Skocz do zawartości

Usuwanie strony z wyszukiwarki

pchel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Mam mały problem z usunięciem swojej strony z wyników wyszukiwania....

Oto co zrobiłem:

Napisałem najpierw do katalogu onetu, zeby usunęli moją stroną - rezultat był widoczny po ok. 2 tygodniach

potem w robots.txt dałem to:

User-agent: *

Disallow: /~kody/

Strona ma adres nazwa.serwera.pl/~kody (narazie nie chce podawac adresu ;) )

Napoczątku było

User-agent: *

Disallow: /

Ale nic niedało........

Z nazwą ~kody w robots.txt udało mi się usunąć momentalnie stronę z googla(przez specjalny formularz), gdy było same "/" to wtedy google protestował że robots nie dotyczy mojej domeny tylko domeny głównej servera do której niemam praw)....

No i czekam właśnie już prawie miesiąc i nic(strona było dodawane do "zaindeksowania" ponownie po ustawieniu robots.txt), nadal jestem w wynikach wyszukiwania onetu.....

Poradźcie coś.... bo chce zgłosić stroną z nowym adresem, a niechce żebym był posądzony o SPAM...

A moze dwie takie same strony spod różnych adresów nie zostaną uznane jako SPAM :?: Jak to z tym jest :?:

Live Free or Die

Mam mały problem z usunięciem swojej strony z wyników wyszukiwania....

Napisałem najpierw do katalogu onetu, zeby usunęli moją stroną - rezultat był widoczny po ok. 2 tygodniach

po co usuwać? a nie lepiej zaktualizować wpis lub przekierować ruch na nową?

wyszukiwarkami takimi jak onetu wcale bym się nie przejmował bardzo często jedna moja strona występowała tam w wyszukiwarce po 4 a nawet 5 razy (ostatnia wersja i 4 jej poprzednie wersje) w niczym to nie zmieniło notowań poza zwiększeniem odwiedzin z tej konkretnej wyszukiwarki

• 1 miesiąc temu...

hmm, nie boj sie onet napewno nie posadzi Ci za to o spam.

Naprawde masz tak duzo czasu, aby przejmowac sie usunieciem strony z katalogu? Przeciez to nie Twoj problem. Zreszta teraz jest chyba lepszym pozycjonerem niz kiedys (niz przed lektura postow z tego forum) i nowy adres bedzie napewno wyzej niz stary.

To troche nadgorliwe, zrozumial bym gdbys chcial np. usunac strone konkurencji ;))

Pozdrawiam i zycze sukcesu w promowaniu nowego adresu

rasteira

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności