Skocz do zawartości

Moc swl nadal wielka czy coś innego

Gość Mkgraf

Rekomendowane odpowiedzi

SWL-e mimo wszystko działają w jakiśtam sposób. Jak tylko zaczęły się te wszystkie groźne update'y Googla(pando/srando/pingwiny) to ciachnąłem stronkę kolegi Gotlinkiem(miało być tanio i szybko) - przez 2 tygodnie poszła na wybrane frazy " normalna" ilość punktów i tyle. Oczywiście stronka względnie zoptymalizowana ale nie było innych linków niż Gotlink. Koleżkę poinformowałem, że stronka w bliżej nieokreślonym czasie najprawdopodobniej znajdzie się w czarnej Googlowej du....ie. Frazy typu "branża miasto" i pochodne.

Od tego czasu minęło już chyba ponad 2 lata, a stronka na wszystkie "pozycjonowane" frazy znajduje się w TOP3. Tak jak wspomniałem - stronka została TYLKO I WYŁĄCZNIE dopalona z Gotlinka przez 2 tygodnie na samym początku pingwino/pandów. Więc wnioskować można, że z SWL-a też jakoś da się "pozycjonować".

Hosting dla SEO -> https://www.seolite.pl

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

SWL-e mimo wszystko działają w jakiśtam sposób

Właśnie dobrze to określiłeś. W ostatnich tygodniach kilka stron ładnie poszło do góry, niektóre nawet na dość konretne frazy lokalne do top 10, łatwiejsze frazy już bliżej środka pierwszej strony, ale wiele sie buja gdzies w poczekalni, np 11-16 pozycja i dalej. A żeby już frazy takie jak 2-3 lata temu to nie ma szans. Pisze o gotlinku. Jeszcze muszę zobaczyć seomatika.

No ale są inne metody które dają radę.

Może zaraz będziemy tu dyskutować o dualizmie korpuskularno-falowym, bozonach i Teorii Strun? xD

W temacie: można powiedzieć, że pozycjonowanie polega na znajdywaniu dziur w algorytmie wielkiego G i ich wykorzystywaniu do czasu aż G się nie zorientuje. I taka zabawa w kółko.

Panwie SWL działają, mają się bardzo dobrze, nikt przecież nie będzie kupował PKT czy opłacał kont PRO w czymś co nie działa. Problem w tym że nie wszyscy wiedza czym jest tak na prawdę SWL i jak się z nim obchodzić ale to się w naszej branży tyczy wszyskiego nawet optymalizacji strony każdy wie że trzeba ją zrobić ale nie każdy wie jak

Marketing internetowy dla firm

zaraz będziemy tu dyskutować o dualizmie korpuskularno-falowym, bozonach i Teorii Strun? xD

Cały czas to robimy :) Np.:

Panwie SWL działają, mają się bardzo dobrze

Nie wiem czy i kiedy w końcu dotrze do Xanna, że "prawie" robi wielką różnice. Tak właśnie wygląda dzisiaj sytuacja z swlami, zostało z nich "prawie" to co było w czasach świetności. A bardziej obrazowo: na frazy typu "leczenie żylaków odbytu w Zamościu" swl jest idealnym rozwiązaniem, ale niech mi ktoś pokaże, że dzisiaj SAMYM swlem E-WEBLINK można zrobić frazę "remonty warszawa" (tak jak kiedyś) to będziemy mogli dyskutować o tym czy SWL NADAL DZIAŁA czy jednak JUŻ NIE DZIAŁA tak jak powinien.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

@Blake jak już mówiłem SWL trzeba umieć używać. Niestety Twoja wiedza o pozycjonowaniu SWL zatrzymała się na etapie włożyć przelać pkt i zapomnieć. Choć parząc na Twoje dotyczhcasowe osiągniecia nie dziwi mnie to.

Gdybyś jednak chciał się zorientować jak i do czego uzywa się SWL to tutaj jest cały poradnik specalnie dla Ciebie

https://seoparty.net/jak-uzywac-swl/

Marketing internetowy dla firm

Xann o mnie się nie bój, ja wiem jak i z czego korzystać, nie ośmieszaj się dalej i nie proponuj mi tutaj czytania "seo party", bo dla mnie seo to nie "party" tylko "job" i bryki nie muszę obklejać naklejkami :D

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

mialem pare romansów jak ten watek.

na poczatku nic nie wskazywalo bedzie b. ciekawie potem.

SWL-e mimo wszystko działają w jakiśtam sposób. Jak tylko zaczęły się te wszystkie groźne update'y Googla(pando/srando/pingwiny) to ciachnąłem stronkę kolegi Gotlinkiem(miało być tanio i szybko) - przez 2 tygodnie poszła na wybrane frazy " normalna" ilość punktów i tyle. Oczywiście stronka względnie zoptymalizowana ale nie było innych linków niż Gotlink. Koleżkę poinformowałem, że stronka w bliżej nieokreślonym czasie najprawdopodobniej znajdzie się w czarnej Googlowej du....ie. Frazy typu "branża miasto" i pochodne.

Od tego czasu minęło już chyba ponad 2 lata, a stronka na wszystkie "pozycjonowane" frazy znajduje się w TOP3. Tak jak wspomniałem - stronka została TYLKO I WYŁĄCZNIE dopalona z Gotlinka przez 2 tygodnie na samym początku pingwino/pandów. Więc wnioskować można, że z SWL-a też jakoś da się "pozycjonować".

Potwierdzam.

Tak 3 lata temu zrobiłem sklep znajomemu. GL na miesiąc potem wyłączenie i nic nie robienie .I się trzyma i rośnie.

ale był zoptymalizowany.

wyłączenie i nic nie robienie

:D

Czyli uważasz, że zasługą swla jest wyłączenie i nic nie robienie? Sprawa jest prosta - zdjąłeś toksyczne linki i pozycja poszła do góry :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności