Skocz do zawartości

Aplikacja wyszukująca link na wskazanej stronie i...

Dirty Frank

Rekomendowane odpowiedzi

Czy istnieje jakaś apka/soft, która wyszukiwała by na danych stronach (wskazanych przez mnie np w pliku txt), mój link - a następnie przechodziła przez ów link do mojej strony, przeglądając kolejno podstrony?

Np wybraną ilość razy, o danych porach dnia, z proxy itd

Rozejrzałem się ale nie widzę nic takiego...

ricco-banner.png

PHP + Curl + Cron do akcji cyklicznych

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Generalnie, to chodzi mi (chyba :D ) o to, żeby taki soft, pracował przez przeglądarkę.

Chyba raczej nic takiego nie ma z tego co póki co widzę.

Widzę taki gadżet tak...

-wrzucam swoje linki (strony linkowane) w pliku txt - program znajduje je na wskazanych wcześniej przeze mnie stronach, na których swoje linki umieściłem (które to strony również wskażę w innym pliku txt)

- przechodzi przez te linki, które znalazł, do moich stron

- zostaje na nich - przegląda podstrony (spędza na nich trochę czasu - fajnie by było, żeby można było ustawić czas spędzony na stronie, w pełni proces zautomatyzować).

Wszystko przez proxy (np podaje mu codziennie 100 czy 1000 nowych publicznych proxy).

Generalnie to bardzo chętnie zlecę napisanie takiego 'czegoś', jeśli cena będzie w moim zasięgu :)

jakieś oferty cenowe ewentualne poproszę na pw, jeśli ktoś koderuje :) i ma akurat wolne moce przerobowe.

Chciałbym coś sprawdzić takim o to gadżetem.

edit: W efekcie żeby to zobrazować, np w google analytics, będę widział źródła ruchu itd z właśnie stron, na których moje linki soft znajdzie...

ricco-banner.png

np podaje mu codziennie 100 czy 1000 nowych publicznych proxy
Muszę Cie zmartwić, ale proxy pod "przeglądarkę" muszą być znacznie lepsze niż pod żądania np CURL, więc na publicznych niewie zdziałasz.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

No dobra, załóżmy że na własne potrzeby, gdybym taką apke/soft miał - kwestię proxy rozwiążę choćby kupując jakiś większy pakiet na miesiąc. Jeśli ktoś jest zainteresowany klepnąć coś takiego, jak już wspomniałem zapłacę oczywiście i możemy ubrać to w jakieś zlecenie oficjalnie etc - cenę na priv poproszę. Jeśli mnie nie zwali z nóg, można uznać za aktualne od już ;)

Bardziej szczegółowo nazwijmy to, architekturę i funkcjonalności, które by chciał prześlę zainteresowanej osobie - chociaż większość już tu zawarłem, zdaje się że to będzie bardzo proste narzędzie.

ricco-banner.png

Istnieje takie coś. Mamy takie szablony do zennopostera jeden nazwaliśmy "Google Walker", bo wchodzi z fraz google na daną stronę a drugi to "Johny Walker" i jest taki jak chcesz czyli tylko wchodzi na daną stronę z listy - wyszukuje link do Twojej i spaceruje po stronie. Robi dokładnie to co chcesz i "zostawia ładne ślady w analytics". skutecznie można obniżać współczynniki odrzuceń itd... Napisz maila na admin@zptemplates.com - tylko oprócz tego szablonu jest potrzebny też zennoposter.

Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email

Brzmi spoko, dzięki.

Czy można w Johny Walker'ze skonfigurować ruch tak, żeby wszedł x razy na daną stronę, przez dany link, za każdym razem z innego IP (proxy) ? i ustawić np harmonogram na 24h?

Sorryy jeśli ciskam głupimi pytaniami ale akurat Zenno jeszcze nie zakupiłem, co się chyba za chwilę zmieni.

Dlaczego pytam - nie motywuje mnie świecenie klientom zayebistymi arkuszami z GA z mega oglądalnością, zastanawiam się nad czymś zupełnie z drugiej strony.

Kilka razy już się natknąłem w różnych miejscach (między innymi na pio, bodajże @Beerbant wspomniał o tym - sorry jeśli mylę) na tezę, że google jakoby wartościuje linki, z których są przejścia, z których jest ruch (owe linki są jakoby bardziej znaczące w rankowaniu strony). Natomiast nigdzie nie znalazłem niczego w miarę rzetelnego i wiarygodnego, gdzie ktoś by to szczegółowo sprawdził. I powiem zupełnie szczerze, że patrząc na to właśnie - na tle reszty magicznych kryteriów google dla spamerów, brzmi to dla mnie zupełnie logicznie i wpisywało by się w całą resztę wytycznych - gdyby tak rzeczywiście było. Jeśli ranking stron w serp (ich pozycje), z założenia ma być wprost proporcjonalny do tychże stron popularności - logicznym by było, gdyby linki wpływające na ich ranking, również obowiązywała ta zasada. W końcu link, przez który więcej osób trafia na daną stronę - siłą rzeczy jest ważniejszy od tego, który od momentu ulokowania w danym miejscu jakie by nie było wyczesane i wy-trust'owane, o użytkownikach słyszał tylko od innych kolegów linków i żadnego nie przeprowadził na drugą stronę fosy podczas swojego nędznego link-żywota :P

Idąc dalej, myślę sobie, że mając takie właśnie narzędzie, które spełniało by kilka wytycznych z ciekawości bym sobie to sprawdził.

(wyprowadźcie mnie proszę z błędu jeśli błądzę i ktoś już to rozłożył na czynniki pierwsze i bredzę totalnie).

I zrobił bym to tak, że: zakupiłbym 10 podobnych do siebie domen (taaak wiem, one nie będą takie same :) - ale te same TLD, tyle samo znaków itd).

Na każdej z nich zamontował ten sam szablon np WP, tej samej długości artykuł np 5000zzs, traktujący o tej samej dziedzinie - każdy był by oczywiście unikalny. I na te 10 stron - na każdą z nich, wrzucił bym w dokłądnie tych samych miejscach (taak, wiem - nie ma dokładnie tych samych miejsc ale będą maksymalnie zbliżone) po 100 linków na każdą. Odczekałbym miesiąc. Każda z tych stron by sobie usiadła spokojnie. Linki by się poindeksowały, każda z nich usiadła by na jakiejś pozycji na daną frazę (wspólną dla wszystkich 10). Nie ważne na jakiej pozycji - liczyłby się ruch pozycji tych domen wobec siebie. I po np miesiącu, dla 5 z nich, zaczął bym generować ruch z linków, które do nich zamieściłem. Ruch z różnych IP, o różnych porach i regularnie. I robiłbym to np kolejny miesiąc - nic nie dodając na stronach, nic nie modyfikując, nie tykając ich wręcz :) Jeśli po takim miesiącu ruchu z linków referujących, bez żadnych innych absolutnie czynności, okazało by się, że strony idą nawet delikatnie w górę - w przeciwieństwie i wobec do tych, na których ruchu z linków referujacych nie było by w ogóle - o czym mogło by to świadczyć? :)

No ale to tylko takie moje przemyślenia, początkującego spamera.

ricco-banner.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności