Skocz do zawartości

Prośba o opinię o firmie i jej ofercie

endi38

Rekomendowane odpowiedzi

Śledzę od czasu do czasu forum, ale do tej pory nie miałem potrzeby pisania czegokolwiek. Niczego nie chcę reklamować, ani wprost, ani tylnymi drzwiami, szukam tylko porady u niezależnych ekspertów.

Prowadzę sklepik internetowy, który pozycjonuje mi firma Performance Media. Płace około 1000zł za wypozycjonowane na miejscach 1-3, 5 najważniejszych z naszego punktu widzenia słów kluczowych. Czy to dużo, czy mało? Nie wiem, pewnie wiecie lepiej. Jak to mówią towar jest warty tyle ile ktoś za niego zapłaci. Czy jestem zadowolony? Nie, bo jakoś niespecjalnie się to przekłada na ilość odwiedzin strony. Był wzrost o 200% w ciągu pierwszych 6 miesięcy, po czym od roku w zasadzie nic się nie zmienia. Zbliża się wygaśnięcie umowy i akurat dzisiaj zadzwoniła do mnie przemiła Pani z firmy Procreate (już wyszukałem w internetach, że w okolicach 2012 r. ta firma zasłynęła z "bezpłatnego" produktu przez 3 miesiące testów, w którym na okres wypowiedzenia wiązała klientów umową na naście miesięcy, której wcześniejsze rozwiązanie kończyło się dużym rachunkiem. Nie znalazłem o tej firmie praktycznie nic negatywnego z ostatnich 2 lat, tym bardziej mam mieszane uczucia.

Uczucia mam bardzo mieszane, bo oferta wygląda dobrze, aż niepokojąco dobrze w porównaniu tym co płacę teraz. Otrzymałem regulamin i w sumie poza przypilnowaniem okresu wypowiedzenia, nie widzę nic "małym druczkiem". Mam prośbę o Waszą opinię. Czy za takie pieniądze można w ogóle oczekiwać czegoś wartościowego, czy w zasadzie czego się spodziewać? Co powinno zapalić u mnie "czerwone lampki" przy takiej ofercie? Czy ja jakoś będę w stanie śledzić czy ta firma wykonuje to co zaproponowała? Czy ta oferta jest w ogóle sensowna?

Oferta przygotowana niby specjalnie dla mnie.

Opłata miesięczna 399 netto

Pozycjonowanie 30 słów kluczowych

Optymalizacja strony

Wpisy w katalogach - 30 miesięcznie

Teksty pozycjonujące - 3 miesięcznie

Publikacja tekstów - 15 miesięcznie

Umieszczenie w Google Maps

Linki sponsorowane - 100 odwiedzin miesięcznie

Reklamy graficzne - 1 grafika miesięcznie

Remarketing.

Aktualizacja Facebook, G+ i Twitter - 4 w miesiącu

+ jakieś śmieci:

Aktualizacja strony 36 razy rocznie

Monitoring prasowy

Monitoring wirusowy

Monitoring widoczności w internecie

Monitoring funkcjonowania strony

Statystyki odwiedzin

Z góry dziękuję za poświęcony czas.

to, że dobierają frazy z (_!_) z konwersją = 0 to dla Ciebie nic negatywnego..? no to powodzenia..

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

[...]

Opłata miesięczna 399 netto

Pozycjonowanie 30 słów kluczowych

[...]

Tak, to było pierwsze pytanie, które zadałem i otrzymałem odpowiedź, że frazy zatwierdzam ja.

Trudno mieć pretensje do firmy, jak się zatwierdziło frazy z (_!_).

Ale dziękuję, jest to jakiś "punkt zapalny".

Poproś o frazę z cyklu "kredyt hipoteczny" lub "opony zimowe" i zobaczymy jak możesz zatwierdzić te frazy.. zobaczysz to jak świnia niebo..

za te 399 to zaproponują jakieś longtaile z otworu między pośladami wyjęte i będziesz sobie mógł co najwyżej coś z nich wybrać - czytaj: zatwierdzić z ich propozycji spośród fraz o zerowej konwersji.

Za tą kasę nawet 1 cięższego słowa nie zrobią a co dopiero 30 fraz zasugerowanych przez zleceniodawce.. co najwyżej będą udawać, że coś robią a kasiorka 399/m-c będzie wpadać do kieszeni.. ot cała idea biznesu.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

kiedyś miałem przyjemność współpracy z PM, przez pół roku nie udało się im zrobić fraz bo strona be i fe, pomajdrowali w stronce, poukrywali słów kluczowych itd, nic, strona podobno nie chce za nic iść w topy (był rok 2009) samemu wbiłem stronkę na te frazy nie do zrobienia w 4 miesiące (na szczęście zajrzałem tu za czasów gdy hejt nie był tak modny) z tych 4 fraz 3 były banalne.

za te 399 to zaproponują jakieś longtaile z otworu między pośladami wyjęte i będziesz sobie mógł co najwyżej coś z nich wybrać

a może wypozycjonują do TOP 30, TOP 40 :D w końcu niedawno ktoś pisał o takiej ofercie, którą otrzymał :)

albo też inna opcja: kilka razy dostałem oferty pozycjonowania jednej ze stron... oferta na 3 frazy (około 250 - 300 zł /msc), płatność za efekt tylko od TOP 3, tylko problem w tym, że ta strona na 2 z tych 3 oferowanych fraz siedziała sobie stabilnie od dłuższego czasu na drugiej pozycji :D

parafrazując ex-ministrę 'taką mamy branżę...'

e: literówka

antydeska.pl - drewniana elewacja bez impregnacji i konserwacji, :o  a jeśli szukasz modnych i stylowych butów to polecam sklep: brooman.pl

Monitoring prasowy

Monitoring wirusowy

Monitoring widoczności w internecie

Monitoring funkcjonowania strony

Z czego najlepiej działa im monitoring wpływu Twojej kasy na ich konto. W temacie poszukaj małą, skuteczną firmę, którą wykaże się

konkretami i będzie im na Tobie zależeć. Albo poświęcisz czas na znalezienie kogoś konkretnego albo dalej będziesz płacił mało ale za nic.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności