Skocz do zawartości

Śmieszek z dziś

Bart.

Rekomendowane odpowiedzi

zł? to troche duzo, a nawet bym powiedział o wiele za duzo. Na allegro z pełnym pakietem, optymalizacja i jakims skromnym pozycjonowaniem na 1-3 frazy w top 10, logiem firmy, RWd, facebook itd, statystyka odwiedziń ceny wachaja sie od 90 zł do 300 zł. Tak sa i za 1500 ale tych nawet nie ogladałem, bo po co jak za 200 zł moge miec w pełni profesjonalna strone, tak więc to jednak zawyżona stawka.

A jeżeli chodzi o pozycjonowanie to widziałem za 150 zł za rok w top 10 na 10 frazach. Mozna uzyskac pomoc w dobraniu fraz, daja statystyki swojej pracy a jezeli strona nie osiagnie top zwracaja kasę. Uważam, że bardzo tanio, nie myślałem, ze tak kształtuja sie ceny ale skoro juz takie są ceny na rynku to czemu mam płacic więcej

Zdrowo się uśmiałem, nie powiem, więc udostępniam :D

W jakim towarzystwie się obracacie ?? ;-)

Ostatnio normalne są teksty typu:

- nie jestem vatowcem to proszę bez faktury i bez vatu

- jest to już moje 2 zamówienie (na 110 zł) to mogę dostać termin płatności? najlepiej 60 dni ?

- co prawda wiem, że jest piątek i godzina 14, ale potrzebuję na jutro rano torby z nadrukiem naszej firmy, bo są targi! (proces technologiczny wymaga przynajmniej kilku godzin na wykonanie zamówienia i to przy założeniu, że wszyscy siedzimy i czekamy właśnie na tą Panią i generalnie nie mamy co robić, a dodatkowo Pani oddalona jest od naszej firmy o jakieś... 500km). Godzina 15 dzwoni jeszcze raz ta sama Pani i mówi, że płaci każde pieniądze za te torby, bo ona musi mieć. Wycena: 200 zł torby z nadrukiem + 100 za ekspres+ 750 zł wysyłka kierowcy. "Co???? 750 zł za wysyłkę? kurierzy biorą co najwyżej 15 zł!" Ja: Dobrze, proszę podstawić swojego tańszego kuriera na dzisiaj na godzinę 23.00 po torby, żeby Pani dostarczył na rano. Pani: Nie szanujecie klientów, wam się w dup#ch poprzewracało od tego dobrobytu...

i tym optymistycznym akcentem życzę miłej niedzieli, ja idę zrobić kawę do łóżka małżonce

PS.

Jakoś tak głupio z tą godziną krócej rano.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

co prawda wiem, że jest piątek i godzina 14, ale potrzebuję na jutro rano

Ja mam takich, co zamawiają w niedzielę wieczorem a w poniedziałek o 8 dzwonią czy już wysłane.

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

zł? to troche duzo, a nawet bym powiedział o wiele za duzo. Na allegro z pełnym pakietem, optymalizacja i jakims skromnym pozycjonowaniem na 1-3 frazy w top 10, logiem firmy, RWd, facebook itd, statystyka odwiedziń ceny wachaja sie od 90 zł do 300 zł. Tak sa i za 1500 ale tych nawet nie ogladałem, bo po co jak za 200 zł moge miec w pełni profesjonalna strone, tak więc to jednak zawyżona stawka.

A jeżeli chodzi o pozycjonowanie to widziałem za 150 zł za rok w top 10 na 10 frazach. Mozna uzyskac pomoc w dobraniu fraz, daja statystyki swojej pracy a jezeli strona nie osiagnie top zwracaja kasę. Uważam, że bardzo tanio, nie myślałem, ze tak kształtuja sie ceny ale skoro juz takie są ceny na rynku to czemu mam płacic więcej

Zdrowo się uśmiałem, nie powiem, więc udostępniam :D

Klient Alledrogo i Olx to nie klient. W ogóle, klient "za drogo" to nie klient. Niech idzie i uprzykrza życie konkurencji :D.

Najwieksza przyjemność z takiego klienta to jest jak się pokapuje, że coś tu jednak jest nie tak za te 200 zł: logo jest w paincie, rwd to w mercedesie i bmw a ruchu z fraz ni ma - potem się można pośmiać dopiero.

Bardzo wściekła meblościanka

Najwieksza przyjemność z takiego klienta to jest jak się pokapuje, że coś tu jednak jest nie tak za te 200 zł: logo jest w paincie, rwd to w mercedesie i bmw a ruchu z fraz ni ma - potem się można pośmiać dopiero.

Dla Ciebie może to i śmieszne, ale postaw się w sytuacji takiego klienta, który jest częstokroć przekonany (lub nieświadomy) tego co kupuje. A ci emeryci (TVN UWAGA z 30.03) kupujący garnki po 7000 zł (na allegro komplet po 500-800) o jak się potem okazuje wyjątkowo niskiej jakości ? a coś z tutejszej branży: a takie firmy podpisujące umowy (kupujące) pozycjonowanie - przeświadczone o tym, że wybrały najlepszą firmę (niekoniecznie najtańszą, ale np. najskuteczniejszą w ich mniemaniu) i okazuje się potem, że ich serwisy jak były tak nadal są w czarnej d.pie googla (czyt. over 100), A firmy kupujące szkolenia z marketingu internetowego, gdzie okazuje się, że największą wartość szkolenia miał OBIAD i kawa, bo treści miały tak żenujący poziom, że z tutejszego forum jest zdecydowanie więcej przydatnego kontentu?

@niemalekko85 powiedz mi skąd taki hydraulik ze Swochowa ma wiedzieć, że na allegro oferty na pozycjonowanie za 100zl/m-c są słabej jakości? skoro allegro jest tak ostro wszędzie reklamowane, to znaczy, że musi być dobre, a to, że są tam takie a nie inne oferty... hydraulik natnie się raz, drugi i nie kupi potem na allegro, ale takich działalności jest w Polsce 2.000.000 - zobacz ilu potencjalnych "naiwnych".

I tak z ręką na sercu sam nie kupiłeś nic na Allegro (kody do katalogów, linkowanie, piramidy, wiki, itp.) ?

I na koniec:

Mój nauczyciel angielskiego z liceum p.Adolf (tak, takie ma imię i z pochodzenia jest Niemcem - zarąbisty starszy pan) mówił, że z 4 rzeczy nie wolno się śmiać:

1. z Boga - bo nigdy nic nie wiadomo
  2. z pieniędzy - bo ten tego
  3. z nauki - bo nic z ciebie głupku nie wyrośnie
  4. z miłości - bo uschniesz jak kwiatek bez wody

Edit: literówki

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

Klient Alledrogo i Olx to nie klient. W ogóle, klient "za drogo" to nie klient.

Szanuj klienta swego bo możesz nie mieć żadnego. Nawet jak napisze bzdury można mu odpisać.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Szanuj klienta swego bo możesz nie mieć żadnego. Nawet jak napisze bzdury można mu odpisać.

a poza tym - pieniądz nie śmierdzi...

@M0drzew i @Zgred

Słuchajcie, po pierwsze i jeden i drugi z was wie już co nieco o rynku pozycjonowania i reklamy w internecie. Jeden w dużej mierze z tego żyje, a drugi miał mega dużo złych doświadczeń z firmami, które pozycjonują i z tego co wiem, obecnie nawet razem współpracujecie.

Pamiętam jak M0drzew napisał post o praktycznym załamaniu nerwowym i braku ruchu z internetu, pamiętam też jak Zgred mu pomagał i nie dziwię się, że broń boże, że masz takie a nie inne zdanie na ten temat.

Po drugie, nie pierwszy dzień na tym świecie żyjecie i też doskonale zdajecie sobie sprawę z tego, że mimo wszystko jest różnica między hydraulikiem a hydraulikiem. To tak jak wczoraj leciał sobie program usterka - panowie mieli za zadanie pomalować ścianę i z szablonu zrobić wzór na drugiej. Jedna ekipa - partacze za 150 zł, Druga ekipa - partacze za 400 zł, dopiero trzecia ekipa - młody chłopak z dziewczyną - wszystko idealnie za 230 zł. Więc można solidnie i w dobrej cenie? Można.

Ale też z drugiej strony, pewne rzeczy kosztują i pewnych rzeczy się nie przeskoczy, jeśli tworzy się strony dla klientów, to jednak trzeba nad nimi trochę posiedzieć. Przygotować, zastanowić się jak ma być zrobiona, co zrobić żeby była wygodna dla użytkownika, przejrzysta, czytelna, zrobić makietę, przygotować grafikę, zdjęcia, jakiś parallax, jakiś niestandardowy efekt, ułożyć, poprawić, poprawić drugi raz, zcacheować. Parę godzin się na to zejdzie i nie będzie to koszt 200 zł jeśli ma być do tego FB i Logo - dobry pracownik kosztuje, biuro kosztuje, czas, który na to poświęcisz to też nie trzy godziny. Do tego podatki i VAT i robi się kwota. Albo można też mieć zainstalowany szablon WP, wrzucić parę fotografii, podmienić tekst, nie dać rachunku i powiedzieć skończyłem. A poprawki? A poprawek to nie było w cenie.

Zgred - masz zupełną rację: "szanuj klienta swego, bo nie będziesz miał żadnego", ale z drugiej strony na pewno dostajesz zapytania typu: "wyceniałem już, powiedzieli mi 99 zł za miesiąc za 15 fraz, wszystkie z gwarancją w TOP10 i nie dłużej niż za dwa miesiące - co oferujesz?". Można zacząć od wytłumaczenia co to jest Seo, czemu nie ma gwarancji i czemu musi trwać dłużej niż dwa dni, jeśli pójdzie gdzie indziej to i tak będzie miał większą świadomość.

Powiem tez więcej, mam klienta, któremu robię Adwords za 70 zł (łącznie!) miesięcznie. Ma z tego z 2, może 5 zapytań i z jednego klienta i jest zadowolony - a rozmawiałem z nim na wstępie 2h bo się wachał.

Przyznajcie się z ręką na sercu: pomimo tego, że dajecie komuś wiedzę, poradę i dobrą cenę to otrzymujecie w zamian informację, że może i jest to normalna cena ale na allegro ma to trzy razy taniej to można się z tego pośmiać i to zarówno w sprawie pozycjonowania jak i toreb z nadrukiem, prawda?

Po prostu, tylko z OLX - zazwyczaj jest stwierdzenie, że za 200 zł to on ma 3 razy więcej.

Z drugiej strony, ta sama osoba, która zamawia za 200 zł pełen pakiet seo i strony sama prowadzi firmę i możliwe, że nawet jest dobra i ma jednocześnie wysokie ceny (gwarantujące jakość) a mimo wszystko, lampka się jej nie zapala, jeśli coś kosztuje za tanio jak za proponowane efekty.

To też tak jak czasem dzwonią do mnie z ofertami marketingu internetowego, np dla: biuro rachunkowe. Pakiet 399 zł: 20 fraz, 20 wpisów w katalogach, 2 arty sponsorowane, 10 precli, monitoring strony, aktualizacja strony, facebook, twitter, dostepność strony, 100 kliknięć z Adwords w wyszukiwarce. Jak to ma dać efekt, jeśli sama fraza biuro rachunkowe + miasto to koszt min. 5 zł za klik?

A więc, @M0drzew i @Zgred albo można nastawić się na dojenie albo na opinię. Nie pomylę się, jeśli napisze że obaj jesteście nastawieni na opinię.

Bardzo wściekła meblościanka

mam klienta, któremu robię Adwords za 70 zł (łącznie!) miesięcznie

I wszystko jasne. A mamusia papu donosi do pokoju.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

a poza tym - pieniądz nie śmierdzi...

Śmierdzi czasem jak cholera, wiem bo kiedyś z portfelem w stanie wskazującym wpadłem w szambo bo jakiś dureń na wsi ściągnął deski , panienka w NBP jak wymieniałem banknoty dziwnie się na mnie gapiła :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Klient Alledrogo i Olx to nie klient.
Nie prowadzę usług przez Allegro ani OLX, to było zapytanie przesłane oficjalnym kanałem.

Powiedziałem Panu, że garnitur też można mieć z bazaru jak i szyty na miarę, to stwierdził, że Allegro to nie bazar bo wystawiają FV :heej:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności