Skocz do zawartości

Co zrobić z dłużnikami na 200 - 300 złotych?

Adynet

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

idziesz do sądu z pozwem o nakaz zapłaty (przy tej kwocie to 30 zł za rozprawę), po prawie roku sprawa się odbywa sąd wysyła do Ciebie i do klienta pismo, że ma zapłacić w 2 tyg, jeśli nie zapłacił to idziesz do sądu po wykonalność wyroku i z tym pismem do windykatora się udajesz. Przy skutecznym windykatorze płacisz jak w SEO za efekty jego pracy np 10-25 % od ściągniętej kasy :)

Kilka late temu miałem bardzo niepewnego klienta. Wyczułem to więc postanowiłem się zabezpieczyć. Wstawiłem mu kod:
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="unavailable_after: 30-Jan-201500:00:00 EST">

Faktycznie nie chciał płacić, a gdy jego strona zniknęła przypomniał sobie o mnie. Potem było już ok :)

Nie wiem czy wciąż ten kod działa.

koon 

idziesz do sądu z pozwem o nakaz zapłaty (przy tej kwocie to 30 zł za rozprawę), po prawie roku sprawa się odbywa sąd wysyła do Ciebie i do klienta pismo, że ma zapłacić w 2 tyg, jeśli nie zapłacił to idziesz do sądu po wykonalność wyroku i z tym pismem do windykatora się udajesz. Przy skutecznym windykatorze płacisz jak w SEO za efekty jego pracy np 10-25 % od ściągniętej kasy :)

jak masz nakaz to idziesz do komornika, ściąga z dłużnika bez problemu, za 300 zł nikt nie będzie bawił się w przepisywanie majątku po rodzinie, czy ukrywanie się, komornik ma bardzo wysoką skuteczność. Zresztą normalny człowiek dostając korespondencje z sądu wpłaca od razu kasę, aby uniknąć innych kosztów

tylko pamietaj że będziesz mieć kontrole z US :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@up, na kontrolę dobre jest małe dziecko. U nas był gość z ZUS i szybko się uwinął jak mały zaczął dokazywać a potem płakać :D

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

Kilka late temu miałem bardzo niepewnego klienta. Wyczułem to więc postanowiłem się zabezpieczyć. Wstawiłem mu kod:

<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="unavailable_after: 30-Jan-201500:00:00 EST">

Faktycznie nie chciał płacić, a gdy jego strona zniknęła przypomniał sobie o mnie. Potem było już ok :)

Nie wiem czy wciąż ten kod działa.

No z takim zabezpieczeniem to mnie zszokowałeś. Bo ja coby zabezpieczyć swój produkt używałem klucza generowanego na podwójnie obracanym algorytmie z funkcjami asc2bin i bin2num, dodwałem do tego własne odwrócone hasło i jeszcze raz traktowłem całość algorytmem. Dodatkowo te same funkcje musiały działać identycznie w php, js, i actionscript. I tak Chinole to rozgryźli. Musiałem jeszcze bardziej to namieszać i póki co mam spokój od kilku lat.

Widać jaki produkt takie zabezpieczenie.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

A nie prościej wysłac ostateczne wezwanie do zapłaty, tak dla formalności, poczekać 7 dni, jeśli brak wpłaty na konto to zgłosić sprawę przez e-sąd(szybko i sprawnie działa), aby dostać nakaz na wyegzekwowanie należności przez komornika?

U mnie poskutkowało poprzestając na e-sądzie, wysyłając potwierdzenie ze zgłoszenia sprawy. Na wiele osób takie papiery działają, szczególnie jeśli to małe kwoty, to większości osób woli ostatecznie zapłacić niż mieć problemy. Komornik między innymi na rachunku firmowym to dla niektórych firm problem.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Tylko że przy esądzie wystarczy że się odwoła i już trzeba uruchamiać drogę cywilną, choć koszt to niby 3% sprawy - przy małych kwotach może i dobra rzecz - ale statystyk odwołań nie znam.

Jak musiałeś dokumentować sprawę - wystarczy wgrać zaległą fakturę i np raport z wykonanej usługi/korespondencja mailowa np.?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności