Skocz do zawartości

Czemu służy taki spam ?

Chajd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zastanawiam się nad taką kwestią - czemu służy takiego rodzaju spam ??

Przykłady spamu: tu lub tu

Są to dwie domeny z masą różnych słów kluczowych jako subdomen.

Automat robi stronkę z masą losowych fraz ze słowem kluczowym i linkami.

Posiada je jedna firma IT z Wawy.

Dodatkowo dają do tej siatki linki chyba w linkorze. Choć tu pewności nie mam

Zastanawiałem się jaki jest sens takiego spammerskiego systemu??

Jedyna rzecz którą widzę to to, iż na niektóre słabsze frazy strona pojawia się wysoko w googlach

Ale w jakim celu ??

Jeśli gdzieś było proszę o usunięcie postu. Szukałem na forum przed zadaniem tego pytania ale nie znalazłem.

Ale że, na jakiej drodze? Prawnej? A co ma prawo do tego? Czy strona narusza czyjeś uczucia czy namawia do przemocy itp. itd.? Jeżeli dana witryna jest zgodna z polskim prawem to sobie może być, jaka chce. A że to spam wyszukiwarkowy to zupełnie inna kwestia. Możesz to zgłosić reklamodawcą, którzy są tam wyświetlani może zareagują. Osobiście jestem przeciwny takim praktykom, ale żeby od razu środki prawne

Kwestia łamania praw autorskich osobistych i majątkowych.

Czyli po polsku używania treści czyjegoś utworu (w tym także strony www) bez zgody autora.

Oczywiste jest, że nie można zabronić prawnie innych treści w tym spamu.

No ale korzystanie z treści z mojej strony przez innych jest raczej do zablokowania.

Co do zgłaszania to raportowałem googlowi to już to wielokrotnie.

Czas pokaże

Robi się trochę OT jakby sprawa jest do rozsztrzygnięcia przez prawników.

Ale generalnie usuwanie spamu jest w interesie google bo to wyszukiwarka jest wprowadzana w błąd.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

Ale generalnie usuwanie spamu jest w interesie google bo to wyszukiwarka jest wprowadzana w błąd.

i tak wlasnie robia - ten spam sie przewija gdzies od pol roku, co tydzien na innych domenach. Lapie banana, zaklada kolejny i tak sie to ciagnie...

mnie za to dziwi taki spam - jest tego pelno w sieci na domenach ktore ktos zle wpisuje chcac wpisac cos innego, czemu to ma sluzyc ? nie wiem, bo adsensa tam nie ma. na dodatek wszystkie sa tak brzydko i szablonowo zrobione ze wystarczy ulamek sekundy zeby zobaczyc ze tam nic nie ma. traffic moze i to ma ale traffic ktory sie marnuje. zupelnie bez sensu...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

No Google ad may be placed on pages published specifically for the purpose of showing ads, whether or not the page content is relevant.

Żadna reklama Google nie może być umieszczona specjalnie tylko po to, aby wyświetlać reklamy, na stronie z lub bez konkretnej zawartości.

Jak masz chęć - zgłoś. Duże szanse na ban :)

Moim zdaniem walka z wiatrakami :D

Skoro cie spam wyprzedzil to jest pi.da nie pozycjoner i tyle. Koles opadalajac tego spama nawet nie widzial ze ma w bazie takie slowo, a ty siedzisz godzinami nad swoja strona i wyprzedzil cie taki szajs, baghagaggagag :)

Nikt nie mówi, że jestem pozycjonerem. Sam nigdy tak o sobie nie mówiłem.

A pytałem o sens takiego spamu i odpowiedź uzyskałem.

Dla twojej wiadomości Jerry nie siedzę godzinami nad pozycjonowaniem .

W tym roku zajeło mi to w sumie ok 30 minut. Nie mam na to czasu.

Za to z pewnością Tobie jako pozycjonerowi może to zajmować sporo czasu.

W końcu są już wakacje i mama pozwoli Ci siedzieć więcej przed komputerem :P

Pozdrawiam

Chajd

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności