalski będę otrzymywał przelewy w Polsce, to w jaki sposób mam ten dochód podciągnąć pod firmę z Delaware? No chyba, że się da :)

OGOLNIE chodzi o zasady myślenia!

Jeśli ktoś założy firmy np. w delaware, to potem nie pyta o rachunek bankowy jak ktoś, kto nie chcę wpłacić zbednego podatku/zus, ale po prostu jako pełnomocnik firmy z USA!

Problemem nie są "zasady myślenia", a zasady otwierania kont w bankach w USA :) (mam tu na myśli poważne banki, a nie różne egzotyczne wynalazki)

Fajnie, że się wypowiadają osoby które mają pojęcie i piszą coś sensownego - chwała im za to :) Tylko po co wypowiadają się "mądrzy" goście co piszą jak bardzo to się nie opłaca i jest złe skoro nie wiedzą nawet czym zajmują sie ludzie którzy chcą tam zarejestrować coś?

Saint , może i głupoty pisze.

Przecież możesz opisać szerzej jak to dział skoro sam prowadzisz takie coś bo jak widzisz na forum kilka osob sie zastanawia nad tym.

Ty znając to od podszewki wiesz co i jak. Po co innych domysły i inne takie głupoty jak możesz opisac skoro ty wiesz. Wiec prosze Cie opisz jak to wyglada wszystkie plusy i minusy prowadzenia takiego biznesu poza zasiegiem naszego US.

Dziękuje z góry za opis i wskazówki dla takich szaraczków jak ja.

P.S

Napisz tez ile cie kosztuje samo przewalutowanie co miesiac.

Według tego co piszecie, w przypadku firmy z Delawere (czy jak to tam sie pisze :( ) nie mozna zaksiegowac przychodów z AdSense na tą firmę.

Dlatego że nie płacisz podatków z dzialalnosci poza granicami usa, a google jest z usa, więc jest problem.

Z reszta w panelu adsense w zakladce podatki podaje sie czy jestes platnikiem podatków w usa. A w przypadku takiej firmy bedziesz.

Co o tym myślicie ?

Nie znam sie za bardzo na ksiegowosci, dlatego ciekawy jestem jak to jest z wystawianiem faktur, czy robi sie to po angielsku czy po polsku ?

I czy dla firmy polskiej taka faktura nie jest kłopotliwa w jej rozliczeniach, ksiegowaniu, urzedach itp. ?

I pytanie na ktore nie padła jasna odpowiedz, co z kontem bankowym, czy mozna zalozyc na taka firme konto bankowe w polsce ?

Zawsze jest okazja na wysłanie komuś kartki

Konta Bankowe - porównaj i wybierz najlepsze

Konto Inteligo

Podniecacie sie jak szczerbaty na suchary.

Takiego powiedzenia jeszcze nie widzialem ...

Na tym forum z tego co wiem sa 3 firmy co by to wszytko sie opłacało.

Opłacalność takiego przedsięwzięcia zaczyna sie od 20k zysku netto na miesiac :)

Straszne glupoty opowiadasz ja mam swoja firme w delaware ... takich pieniedzy nie robie i dodatkowo uwazam, ze mi sie to wszystko doskonale oplaca. To kompletna abstrakcja, ze firma musi miec obroty na tym poziomie. Ja znam jedna osobe, ktora ma 7 firm w raju podatkowym i moze jedna z nich zarabia takie pieniadze czy wiecej i co niby 6 pozostalych to glupota tej osoby? chyba nie wiesz o czym opowiadasz.

Saint , może i głupoty pisze.

Przecież możesz opisać szerzej jak to dział skoro sam prowadzisz takie coś bo jak widzisz na forum kilka osob sie zastanawia nad tym.

Ty znając to od podszewki wiesz co i jak. Po co innych domysły i inne takie głupoty jak możesz opisac skoro ty wiesz. Wiec prosze Cie opisz jak to wyglada wszystkie plusy i minusy prowadzenia takiego biznesu poza zasiegiem naszego US.

Dziękuje z góry za opis i wskazówki dla takich szaraczków jak ja.

P.S

Napisz tez ile cie kosztuje samo przewalutowanie co miesiac.

Saint

Czy możesz odpisać ??

Przeciez to nie problem chyba opiscac co i jak. I na przykład przy zarobkach 5k to tyle oszczędzisz a tyle a tyle.

Zeby załozyc firme potrzeba to i to i tak dalej.

No chyba ze to jakaś tajemnica.

Nie jest rozsądnym przyznawanie się do nie płacenia podatków na publicznym forum dlatego też osoby zorientowane się nie wypowiadają / nie wypowiedzą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności