Skocz do zawartości

Nieśmiertelność od Google. Czy w przyszłości będziemy żyć 500 lat?

bardyt

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  W dniu 13.03.2015 o 13:56, kuchwa napisał(a):

pierwszym sprzętem na jakim grałem to ruskie jajeczka w połowie lat 80tych

No to się nie dziwę, że wyjechali w '89 ;)

/ żart

W dniu 13.03.2015 o 13:56, kuchwa napisał(a):

pierwszym sprzętem na jakim grałem to ruskie jajeczka w połowie lat 80tych :D

nie mnie oceniać, ludzie mają różne upodobania, ale mam nadzieje, że byłeś wtedy pełnoletni :D wiem, że ich tu było wtedy pełno, ale czemu akurat "ruskie" :D

W dniu 13.03.2015 o 08:34, bardyt napisał(a):

tak pół żartem pół serio,

Sam artykuł niestety napisany chaotycznie jak słaby precel. Co do długości życia podobno Jackson miał żyć ponad 100 lat bo spał w namiocie tlenowym, wiadomo jak się to skończyło.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@Arkaszka, zgadza się.

W temacie: niektóre tendencje współobywateli są fajne. Np. przedwczoraj przejechałem sporo km na pograniczu wielkopolski, dolnegośląska oraz lubuskiego i widziałem dużo ludzi, którzy wieczorem biegali. Kondycja, dobre samopoczucie, świadomość, dyscyplina. Nasze społeczeństwo idzie w dobrym kierunku :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

• 2 miesiące temu...

Kiedyś wystarczyło parę gwizdnięć i ekipa się zbierała na podwórku, nie było żadnych problemów z wpadnięciem kumpla do domu, nawet jak ktoś był głodny dostał coś do żarcia od rodziców kumpla, co roku w zimę "wylewaliśmy" lodowisko na podwórku (wstyd sie przyznać ale do tego kradliśmy węże strażackie z wieżowców :P ) , jak kumpel dostał wpierdziel od kogoś z sąsiedniego podwórka to był łomot podwórko na podwórko taki, że milicja przyjeżdżała w parę nysek. Najgorszy bamber pomagał staruszce , jak jeden z podwórka obrobił kwadrat sąsiadce to dostał "skierowanie na chirurgię" na 8 miesięcy + rehabilitacja pół roku. Leżącego się nie kopało a słabszych nie tłukło... Więcej nie chce mi się pisać ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Chyba nasz mózg nie pomieściłby wspomnień z tylu lat ;).

Pamiętam za Kolumba, jak was dopiero odkrywaliśmy...

500 można i żyć, ale z kondycją i sprawnością 20-30 latka i własnie jakims mechanizmem zapominania tego czy tamtego (tylko jakim?). Bo jak żyć względnie sprawnie z 50, a kolejne 450 będąc już dziadkiem, co 10 km nie przebiegnie to nie, tak bym nie chciał.
Ale przyznam szczerze, że widząc skalę postępu technologicznego w ostatnim wieku, szalenie ciekawi mnie co będzie na świecie za 100, 500 czy choćby 1000 lat. A gdzie tu 10k lat, gdzie 100k czy milion.

Swoją droga pewnie mało kto dożywałby tych 500 i umierał naturalnie. Człowiek ma tak wiele szans na śmierć w życiu, że jego kilkukrotne wydłużenie pewnie zwiększa ryzyko śmierci nagłej kilkudziesięciokrotnie.

W dniu 13.03.2015 o 13:17, qazy napisał(a):

dziś siedzą w chatach klikając bezmyślnie w smartfony i pisząc bzdury na facebookach i innych idiotyzmach.

Bo kiedyś karą był zakaz wyjścia na podwórko, a teraz to jak kara. Siedzą obok siebie na ławce ze smartfonami i dyskutują na FB.

Na szczęście ja syna wychowuję na "podwórkowca", razem z innymi dziećmi gra w piłkę na trawniku, śmiga na rowerze i mówi "dzień dobry" sąsiadom.

Komputer jest reglamentowany :)

W książce Michio Kaku fizyka przyszłości jest rozdział poświęcony przedłużaniu życia, o dziwo już są pewne sposoby, które prawdopodobnie będą działać na ludziach.. tylko nie nagłaśnia się tego, mamy mała planetę, do tego etyka badań na ludziach i ingerencja w kod genetyczny

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności