Skocz do zawartości

Zmiana Layoutu pod User Friendly

La-Bart

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Pracowałem ostatnio nad zmianą całego layoutu sklepu dla drukarni internetowych. Stary layout był w ogóle nie przemyślany i utrudniał prawie na każdym kroku złożenie zamówienia i normalne korzystanie z portalu. Aktualnie zostały tylko ikony do poprawy - cała reszta jest skończona.

Proszę o ocenę, co Waszym zdaniem - normalnego, potencjalnego klienta odstrasza czy nie pasuję lub utrudnia poruszanie się po stronie. Nad layoutem pracowałem sam, a także samodzielnie go wdrażałem. Odnośnie optymalizacji zostało mi dolne Menu do poprawy, lecz czasami brak czasu na to. System działa od przeszło roku i ma sporo pozytywnych opinii.

Strona to https://web-to-print.pl

Czekam na odpowiedzi i sugestie, co należy poprawić :)

Proszę o usunięcie linka. Usunąłem hiperłącze, lecz po opublikowaniu posta, wygenerowało się na nowo.

Sprawdź kompatybilność pomiędzy przeglądarkami. W Chromie (v 40), przechodząc pomiędzy stronami za pomocą menu, slajder się rozjeżdża. Dosłownie ułamek sekundy jest dwulinijkowy, po czym zmienia się na poprawny. W Firefox (v 36) jest to samo. W IE 11 jest OK. Mogę Ci podesłać screena, ale łatwo to odtworzyć.

Ogólnie layout mi akurat się podoba. Lubię proste layouty. Tylko na stronie głównej jest trochę za kolorowo. Ale to kwestia gustu.

Dzięki za sugestie.

Slider będziemy wymieniać na jakiś z warstwami, ale to z czasem. Ikony są oczywiście do wymiany na coś prostszego pod layout. Niestety nie mam koncepcji na nie :(

Z czasem może responsywność, chociaż nie spotkałem się jeszcze, aby ktoś wizytówki z komórki zamawiał i zastanawiam się czy jest sens w ogóle przepisywać tą stronę na bootstrapa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności