Skocz do zawartości

Prośba o pomoc. Na pograniczu 20stki i 10tki.

kamillo270

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie!

Krótko o mnie i mojej stronie:
Po godzinach etatu jestem fotografem i od jakiegoś czasu zajmuje się fot. ślubną. Mam swoją stronkę pod adresem www.studio-progresiv.pl, którą optymalizuje i pozycjonuje od ponad 6 miesięcy.

Pierwsze 4 miesiące pracy nad stroną polegały na ulepszaniu strony, tworzeniu oryginalnych tekstów. Dodatkowo dodawałem stronę do katalogów, jakieś profile na forach, komentarze na blogach innych fotografów i cuda niewidy. Jaki był efekt? Amplitudy pozycji były ogromne, raz góra raz dołek.

Zorientowałem się, że potrzebuje pomocy. Z dobrymi radami przyszedł mi Zgred, któremu bardzo dziękuje za pokazanie sprawy z innej perspektywy. Po zabiegach, które mi poradził, pozycje natychmiast się ustabilizowały.

Jednak od 2 miesięcy strona stoi przed drzwiami pierwszej dziesiątki dla fraz fotografia ślubna Białystok i fotografia ślubna Toruń. Pozycje wahają się pomiędzy 15-11 i za Chiny nie mogę wejść na pierwszą stronę. Ciekawostka … 90% czasu poświęcałem frazie białostockiej, a to toruńska stoi nawet lepiej.

Moje obecne działania:
- udzielam się na digarcie, komentuje innych i wstawiam swoje zdjęcia (mam z tego większą frajdę niż z samego pozyskiwania linków)
- udzielam się na kilku forach ślubnych
- dość regularnie tworze jakiś artykuł gościnny i wstawiam na dobre blogi ślubne
- komentuje blogi innych fotografów ślubnych
- czasem tworzę jakiś profil na forum itp. ale tego już robię bardzo mało
- co jakiś czas przeglądam linki z GWT i wysyłam prośbę o zrzeczenie tych najsłabszych

No i klops. Stoję na czele pierwszej 20stki i 10siątka jest obecnie marzeniem:/
Proszę o rady, czy robić to co teraz. Może coś zaprzestać, może coś dodać. Potrzebuje spojrzenia z boku. Będę wdzięczny za każdą wypowiedź.

Wybaczcie, że nie tworzę hiperłącz, ale mam za mało postów, by móc to robić

fotoruminski.pl -> fotografia ślubna lokalnie w Białymstoku i Warszawie

którą optymalizuje i pozycjonuje od ponad 6 miesięcy.
Ale treści tekstowe, to trochę słabo wyglądają jak chodzi o ich zawartość https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kLSZH9qajhIJ:www.studio-progresiv.pl/&hl=pl&gl=pl&strip=1

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale treści tekstowe, to trochę słabo

Dokładnie ;) , na stronie brak adekwatnych treści dla wymienionych przez Ciebie fraz kluczowych. Praktycznie masz jedna stronę (główną) nakierowaną na dwie różne wzajemnie się "neutralizujace" frazy geo.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

adekwatnych treści dla wymienionych przez Ciebie fraz kluczowych
Brak też odpowiednich nagłówków H1,h2 ..., bo te co masz w ramach jQuery(function($){ nie są brane pod uwagę gdyż nie stanowią elementów kodu HTML, ale JavaScritp, co widać w wersji tekstowej site.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

co jakiś czas przeglądam linki z GWT i wysyłam prośbę o zrzeczenie tych najsłabszych

to jest dobre..

a skąd czerpiesz wiedzę, które są słabsze, które lepsze, które dają kopa a które są neutralne?

IMHO masz zbyt małą wiedzę SEO - co widać po leżącej i kwiczącej optymalizacji - a zgłaszasz linki do disavow tool..(?) nie pomyślałeś, że kopiesz pod sobą dołki?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Przepraszam, że odpisuje dopiero dzisiaj, ale miałem ograniczenie do 5 postów.

Bardzo, ale to bardzo dziękuję wszystkim za ocenę moich działań.
Teraz dobrze widzę swoją niekompetencję, którą widać po moich działaniach.

Jeszcze raz dziękuję.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Jeszcze jeden pościk.
Wczoraj dość intensywnie przeglądałem stronkę http://seoinfo.edu.pl, którą podrzucił mi Beerbant i dość zaciekawiony wpisami dotyczącymi działań firmy Sunrise System, wszedłem na ich stronkę. Dosłownie wszedłem, rzut oka na strone główną i powrót.

No i co? ... Dziś z samego rana, dzwoni telefon:
-Dzień dobry, z tej strony firma SS. Znalazłam Pana firmę w katalogu firm i widzę, że jest Pan zainteresowany ... bla bla bla.
- Nie dziękuję!

Czy to przypadek?
Czy po ip komputera, można tak mnie zeskanować?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności