Skocz do zawartości

Jak teraz robicie konkretne frazy?

k0l3c

Rekomendowane odpowiedzi

W dalszym ciągu podstawą algo są linki. Nic się nie zmieniło.

Wszystko można zrobić spamem tylko na jak dług.

Wyciągnij z tego wnioski.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A mi szkoda czasu na takie frazy, wbicie się wymaga dużo czasu, pracy, środków, a efekt mało pewny, no chyba że abonament :), przez ten czas i tymi samymi zasobami można wbić 10 mniej kozackich fraz, kasa lepsza, jak któraś wypadnie trudno, za chwilę wróci na innej domenie.

Blake, robiłem różne testy ale nie miały za wiele wspólnego z linkami. Chodzi np. o ctr, zachowanie w wyszukiwarce, przeklikiwanie istniejących linków, czynniki onpage itp. (sprawdziłem trochę teorii spiskowych)

Automatyk, no to co piszesz ma sens.. choć po części. Te najgorsze pewnie tak ale onety, zumi itp? Z drugiej strony sprawdzałem niedawno linki z tzw. mocnych katalogów, które są już chyba na wszystkich możliwych publicznych listach i są masowo dodawane do dt ale nadal dają kopa.

To ktoś coś powie? piramidy? trzymacie proporcje? celujecie tylko kilka najmocniejszych linków? modlicie się?

penguins.jpg

Odwiedzaj regularnie mój blog o seo na lukaszt.pl podobno warto ;)

To ktoś coś powie?

robiłem różne testy ale nie miały za wiele wspólnego z linkami

Zacznij z linkami.

Edycja:

I zostaw te katalogi dające kopa w spokoju :)

Bo to może być kop w d...

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

na wiele czołowych fraz dla afiliantów,

Jest różnica między tabletkami na wypadanie włosów a sklepem z obrotem np. 700k/mc. Prawda? Czy nie widzisz różnicy?

@ravau, już.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Jest różnica między tabletkami na wypadanie włosów a sklepem z obrotem np. 700k/mc. Prawda?

Prawda. Święta prawda.

A cała różnica polega na tym aby dokładnie te same linki potrafić odpowiednio różnie wykorzystać :)

AMEN, jak mawiał klasyk gatunku :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

To w sumie kwestia definicji spamu.

W zasadzie wszystko co opłacalne robi się metodami "masowymi" i ja bym się tu skłaniał do podciągnięcia tego pod spam, ale to oczywiście bardzo umowna sprawa.

Spam to nie linki w komentarzach zrobionych za pomocą SB, to akurat pod definicję SYF podchodzi :)

I takimi metodami rzeczywiście nie idzie.

Jest różnica między tabletkami na wypadanie włosów a sklepem z obrotem np. 700k/mc. Prawda?

Prawda, na tabletkach na wypadanie włosów obrót jest większy niż 700k/mc.

wbicie się wymaga dużo czasu, pracy, środków, a efekt mało pewny

7 dni to rzeczywiście szmat czasu.

Chodzi np. o ctr, zachowanie w wyszukiwarce, przeklikiwanie istniejących linków, czynniki onpage itp.

Żeby robić takie testy to po pierwsze trzeba mieć na czym, czyli mówiąc w prost - trzeba mieć stronę z ruchem - czyli jak by nie było z pozycjami. Jeżeli nie było pozycji to co po testach onpage? Jakoś się to kupy nie trzyma.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności