Skocz do zawartości

RWDGenerator - program do generowania responsywnych serwisów www

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 254
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

zelVB.jpg

Co jest przyczyną ze soft nie czyta plikow txt?

************** Tekst wyjątku **************
System.ArgumentOutOfRangeException: Wartość startIndex nie może być większa niż długość ciągu.
Nazwa parametru: startIndex
   w System.String.InternalSubStringWithChecks(Int32 startIndex, Int32 length, Boolean fAlwaysCopy)
   w System.String.Substring(Int32 startIndex, Int32 length)
   w ‭‪‎‪‬‮‫‏​‭‌‎‮‍‌‍‪‏‪​‮.‌‫‏‫‮‌‫‏‫‌‫​‌‪‪‏​‭‫‪‎‪‪​‮(Object , EventArgs )
   w System.Windows.Forms.ToolStripItem.RaiseEvent(Object key, EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.ToolStripMenuItem.OnClick(EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick(EventArgs e)
   w System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleMouseUp(MouseEventArgs e)
   w System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEventInteractive(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
   w System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEvent(EventArgs e, ToolStripItemEventType met)
   w System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
   w System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.OnMouseUp(MouseEventArgs mea)
   w System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks)
   w System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.ToolStripDropDown.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
   w System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
   w System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

Polskie znaki diakrytyczne w nazwie plików lub spacje.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

śmieszne ze soft nie czyta nazwy pliku w których są cyfry.  Nie wspomnę ze pewien pojawić się jakiś normalny komunikat że nazwa plików nie poprawna czy coś podobnego.

"Na szczycie zawsze znajdzie się miejsce" - Ale potrzebujesz serwera by tam się znaleźć - Zgarnij kod rabatowy do SEOhost 40% - lub rabat do Cyber_folks - 10% - Rabat do hitme -5% - #reklama #link_sponsorowany

śmieszne ze soft nie czyta nazwy pliku w których są cyfry
No widzisz.... widocznie jakiś powód jest, że twoich nie czyta.

Nie wspomnę ze pewien pojawić się jakiś normalny komunikat
No właśnie pojawił się "normalny" komunikat" z informację iż wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji ... jeśli to dla ciebie jest wielki porblem, to trudno.

Nie wiem, co tam wczytujesz, więc może jest inny powód zgłoszenia takiego wyjątku. Możesz zrobić screen z ustawień okna głównego + wczytywane pliki spakowane wysłać do BOK może uda się odtworzyć twój problem i go zdiagnozować / wyeliminować.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Wg mnie jest to kwestia jakiegoś formatowania pliku.
Pliki powinny być zapisane UTF-8.

Jak już pisałem jeśli zostaną przesłane dane robocze, to może uda mi się odtworzyć problem i go zdiagnozować i o ile to możliwe wyeliminować :pisze:

@matoo nie musisz mi pisać co czyta co nie, bo sprawdziłem wszystkie mozoliwe kombinacje i wiem z czym sobie radzi z czym nie. I np soft nie czyta pliku np 1.txt i tyle w temacie.

Pod drugie ten soft się nie nadaje do masówki bo przy 18k wczytanych plików i 70k linków się wyłożył i tak wisi już 1h, nic soft do kosza.

6Hjf9.jpg

Pod drugie ten soft się nie nadaje do masówki bo przy 18k wczytanych plików i 70k linków się wyłożył i tak wisi już 1h, nic soft do kosza.
Dla jednych masówka to 1000 plików dla innych 100K. Widzę, że z góry masz jakiś pretensjonalny ton i nastawienie... no trudno.

Poza tym zamieszczasz jakieś LAKONICZNE screeny wyciągnięte nie wiadomo z jakiej operacji

śmieszne ze soft nie czyta nazwy pliku w których są cyfry. Nie wspomnę ze pewien pojawić się jakiś normalny komunikat że nazwa plików nie poprawna czy coś podobnego.
a tak się składa, że SOFT wykonuje wiele operacji na plikach ... no trudno.

Jak już pisałem NIE WIEM co wczytujesz i nie wiem co może być przyczyną, że "ci nie wczytuje".... może faktycznie nie jest to soft dla ciebie.

MIon nie mam żadnego negatywnego nastawienia do softu, miałem wygenerowanie 20k plików od 1.txt do 20000.txt chciałem wczytać do softu wygenerować stronę i wrzucić linki do podstron - chyba ten soft to robi nie? Wiec zaczęło się na nazwach pliku a skoczyło na wysypaniu softu przy wstawianiu linków do postów. Nic nie pisałeś  że soft nie radzi sobie z dużą ilością danych. Przykład zebroida tam wrzucasz 100k i masz poziom operacji gdzie i ile zostało do jej zakończenia wiadomo ze niektóre operacje trwają długo, ale soft to zmieli tutaj soft poprostu sie zawiesił i wisi do teraz czekam może operacja sie powiedzie.

Wiec zaczęło się na nazwach pliku a skoczyło na wysypaniu softu przy wstawianiu linków do postów.
Napisałem, co w takim wypadku można zrobić. Nie jestem wstanie diagnozować nie maja tych samych danych jakie były wczytywane.

Nic nie pisałeś że soft nie radzi sobie z dużą ilością danych
Jak już pisałem jest, to pojecie względne. Nie wykluczam, że w wypadku tego programu <zresztą jak w każdym > są pewne graniczne wielkości dla danych operacji. Najlepiej w takim wypadku wczytać mniejsze listy.

Na prośbę użytkownika dodałem funkcję do podmiany Title i Nagłówka dla wybranych stron na inne z zamieszczonej listy

rwdgenerator_podmien_title.jpg

Wywoływanie okienka z Top menu Akcje

Obecna wersja to RWDGenerator 1.0.2.0 do pobrania ze stałej lokalizacji ZIP.

program świetnie nadaje się do generowania serwisów pod łapanie ruchu z długiego ogona gdyż linkowanie wewnętrzne zooptymalizowane jest świetnie i gugiel “lubi” stronki z tego generatora ;)

dzięki nowej funkcji można wrzucić frazy z długiego ogona podmieniając title i nagłówki podstron :)

gugiel “lubi” stronki z tego generatora

Nie wiem dlaczego (i pewnie się nie dowiem, bo szkoda mi czasu na analizy dlaczego czarne jest białe a białe jest czarne), ale tak jest.

Jest coś w konstrukcji tych stron co "pasi" algorytmowi.

eM

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

[iNFO] - po reaktywacji certyfikatu SSL domeny program przestał się autoryzować... w celu usunięcia problemu proszę pobrać ponownie ZIP ze stałej lokalizacji roboczej i podmienić w programie produkcyjnym plik: /dane/rwdgeneratorauthconfig.dat na ten z ZIPa.

Przepraszam za  nieprzewidziane utrudnienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności