Skocz do zawartości

Ban strony, odrzucone odwołanie

eclipse

Rekomendowane odpowiedzi

dostałem informację o naruszeniach na stronie - sporo tego wylistowali bo sporo było, ale nic hardcore'owego:

- reklama w pływającej ramce = "szczególne zwracanie uwagi" (na wielu dużych stronach widzę adsense na takim patencie, ale jak rozumiem to przywilej dużego gracza; dodam że pływająca ramka niczego nie zasłaniała, po prostu banner z sidebara przyklejał się i zjeżdżał do samego dołu nie mając nic na swojej drodze),

- modyfikacja kodu (dodanie klasy która de facto nic nie zmieniała)

- treści erotyczne - tu jak wiadomo polityka G jest bardzo restrykcyjna, strona nie zawierała żadnych treści erotycznych, ale oni potrafią się przyczepić nawet zdjęcia dekoltu kobiety (ban np. na spidersweb na podobnym patencie https://www.spidersweb.pl/2014/05/google-zbanowal-adsense.html)

napisałem odwołanie, wszystko najpierw poprawiając jednak doczepili się znowu do jakiejś treści oceniając ją jako erotyczną, odwołanie odrzucone.

pytanie co teraz jeśli chciałbym dalej uczestniczyć w adsense, to prawda że czeka się rok na kolejną możliwość odwołania? czy można zrobić cokolwiek innego?

Nic się nie da zrobić. Ban jest dożywotnio.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nic się nie da zrobić. Ban jest dożywotnio.

dasz jakiegoś linka do strony G z taką informacją?

coś mi tu nie gra z tym co piszecie. Jest tak że:

- konta nie zablokowali, pozostałe strony zarabiają

- stan w zgłoszeniu jest: "Odwołanie odrzucone"

- w konsekwencje jest: "Wyłączone reklamy"

napisałem ban nieco kolokwialnie, pytanie czy obecny stan to jest ban, czy nie do końca? dodam, że po opublikowaniu posta zacząłem szukać po starszych tematach i znalazłem coś takiego:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/205674-zablokowanie-wyswietlania-reklam-na-witrynie-z-powodu-naruszenia-warunkow/

sytuacja bardziej przypomina moją niż "dożywotni ban"

Te ramki to pewnie przejdą u ludzi z odznaką VIP, ale u innych to jak wiem nie jest dozwolone więc nie warto ryzykować z takimi ustawieniami reklam na stronie.

Kodu też nie radziłbym modyfikować mówię o kodach adsense, chociaż teraz niby dają możliwość dopracowywania pod siebie, ale nie jestem pewny jak to jest. Generalnie wyznaję zasadę jesteś mały, nie ruszasz nic, jesteś duży potrzebujesz coś lepszego wtedy wnikasz w temat bo się to opłaca.

Obecnie "niby" zmieniły się nieco reguły można odwołanie składać raz na rok, ale to tylko cytat z niepotwierdzonego źródła więc nie wiem czy to plotka czy prawda musi to ktoś potwierdzić.

Najlepiej pokazać stronę, ale jak masz obawy to może daj materiał jaki niby był uznany za erotyczny może ktoś coś doradzi więcej i może posprzątasz bałagan, raz ktoś na forum miał problem niedozwolona treść chodziło o temat jak pobierać z YT filmy, ktoś to rozwinął na forum, ale w końcu Google to wykrył i zaliczył jako niedozwolone, bo pobieranie filmów z YT jest niezgodne z założeniami YT), ale gościowi się udało posprzątać na stronie i ostrzeżenie zostało cofnięte.

Także jak dobrze podejdziesz do problemu to wrócisz na tory, jak nie to będziesz kolejnym, któremu zablokowali reklamy na stronie tak jak dla SW, bo rozumiem blokada wyświetlania na konkretnej stronie to nie to samo co BAN który wyklucza z udziału z adsense. Chyba, że się mylę i częściowa blokada reklam na danej stronie i odwoływanie aby reklamy wróciły na daną stronę w przypadku nbiepowodzenia powoduje BAN na wszystkie inne strony BAN na konto.

Takiego problemu sam nie miałem więc nie wiem jak to dokładnie wygląda. Mając konto szkoda je stracić, ale jak strona nie zarabia kokosów to jeszcze żadna strata, jak przyjdzie nowy projekt i mamy BANA w AdSense zawsze można na kogoś coś nowego założyć, a najlepiej celować w coś co nas uniezależnia od innych.

- treści erotyczne - tu jak wiadomo polityka G jest bardzo restrykcyjna, strona nie zawierała żadnych treści erotycznych, ale oni potrafią się przyczepić nawet zdjęcia dekoltu kobiety (ban np. na spidersweb na podobnym patencie https://www.spidersweb.pl/2014/05/google-zbanowal-adsense.html)

To zawierała czy nie? Bo niby nie zawierała, a jednak...

Co do odwołania to pozostaje Ci się cieszyć, że ban nie poleciał na konto za 3 główne naruszenia. Domenę można zawsze zmienić, a z kontem trzeba by zakładać na nowy adres...

nowa domena odpada. strona miała już sporo ruchu direct (% większość) i jakąś-tam znajomość marki

"erotyka" to nie jest raczej kwestia 0/1, gdzie można odpowiedzieć tak/nie. dla G takie zdjęcie jest erotyką, dla mnie nie jest (o podobne poszło - "wszystko" zakryte): https://img2.demotywatoryfb.pl/uploads/201208/1346072608_hfu4gw_600.jpg

ale tak, są na to punkty w regulaminie adsense, tylko że z takim opisem erotyki dajcie mi stronę a ja wam na niej znajdę erotykę, bo wszystko się da pod to podciągnąć:

• rozmyślnie zakryta nagość;
  • przezroczyste ubrania;
  • lubieżne lub prowokacyjne pozy;
  • zbliżenia piersi, pośladków lub krocza;

pytanie zasadnicze: czy jak posprzątam a odrzucili mi już odwołanie jest jakaś droga wysłać kolejne "ostateczne"? a jeśli nie to jak nie teraz to kiedy: za rok? nigdy?

Nikt ci nie broni pytać i odwoływać się. Po którymś odwołaniu dostaniesz info że dalsze prośby będą ignorowane.

Chcesz więcej info polecam forum adsensa :-)

Ban jest dożywotnio.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgred: dwa pytania. po pierwsze prosiłem o jakiś link do potwierdzenia tego co piszesz. najlepiej cytat z kogoś z G lub link do jakiejś strony G.

jeśli ban jest dożywotnio, to czemu gość z linku który wklejałem napisał drugie odwołanie i mu zdjęli? równi i równiejsi? dożywotnio tylko dla pionków, a osoby z 5+ cyfrowymi dochodami są już inaczej traktowane? brak mi tu logiki

Kwestia przewinienia, moze mod miał dobre serce.

Ban jest dożywotni na domenę - jak myslisz dlaczego na zgred.pl nie mam adsensa ?

czyli nie masz tego w żadnej formie na piśmie? kolejna legenda miejska - każdy wie, nikt nie wie skąd?

bo to że masz bana na zgred.pl to jest średni argument na cokolwiek. zresztą nie wygląda mi na stronę bardziej dla robotów niż ludzi, podejrzewam że nawet nie wpinając adsense'a tracisz jakieś grosze więc nie wiem co to ma do rzeczy

Jak pamięć odkurzam to mam tam dwie informacje o stronach, które dostały blokadę wyświetlania reklam (nie mylić z bananem na konto adsense) jedną, jaką wspomniałeś druga to styl.fm i obydwie te strony zostały odblokowane.

Tę, którą wymieniłeś właściciel zgłaszał raz, ale dostał odmowną odpowiedź, więc jak się okazuje zgłaszał raz jeszcze, po którym udało się odwołać. Nie wiem jak to jest ze zgłaszaniem ile razy to tak można się odwoływać. Domena na razie ma tylko wstrzymane wyświetlanie reklam na stronie nie ma ta domena bana, także chyba musisz dobrze przewertować stronę i ponownie pisać odwołanie.

Właśnie pomyślałem sobie, że jest nisza, którą nikt jeszcze nie zagospodarował, czyli świadczenie usługi odwoływania się do Google za pozytywne rozpatrzenie 100% ceny za nieudane tylko jakieś 15% stawki wg cennika, który określa cenę usługi w zależności np. od wielkości, ruchu oraz zarobków ;-)

Ciekawe tylko le jest w ciągu rok takich osób, które dostają takie blokady, (aby opłacało się zakładać działalność), bo wydawców korzystających z adsense z roku na rok przybywa.

czyli nie masz tego w żadnej formie na piśmie? kolejna legenda miejska - każdy wie, nikt nie wie skąd?

bo to że masz bana na zgred.pl to jest średni argument na cokolwiek. zresztą nie wygląda mi na stronę bardziej dla robotów niż ludzi, podejrzewam że nawet nie wpinając adsense'a tracisz jakieś grosze więc nie wiem co to ma do rzeczy

Podzielsiz się wiedzą to nei wierzą. Ne wiem czy znajde mejla z 2008 roku bo nie wiem czy zachowało mi się archiwum. Bany dostałem na 3 domeny katalogowe. Zarzut był we wszystkich przypadkach o mp3 oraz ero.

Pomimo usunięcia wpisów przyszło drugie powiadomienie i ban na domeny. Jednocześnie z informacją, że każde następne odwołanie będzie ignorowane. Na ten temat rozmawiałem tez z opiekunami Adsense będąc w Google - taki jest regulamin, tak postępują i finito.

Spróbuj się dowołać kilka razy- jak Ci się znudzi daj znać.

Inne info: https://productforums.google.com/forum/#!msg/adsense-pl/4QGakocyVpo/OvRO7V_T8dMJ

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności