Skocz do zawartości

Czy da się jeszcze zarobić na katalogu?

jarcow

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka lat temu miałem sporo katalogów, jednak olałem to ze względu na brak czasu. Teraz wpadła mi w ręce świetna domena i zastanawiam się, czy nie postawić na niej katalogu i zarabiać tam na adSense i płatnych wpisach.

Czy da się jeszcze coś zarobić na katalogach, czy też nie warto się w to już ładować? Szczerze!

obecnie w polskim SEO jest ok 100 płatnych katalogów które jeszcze coś tam zarabiają bo ludzie tam dodają wpisy i czasami ktoś kliknie w reklamę. Ale to stare katalogi typu katalog Zgreda + katalogi z listy Ceziego. Jeśli wiesz jak wprowadzić katalog na listę Ceziego to coś tam zarobisz. Ogólnie rzecz biorąc stawianie na nowo katalogu obecnie nie ma sensu.

Ja tam niedługo wypuszczam kilka nowych :-)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Bo nowe katalogi bynajmniej nie są złe...

Zaraz zacznie brakować katalogów i znów zaczną się oferty multi multi :)

• 2 tygodnie później...

Myszak uświadom sobie jedno, po tym jak linki z katalogów Google masowo pokazywało w panelu jako "nienaturalne" zwykły Kowalski w wiekszosci swojej przestał katalogować a to właśnie on klikał w reklamy. Zostało ok 100 mniej więcej dobrych katalogów i wpisy tam dodają głównie agencje lub "hurtownicy" oni w reklamy nie klikają.

poza tym adsense na katalogu jest dość kłopotliwy, wystarczy, że katalog linkuje do czegoś, co nie spełnia regulaminu adsense i już jest problem.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Jeśli katalog jest zadbany i przedstawia jakąś wartość, to wiele osób po zaakceptowaniu ich wpisu klika właśnie w Adsense

Tak, a tydzień później te same osoby dodają katalog do pliku disralow.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Samego katalogu stawiać nie warto. Co innego postawiać jakiś lokalny/branżowy portalik z katalogiem jako jednym z kilku elementów portalu. Tylko trzeba by uderzyć w odpowiednią "lokalną" Pipidówkę bo na głównych miastach będzie ciężko.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności