Skocz do zawartości

RWDGenerator - program do generowania responsywnych serwisów www

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

W momencie wczytywania pliku źródłowego generowanych stron gdy plik ma nazwę śikawka.txt wywala się error:

Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)
zamiast tego okna dialogowego znajdują się na końcu tego komunikatu.

***ciach***

Gdy debugowanie JIT jest włączone, wszystkie nieobsługiwane wyjątki
są wysyłane do debugera JIT zarejestrowanego na komputerze
i nie są obsługiwane w tym oknie dialogowym.

sygnaturka.png

• Odpowiedzi 254
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

W momencie wczytywania pliku źródłowego generowanych stron gdy plik ma nazwę śikawka.txt wywala się error:

Z tego wynika, że program w jakimś miejscu nie obsługuje polskich znaków w plikach, ale to nie przeszkadza w korzystaniu, bo wystarczy zmienić nazwę pliku na bez polskich lister. Jednak i tym się zajmę jak będę miał trochę więcej wolnego czasownika. :pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pierwsze zapytanie do Google:

ReNamer jest bardzo małym narzędziem przeznaczonym do masowej zmiany nazw plików. Program oferuje nam wszystkie standardowe procedury zmiany nazwy, takie jak dodawanie przedrostków, przyrostków, całkowitą zamianę nazwy plików, numerowanie, zmianę wielkości znaków i inne. Aplikacja potrafi dodatkowo usuwać wolne miejsca w nazwie, dodawać ciągi liczb, usuwać cyfry i znaki, zmieniać rozszerzenia plików i dużo więcej.

https://www.dobreprogramy.pl/ReNamer,Program,Windows,12729.html

Więc dziwie się koledze @zoozool, że jest taki "bezradny" w tej materii ;-)

UP@zoozoo proszę usunąć z postu zrzut stosu wyjątków gdyż jego zamieszczenie nie ma żadnego uzasadnienie i takie dane należy wysyłać e-mailem do BOK .

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wybacz :)

Ale czytając, o takim prostym problemie od razu źle pomyślałem.

Stram się czytać ze zrozumieniem, co jak widać nie wyszło :)

Oczywiście napisałem czystą durnotę w najlepszej tego postaci.

A pewność siebie wielka jest, bo tak być musi!

:)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Usunięcie enterów z kodu i wklejenie go w jeden linii niestety nie pomaga.

W odpowiedzi na Twoje zapotrzebowanie zamieniłem pole "Stopka serwisu" na pole wielowierszowe:

RWDGenerator_1b.jpg

Obecnie w ramach STOPKI można wstawić dowolny i wielowierszowy kod HTML lub JavaScript jak w przykładzie poniżej.

Testowa stopka z "wykonanym kodem javascript :

----

Pisałem dowolny kod JavaScripr w tym GoogleAnalyticsObject... jednak wstawiany kod nie możne zawierać par od synonimów {|} .

----

stopkas.jpg

Obecna wersja programu: RWDdgenerator to 1.4 do pobrania z poprzedniej lokalizacji. Zmiany tyczą tylko programu exe, więc można go przekopiować samego do produkcyjnej lokalizacji bez pozostałych.

Macie jakiś sposób na umieszczenie analitiksa?

Dodam, że każdy szablon statycznego serwisu www wchodzący w skład paczki programu RWDdgenerator użytkownik może dowolnie modyfikować w tym wstawiając kod JavaScript.

:pisze:

Czy ma ktoś tutaj problem z "autoryzacją" tego programu?
Mi ciągle coś się dzieje, tzn.

zakupiłem program klucz: A
wywaliło mi go i pokazał się klucz: B (tutaj była przeprowadzona ponowna autoryzacja)
Teraz odpalam i znowu klucz wrócił do punktu: A
To tak wygląda jakby ten klucz zmieniał się wraz ze zmianą IP (mam neostrade).
Robię "miękki reset IP" i znowu mam klucz: B (Autoryzowany OK)

Niby nie jest to większy problem bo reset mogę robić (x razy dziennie), ale trochę
drażni i gdyby było na to jakieś lekarstwo chętnie bym z niego skorzystał (postawić program na serwerze - nie widzę takiej potrzeby).

Wychodząc na przeciw zapotrzebowaniu użytkowników oraz w pewnym sensie usuwając problem z GoogleAnalyticsObject wprowadziłem dwie zmiany widoczne na poniższym screenie:

RWDGenerator_1.5.jpg

1) Kod od "Google Analytics" należy wstawić w zakładkę: Kod dla GoogleAnalyticsObject natomiast w miejsce gdzie ma zostać podstawiony należy wstawić [GOOGLEANALYTICS] i tu mamy dwie możliwości:

- w szablonach tworzących podstrony serwisu;

- w stopce tak jak na screenie;

Jeśli pole [Kod dla GoogleAnalyticsObject] będzie puste zostanie kod wstawki zostanie podstawiony "pustym znakiem" = usunięty z wygenerowanej strony.

2) Możliwość wstawiania kodu PHP do wygenerowanej strony. Podobnie jak wyżej z tym, że kodem wstawki jest: [KODPHPSWL] . Kod taki należy wstawić w szablonach lub w z poziomu programu w tekście strony. Po wygenerowaniu stron kod wstawki php zostanie podstawiony kodem PHP z zakładki "Kod PHP dla SWL" lub jeśli pole na kod PHP będzie puste "pustym znakiem" = wykasowany.

W celu wykonywania kodu PHP w plikach HTML należy dodać odpowiedni wpis w .htaccess dla PHP jako modułu Apache będzie taki:

RemoveHandler .html .htm
AddType application/x-httpd-php .php .html .htm

Dla konta na hostingu IONIC na jakim testuje BOK zdefiniował taki wpis który działa < ukłony dla BOK ionic.pl :hi: > :

<Files ~ (\.html)>
SetHandler fcgid-script
FCGIWrapper "/home/NAZWAKONTA/.php/fcgid55.sh" .html
Options +ExecCGI
allow from all
</Files>

Dla innych ustawień może być inny, a jaki należy zapytać BOK hostingu. Dzięki obsłudze PHP w plikach HTML można generować serwisy pod SWL'e prywatne oraz publiczne.

Obecna wersja programu: RWDdgenerator to 1.5 do pobrania z poprzedniej lokalizacji. Zmiany tyczą tylko programu exe, więc można go przekopiować samego do produkcyjnej lokalizacji bez pozostałych.

Witaj Mion, czy Twój system daje możliwość tworzenia linków wewnętrznych o dowolnej strukturze/formie (oczywiście w ramach ogólnych zasad tworzenia linków) na zasadzie takiej, że wklejam końcówkę linku typu /strony/1/i/1847.php?sub=1&b_main=21&offset=21210 i program zaakceptuje mi to i pozwoli pod takim linkiem zamieścić jakiś artykuł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności