Skocz do zawartości

Zablokowana kampania przez "złośliwy" odnośnik

mmr88

Rekomendowane odpowiedzi

Rozwiązałeś problem? Mam podobnie.. Virus total nic nie pokazuje, https://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=...także. Skanowałem antywirusem i nic.

Żeby było śmieszniej to wygląda u mnie tak, że jednego dnia dostaję powiadomienie o zablokowaniu reklam, dzień lub dwa (a czasem 5 minut) i kolejne info o odblokowaniu i tak w kółko. Czyli wirus (a ściślej link który tylko Google widzi) raz jest na stronie a raz nie. Wg Google jest jakiś link na stronie (nawet podali jaki) ale za h... nie mogę go zobaczyć nigdzie, ani GWT, ani w źródle, ani po zmianie User Agent.

Ma ktoś pomysł jak to rozgryźć?

Uroczystości rodzinne

Pięknie wykonane Zaproszenia ślubne ręcznie robione w rewelacyjnych cenach

• 5 miesięcy temu...

Mam podobny problem. Pani z google wysłała mi całą listę linków (chyba z 10) do usunięcia, jednak nie mogłem ich odnaleźć w żadnym pliku na serwerze. Dodatkowo, GWT oraz inne narzędzia pokazywały, że strona nie jest zainfekowana.

Moja strona jest na Wordpressie. Zainstalowałem wtyczkę Wordfence Scan i nią przeskanowałem stronę.

Wykryła ona jeden plik zainfekowany. Usunąłem ten plik i wysłalem stronę do ponownej weryfikacji. Czekam na informację z działu technicznego.

Jak odblokują to dam znać : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności