Skocz do zawartości

Problemy z pozycjonowaniem

ebiman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Od dość długiego czasu w zasadzie tylko czytam to forum i przyznam, że dopiero od niedawna rozumiem cięty język, jakim wypowiada się tu większość użytkowników z dużym stażem i jak rozumiem z dużymi biznesami z branży SEO. Rozumiem, że nikt nie podaje gotowych rozwiązań i nie zdradza swoich sekretów a wszystko należy samemu testować i dorobić się swojej wiedzy, co też od kilku lat staram się robić przy skromnych środkach.

Po przydługim wstępie w końcu napiszę o co chodzi. Założyłem portal z darmowymi ogłoszeniami (z możliwością dodania linku nofollow do strony www) Wewnątrz katalogu wrzuciłem skrypt seokatalog (i pewnie to był największy błąd) żeby też dało się dodać firmy do katalogu. Dodanie firmy bezpłatnie daje tylko link nofollow. Płatne są dofollow ale tych - jak się można domyślić jest jak na lekarstwo.

Może się mylę ale nie sądzę, że sam fakt posiadania seoka od razy dla google przekreśla serwis - przecież nawet katalog Onetu jest na seokatalogu.

Wykonałem sporo działań ogólnie zwanych SEO - to co było widać po linkach na majestic.

W wmt nie ma żadnego info o filtrze. Natomiast wyszukiwania na frazy: ogłoszenia + miasto, to już porażka i wygląda jak filtr - nie ma nawet w pierwszym 1tys. Za to w bing jest już na 3 stronie itd.

Strona stoi od lipca 2014. Jak tak dalej pójdzie, będę chyba myślał o zmianie domeny. Zależy mi na tym, żeby w przynajmniej kilku miastach serwis był widoczny w wyszukiwarce.

Dla konspiracji, adres serwisu to XogloszXeniaXprzezX.nXet (trzeba wyrzucić X).

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Dwa razy powtórzone podoba się ...
Polecam: angielski Szczecin, tlumaczenia

Tak. Skrypt działa tak, że lista ogłoszeń nieprzefiltrowana wyświetla zduplikowaną podstronę. Jak wybrać z menu z lewej kategorię to już to dobrze wygląda. Będę musiał poprawić to w skrypcie.

Słowa kluczowe w stopce - fakt nieestetyczne są. no i wewnętrznie nie linkują tylko są informacją w treści.

Rozumiem i przyjmują tę radę. To jednak może tłumaczyć niskie pozycje ale chyba nie do końca tłumaczy dlaczego strona w wynikach nie pojawia się wcale. Np. na ogłoszenia szczecin nie ma strony wcale. Na inne miasta też.

Wydaję mi się że powodem może być to na dole Ogłoszenia Warszawa ... .... .... ... ... . i 200 razy powtórzone słowo ogłoszenia. Strona nie pojawi się na te frazy szybko w top 100, ponieważ nie wystarczy ją podlinkować kilkoma linkami. Dodam że moja z jednych stron - ogłoszenia ruszyła się dopiero na frazę po około 300-400 linkach na kilka podobnych fraz i lawiruje na 30-40 pozycji. To sobie wyobraź jakie linki musisz mieć aby wy pozycjonować ogłoszenia Warszawa?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności