Skocz do zawartości

Bukmacherstwo

qgito

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałem Poruszyć tematyke bumacherstwa w sieci i zarabianiu na niej. Mam na mysli oczywiscie programy partnerskie, a nie obstawianie meczy bo od tego drugiego sa inne fora. Poruszam temat tutaj bo jak sadze ludzie ktorzy zarabiaja spore pieniadze w tej branzy siedza badz zagladaja tez i na to forum.

Ja w sumie ostatnio postanowilem wejsc w ten biznes... w miare powaznie. Dlaczego? No coz, na samym adsensie zyc nie mozna (a raczej strach nie pozwala), a im wiecej zrodel dochodu i wieksza dywersyfikacja zarobku tym wiadomo lepiej ;).

W temacie bukmacherstwa w internecie jednak musze sie jeszcze wiele nauczyc. Chialbym wiec uslyszec jakie jest Wasze doswiadczenie w tej branzy. Czy warto w to inwestowac, jaka jest waszym zdaniem konkurencja itp.

Realnie daze do wyciagania 1 k PLN miesiecznie na czysto z bukmacherki, nie wiem jednak ile zajmie mi czasu dochodzenie do takiego poziomu i czy wogole go kiedys osiagne. Da rade?

Wiadome jest ze nie kazdy bedzie sie chetnie dzielil doswiaczeniem i pomagal byc moze przyszlej konkurencji, ale ja nie wymagam ze ktos mi wylozy na tacy gotowe rozwiazania, a bukmacherke i tak nie odpuszcze szybko wiec konkurencji sie nie wyzbedzie ;) Chetnie jednak porozmawialbym ogolnie na ten temat w tym topiku.

Ciekawi mnie jaka strategie obieracie Wy polecacajac innych do gry. Czy zapisujecie sie do wielu bukmacherow i wiele polecacie, czy wybraliscie tylko jeden bukmacher i jego referujecie na maxa?

Ja zapisalem sie na razie tylko do bet-at-home i wrzucilem banerki na swoje stronki, przez dwa dni 7 refow wpadlo, w sumie sam nie wiem czy duzo to czy malo. Ile mniej wiecej trzeba miec refow, aby realnie na tym zarabiac? Wiadomo ze mozna miec 1000 nieaktywnych i zarobi sie mniej niz majac 10 aktywnych, ale tak orjentacyjnie sie pytam.

W planiach mam stworzenie stronki o bukmacherstwie i wypozycjonowanie jej w polskim google (za granica nie mam szans i tak dojscie w polskim google do jakis wyzszych pozycji bedzie nie łatwe), mysle ze to tez bedzie zrodlem sporu nowych refkow.

A co myslicie na temat roznicy jakosci refkow miedzy polskimi a zagranicznymi, wydawalo by sie ze zagraniczni zawsze wiecej kasy straca, a wiec i wiecej sie zarobi, faktycznie tak jest?

Ciekaw jestem tez jak widzicie bukmacherke za rok, dwa, piec...

Tak wiec niniejszym zaczynam dyskusje na temat bukmacherstwa, mam nadzieje ze moj post nie bedzie pierwszym i ostatnim.

W celach wyjasnienia mysli skrutowych:

*refek- referral- osoba polecona do programu przez partnera

W 2003 roku zrobilem strone o bukmacherstwie dodalem jak pamietam 5 programow pp ktore w tym okresie byly najbardziej popularne. O tym ze zarobie na nich jakas niezla kwote to mi do glowy nie przyszlo wtedy mialem 18 lat. Nie mialem zadnego pojecia o pozycjowaniu, reklamie itp. itd. Przez pierwszy rok zarobilem moze 500zl czyli podzielic przez 12 miesiecy to dawalo troche powyzej 40zl i wtedy bylem w niebowziety bo to na 18 latka to zawsze bylo cos. Jednak zaczalem sie zastanawiac ze mozna miec wiecej i tak przez kolejne lata kwota sie zwiekszala. Teraz moge sie pochwalic naprawde niezla kwota. Przez te 3 lata testowalem ok. 40 pp i wybralem wedlug mnie najlepsze 11+3 ktore sie zmieniaja kazdy musi sobie sam wybrac wlasne pp. Wiadmo zeby strona nie wyglada jak swiecidelka... Moj znajomy ma 4 pp i idzie mu niezle jednak kazdy musi sam zobaczyc jak mu bedzie najlepiej odpowiadalo.

Ogolnie niema problemow z wyplatami kasy z pp, ja przez trzy lata praktycznie nei mialem zadnych problemow czasami bylo trzeba sie upominac, ale wszystko sie konczylo dobrze. Przez ostatni rok nie przypominam sobie takiej sytuacji.

Jednak jak jestes zupelnie zielony w tematyce bukmacherstwa to bedzie trudno, jednak wszystko mozna nadrobic. Wiekszosc programow oferuje % sa tez takie firmy ktore placa np. 35e za osobe i to tez jest dobre na poczatku myslalem ze % sa najlepsze bo co miesiac dostaje jakas kwote a z osobami ktore wplaca to roznie bywa, a wcale tak nie jest wystaczy ze placa tylko 2 osoby i juz jest troche kasy. Trzeba uwaznie czytac regulamin, bo niektore pp aktywne sa przez rok, drugie dostaje na okreslony czas, inne jeszcze na zawsze. Ja sie tego uczylem praktycznie przez te wszystkie lata. Teraz wiedza procentuje.

Powiem tak rynek bukmacherstwa w Polsce dopiero sie rozwija i w najblizsze lata beda bardzo tluste...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności