Skocz do zawartości

Moc swl nadal wielka czy coś innego

Gość Mkgraf

Rekomendowane odpowiedzi

Większość kupujących punkty nie robi tego z chęci wyrzucenia pieniędzy w błoto. Robię kilka testów i swl działa, jednak nie jest to już ta efektywność co kiedyś. Są inne metody dużo bardziej efektywne.

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Większość kupujących punkty nie robi tego z chęci wyrzucenia pieniędzy w błoto. Robię kilka testów i swl działa, jednak nie jest to już ta efektywność co kiedyś. Są inne metody dużo bardziej efektywne.

Masz rację ze Czasy gdy wystarczyło włożyć do SWL już minęły, i dobrze bo kiedyś każdy kto miał 100tys pkt był pozycjonerem, teraz SWL trzeba umieć używać i jest narzędziem wspomagającym a oferty pozycjonowania za 9,99 się skończyły

No i teraz już wiecie dlaczego niektórzy już mówią ze nie działają

Marketing internetowy dla firm

teraz SWL trzeba umieć używać

Zgłaszam do cytatu roku.

jest narzędziem wspomagającym

Zgadza się, do pozycjonowania się nie nadaje.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Grochu lekcja za free :

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=chwilowki+bez+bik+zyrardow

Zerknij jak ludzie łapią ruch.

Lekcja nr 2 . Kup sobie dwie domeny .pl

Postaw na nich tresc bez sensu : jedna zrob z h1 druga bez ... podobne dlugosci tresci - mozesz losowac polskie wyrazy ze slownika plus nasyc slowem kluczowym xkbuvuw9sx7aacs - sprawdz po tygodniu pozycje tych domen. Test powtorz dla 20 domen - i wtedy juz wiesz czy robots.txt oraz sens tresci (jakosc czy merytorycznosc ) ma wplyw na pozycje.

To jest właśnie ciekawe. Ze wszystkich stron słychać, że BHS się kończy, że teraz już tylko white, teksty na najwyższym poziomie. A jak patrzy się na 1. to okazuje się, że robione spamerskim zapleczem, spam refererem itp. "white" metodami :)

Ze wszystkich stron słychać, że BHS się kończy, że teraz już tylko white

Życie jest kolorowe, składa się z barw. Jeśli ktoś widzi tylko białe i czarne to daleko nie zajdzie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ze wszystkich stron słychać, że BHS się kończy, że teraz już tylko white

Życie jest kolorowe, składa się z barw. Jeśli ktoś widzi tylko białe i czarne to daleko nie zajdzie.

Ale przecież białe i czarne to też kolor ... więc mam telewizor kolorwy czy nie ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Przyłączam się do prośby Konika (: , i po raz kolejny pytam skąd wy macie klientów że już enta osoba na forum robi frazy optymalizacją... :(

1.

Nie wiem co wy robicie ale jak jest domena , z pewną ilością naturalnych linków to bardzo często wystarcza optymalizacja met treści i url strony aby z 3-4 strony na prostsze hasła wyszła na pierwszą.

Przykład:

Ostatnio po optymalizacji strony na hasło "dietetyk + nazwa miejscowości (200 tyś mieszkańców) " w ciągu tygodnia wyszła z 3 na 1 stronę 6 pozycja.

A druga fraza "dobry dietetyk + nazwa miejscowości (200 tyś mieszkańców) " z nicości wyszła na 12 pozycje. Czas tydzień.

Bez żadnego linku !!!!

Strona nigdy nie była linkowana niczym. Domena ma rok.

2. Popatrzcie na sklepy tam niektóre frazy wychodzą same z url który nie ma żadnego linka tylko dzięki optymalizacji.

Nawet bez linkowania wewnętrznego.

3. Nazwa domeny wbrew pozorom ma znowu gigantyczny wpływ.

Mam hostel w mieście 700 tyś mieszkańców . Strona skopana aż miło , treści prawie zero bo nie ma gdzie dodać.

Robiona kiedyś swl bo działało . Kiedyś ja wymiotło, pamiętnego dnia. Zoptymalizowane mety , adresy url. I nic więcej. Po pingwinie 3.0 na wszystkie hasła związane z hostelami i miastem wróciła na 1 stronę . A na frazy "nocleg i noclegi + nazwa miejscowości" jest jedyna oprócz portali na pierwszej stronie. Ale ma frazy w nazwie domeny. Zero linków z anchorem .

Takich klientów co wskoczyli po pingwinie 3.0 bo w nazwie domeny są frazy mam trochę . pozycjonuje na coś innego a wskakuje to co jest w nazwie domeny i to wysoko.

A druga fraza "dobry dietetyk + nazwa miejscowości (200 tyś mieszkańców) " z nicości wyszła na 12 pozycje. Czas tydzień.

Bez żadnego linku !!!!

Strona nigdy nie była linkowana niczym. Domena ma rok.

Z całym szacunkiem ale co to jest za fraza? Jaki z tego jest ruch?

Nie wiem o jakie miasto Ci teraz chodzi ale wg wikipedii miasta z 200tys mieszkańców to np.:

dobry dietetyk bydgoszcz - średnia liczba wyszukań 40

dobry dietetyk rzeszów - średnia liczba wyszukań 50

dobry dietetyk radom - średnia liczba wyszukań 30

Miesięcznie taka fraza wygeneruje około 10 wejść. O czym więc piszesz? To jest jakaś totalna niszówka, która wyjdzie titlem. Ja rozumie, że klientów fajnie jest rżnąć na dziwne frazy bo większość z nich nigdy nie sprawdzi czy to całe pozycjonowanie im się opłaca i czy nie taniej wyjdzie doładować adwordsa za 10zł/mc no ale zlitujcie się i jeśli nie macie o czymś pojęcia to nie udzielajcie się na forum bo czytać się nie da.

Jak czytam, że bhs nie działa, że tylko white(cokolwiek to nie znaczy), że ręcznie trzeba a później patrze w topy to... ręce opadają. Gdzie Wy żyjecie? Google rankuje dobre treści? To jak w top wejść mogą teksty generowane ze słownika bez ładu i składu?! Ja wiem, że większość gapi się w ahrefsa, majesticka itp, wiem, że tam nie widać ukrytych 301 ale to, że Wy tego nie widzicie nie znaczy, że wszystko jest takie białe jak Wam się wydaje.

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

@zgred: czarny, to nie kolor, to brak koloru. Ale sam biały to zbiór wszystkich kolorów.

Za dużo czytasz Einsteina ... zdecydowanie za dużo.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

...

Jak czytam, że bhs nie działa, że tylko white(cokolwiek to nie znaczy), że ręcznie trzeba a później patrze w topy to... .

Nie przejmuj się, jako avatar gadać każdy potrafi niestety TOP,y mówią co innego. Inna sytuacja jest na FB w grupie #takabranzaseo gdzie nie ma avatarow nie ma już takich bzurnych tekstów bo nie ma tam avatarów

Marketing internetowy dla firm

kolory są trzy - żółty,niebieski,czerwony, reszta to barwy, okazwłoka dobrze podał definicję białego i czarnego ale to barwy :)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e0/Synthese%2B.svg/200px-Synthese%2B.svg.png

jak to się ma do swl? nic nie jest tylko białe albo czarne.. wszystko zależy od danego aspektu i warunków, które mieszają się jak na rysunku

swl'em można sobie pierdółki pozycjonować/wspierać

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

swl'em można sobie pierdółki pozycjonować/wspierać

No czy ja wiem - na przełomie roku zostało mi w prolinku coś ponad 60 zł. postanowiłem przetestować ten system ponownie na frazę "chwilówki online" rozbiłem te 60 na dwa miesiące czyli budżet 30 zł/m i w tym ok. 40 linków dofollow. Strona typu one page bez sitemapów robots.txt bez przesadnej optymalizacji osiągnęła maksymalną pozycję 26.

Strona nie dostała żadnych filtrów ale i też nie było żadnego ruchu, jeśli któryś SWL może pochwalić się podobnym wynikiem to znaczy że SWL'ami nie jest tak źle.

więc mam telewizor kolorwy czy nie

Jesteś "biały", więc nie.

Inna sytuacja jest na FB w grupie #takabranzaseo gdzie nie ma avatarow nie ma już takich bzurnych tekstów bo nie ma tam avatarów

Z tym to się nie zgodzę. Są bzdurne teksty i to czesto bardzo bzdurne. Za każdym razem dziwie się, że ktoś to publikuje pod swoim nazwiskiem.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności