Skocz do zawartości

Pomysł na stronę dla artysty/muzyka

Exodiss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, tak się składa że mam w rodzinie muzyka który wydaje swoje piosenki i płyty, sprzedaje je lokalnie do gazety w moim mieście. Prowadzi także program dla szkół w którym prowadzi zajęcia z budowy instrumentów i ich gry. Zwiedził jakieś 70% szkół podstawowych w Polsce.

Z racji że ma dość spory materiał swojej twórczości postanowiłem zrobić mu stronę, na której oczywiście będzie AdSense oraz ewentualna sprzedaż jego płyt/utworów czy sprawozdania ze zwiedzonych szkół z materiałem zdjęciowym.

Niestety nie mam pojęcia na jakim skrypcie to wykonać, wstępnie myślę o Wordpress, dla tego wstępnie piszę w tym dziale - obstawiam stworzenie ciekawego szablonu, uzupełnienie treści i pozycjonowania i próba startu.

Wolę napisać do bardziej doświadczonych ludzi, by ocenić czy coś takiego ma szansę wystartować.

Nie ma problemu z domeną .pl czy sprawami finansowymi w kwestii stworzenia tej strony.

Będę wdzięczny za każdą pomoc

Wordpress - darmowy, dobry pod blogi i galerie, dużo darmowych wtyczek też tych dla seo, relatywnie prosty jeżeli chodzi o tworzenie szablonów. Tej branży w ogóle nie znam, więc ciężko mi powiedzieć cokolwiek więcej, jednak szanse startu takiej strony - dlaczego nie?. 70% podstawówek w Polsce to dużo dzieci, które korzystają z Internetu, więc jest target i AdSense może mieć sens, może, ale nie wiem czy musi.

Generalnie to ma bardzo dużo wpisów na stronach podstawówki, jest również dość mocno znaną i cenioną osobą w moim mieście/powiecie.

Stronę chciałem zrobić w stylu takim jak jest np : https://www.spidersweb.pl czyli takie "kafelki". Preferuje więcej treści na widoku niż tylko 2 czy 3 wpisy na liście.

Co dokładnie będzie publikowane?:

- muzyka własnej twórczości - HYMNY, PIOSENKI O SENIORACH ITP, Z DOZĄ HUMORU

- wiersze i proza własnej twórczości

- zapewne sprawozdania z odwiedzonych miejsc

Oczywiście podczas swoich występów i spotkań będzie miał wizytówkę z adresem tejże strony, postarałbym się także o lokalny rozgłos w serwisach informacyjnych miasta.

Tak na chłopski rozum, jest szansa że coś z tego wyjdzie??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności