Skocz do zawartości

Czy to łatwe?

Sebaci

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No chyba ze twoj cms nie bedzie korzystal z bazy danych !!! A tak wogole to na poczatek mozesz sobie zakupic serwer nazwa.pl w promocji, 50zl za 6 mies, 5gb miejsca 600gb transferu na rok :)

CMS? Ja nigdy nie korzystam z CMS, cała strone robie sam od zera... A właśnie mam zamiar zrobić normalną strone z html (bez php i baz danych)

Sebaci napisz na jakie słowa/frazy chcesz pozycjonować (będzie można napisać coś o przewidywanym traff).

Jak wypozycjonujesz na "bump-mapping" to raczej ctr będzie słaby. Na "karty graficzne" może już być lepiej. Oprócz adsense może by tak jeszcze jakiś program partnerski (helion, albo jakiś sklep komputerowy).

Sebaci napisz na jakie słowa/frazy chcesz pozycjonować (będzie można napisać coś o przewidywanym traff).

Jak wypozycjonujesz na "bump-mapping" to raczej ctr będzie słaby. Na "karty graficzne" może już być lepiej. Oprócz adsense może by tak jeszcze jakiś program partnerski (helion, albo jakiś sklep komputerowy).

Heh, jeszcze nie wiem na jakie frazy !!! Dopiero zaczynam, myśle jak poprawić design, ale sie nie spiesze z tym bo chce mieć co robić na wakacjach. Oczywiście najważniejsze będą frazy takie jak "karty grafyczne", "ati", "nvidia" "technologie" "sterowniki" coś w tym stylu, a fraz takich jak bump-mapping to jest w h** i jeszcze troche :)

A tak myślałem sobie że może jakieś forum zrobie, może też o kartach graficznych :D Wiem że na pewno nie forum typu "o wszystkim i o niczym" jakich jest setki, tylko konkretne, forum o mniej popularnej i konkretnej tematyce...

aha i powiedzcie mi wreszcie o co chodzi z tymi zapleczami? :)

A i na czym głownie sie strone pozycjonuje? Rozumiem że najważniejsze są anchory, a title i description to rzecz drugorzędna?

A tak wogole to na poczatek mozesz sobie zakupic serwer nazwa.pl

a w nazwie przypadkiem nie przycinaja googlebotów ??

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

aha i powiedzcie mi wreszcie o co chodzi z tymi zapleczami?

Zaplecze to są twoje inne strony www z których linkujesz do strony pozycjonowanej. (Tak w skrócie-moja interpretacja). Najlepszym zapleczem jest strona będąca powiązana tematycznie oraz umieszczona w innej domenie i na innym IP.

aha i powiedzcie mi wreszcie o co chodzi z tymi zapleczami?

Zaplecze to są twoje inne strony www z których linkujesz do strony pozycjonowanej. (Tak w skrócie-moja interpretacja). Najlepszym zapleczem jest strona będąca powiązana tematycznie oraz umieszczona w innej domenie i na innym IP.

A jak sie czyta że niektórzy mają setki zaplecz to co, robią po prostu zwykłe puste strony z linkami do tej jednej po to żeby mieć jak najwięcej linków?

Może ktoś tak spamuje. Jednak "puste strony" raczej mają małą wartość. Niektórzy mają biblie, wikipedie,dmozy, manuale php, katalogi, i inny "syfny" kontent. Ci lepsi mają swoje wartościowe strony, strony swoich klientów jednak to już raczej nie setki.

Lepiej mieć kilka/kilkanaście wartościowych stron z PR1-10 niż sto stron z PR0 i bez treści.

Dla ciebie dobrym zapleczem będzie forum tematyczne (ale w innej domenie i na innym IP).

Co to znaczy ze tna bota Adsense ?

to oznacza ze tna go na czesci mniejsze i rozsylaja w cztery strony swiata.

a wracajac do tematu to ja czegos tu nie kumam. po pierwsze to odpusc sobie darmowy hosting tej firmy. po drugie kup go sbie i365 niczego nie tnie i jest git. kup domene i jazda.

dalej. jezeli chodzi o projekcje stron to dobrze zebys wrzucil juz jakikolwiek tekst o tematyce w jakiej stworzysz portal i odrazu zapodaj do indeksacji. google bedzie sie przymierzal jak slepy krawiec do igly az wreszcie wlezie na twoj sajt. miedzy czasie mzoesz spokojnie dzialac i tworzyc content strony. a tak wogole to temat sie nam rozlazi po kategoriach wiec powrot...

domyslam sie ze miales na mysli 120 klikniec po 6 centow dziennie. ogolenie jest to kiepski wynik bo to daje ci okolo 220 $ miesiecznie. a co do tego czy jest drudno osiagnac taki wynik to musze ci powiedziec ze nie. osiagniecie takie wyniku nie jest trudne pod wzgledem technicznym ale trudne pod wzgledem czasowym. pamietaj. musisz wypozycjonowac. stworzyc content, grafike, zapewne forum, arty, opisy kart, katalog kart, codziennie dodawac do contetnu (np newsy) okolo 500 wyrazow. przynajmniej raz na tydzien nowy art. testy do ktorych przeciez potrzebujesz sprzet. wiedze ktorej nie zdobedziesz z dnia na dzien. pamietaj tez ze masz niesamowicie wielka konkurencje, ktorej w pojedynke nie przebijesz w normalnych ramach czasowych pod wzgledem popularnosci. no i oczywiscie musisz zdobyc klientow. pamietaj ze klika jakies 3-4% srednio wiec musisz miec spory ruch dzienny.

dla otuchy moge ci powiedziec ze podobny wynik mialem dopiero po 4 - 5 miesiacach dzialania w adsense. (no co, moze ktos powie ze udzielanietakich info to sprzeczne z regulaminem?)

ale nie stresuj sie. to wszystko jest latwiejsze w praktyce niz w teorii. grunt to dobry plan, nieugieta wiara w sukces, systematycznosc(szczegolnie przy dodawani9u do katalogow):), troszke wiedzy (xhtml i css jest potrzebny. jezeli znales wczesniej html to jest to kwestia tygodnia i masz go wykutego) i trzymanie sie ram czasowych a projekt zostanie wykonany.

pozdrawiam i zycze powodzenia.

kwasny

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

cos mi sie wydaje ze z tego mojego pomysłu nic nie będzie...

chciałem zrobić coś nieco innego niż klasyczne serwisy. Po prostu taką sobie stronke z takimi działami:

:jezyk1:

Strona główna

Artykuły

Download

Linki

Słowniczek pojęć

Co kupić

Wielcy potentaci

Partnerzy

Budowa karty

Architektura GPU

Ważniejsze parametry

Specyfikacje

Podkręcanie

Klasyczny rendering

Inne typy renderingu

Pojęcia

po prostu taki informacyjny dla tych którzy nie znają się na kartach albo poszukują informacji o nich

No cóż, ludzie chyba bardziej poszukują dużych serwisów z testami różnego sprzętu i najnowszymi newsami ze świata :angry: Wiekszość pewnie gó**o obchodzi do czego jest pixel shader i czym różni się SM 2.0 od 3.0 ;)

Nad forum to też myślałem i chyba je zrobie... nie mam nic do stracenia.

A czy waszym zdaniem, jest w ogóle możliwe zrobienie czegoś całkiem nowego, jedynego w swoim rodzaju, czegoś co nie istniało wcześniej w internecie i żeby było popularne? Bo mi się wydaje że jeżeli czegoś nie ma w internecie, to gdyby było to nie miałoby szans zyskać popularności. Chyba że ktoś ma naprawdę genialny pomysł na strone, ale raczej trudno taki mieć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności