Skocz do zawartości

Windows 10

myszak

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko z tego, co gdzieś czytałem jak ktoś chciał zrobić taką świeżą instalację to ten klucz który się wyjęło z biosu nie pasował. On pasuje jedynie jeżeli się robi upgrade z 8 na 10, a jak się go ręcznie wpisze w 10 to nie przejdzie. Ktoś to sprawdzał?

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja próbowałem na tablecie i nie poszło, ściągnąłem media creation tool, wybrałem wersję 32bit, programem wyciągnąłem klucz i chciałem system zainstalować od nowa (z pendrive) i wypluwało, że zły klucz (wersja home 10), więc to albo wina tego, że to tablet (zainstalowany normalny windows 8.1, nie phone) albo faktycznie coś nie tak. W weekend sie pobawię jeszcze.

MKucinski z tego co czytałem to 1 instalacje trzeba zrobić poprzez upgrade a kolejne dopiero na czysto, ale jeszcze nie sprawdzałem. Na tą chwilę wszystko działa bez zarzutu.

Doczytalem i znalazłem coś takiego :

Tak tu jest problem. Po wykonanej aktualizacji z poprzedniego windowsa do windows 10 powinieneś się zalogować do konta MS. Wtedy w koncie MS jest zapisany Twój komputer z informacją o dokonanej aktualizacji.

(Bo tak na chłopski rozum, mija rok, pada dysk z systemem, to skąd MS ma wiedzieć, że masz prawo do bezpłatnej aktualizacji? Odpowiedź: konto MS)

Jeśli ktoś po aktualizacji do windows 10 nie zalogował się do konta MS - aktywacja po usunięciu partycji nie będzie możliwa.

Uruchamiasz instalacje z ISO/Pena po starcie kompa i podczas instalacji usuwasz partycje systemowe utworzone wcześniej przez poprzednią wersje windowsa jak i przez windows 10 (windows 10 przy aktualizacji tworzy jedną dodatkową partycję Odzyskiwania). Podczas instalacji pomijasz podanie klucza, tak jak i po instalacji. Tym samym nie podajemy klucza z poprzedniego windowsa itp.

Po zainstalowaniu windows 10 w systemie masz domyślny klucz generic (taki sam jak przy aktualizacji) jednakże przy próbie aktywacji dostaniesz komunikat, że klucz został zablokowany. I jest to prawda bo klucz został zablokowany dla Insiderów. Ale jeśli po chwili zalogujesz się do konta MS, system dostanie informacje, że jesteś upoważniony do aktywacji i ta aktywacja nastąpi.

Sprawdzone osobiście przeze mnie. Mam zrobionego czyściocha na win 10, po uprzedniej aktualizacji z win 8.1 pro mc.

swiatla.auto.pl - zapraszam

Skuteczne pozycjonowanie - rozwiń swój biznes dzięki promocji w Google

jedno pytanie, czy po instalacji trzeba wszystkie programy na nowo instalować?

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Lipa. Dziwne zachowanie konsoli dotykowej w lapku mogłem jeszcze wybaczyć. Ale problemy z drukowaniem to przesada. Najpierw drukował jak chciał czyli raz normalnie, a innym razem wybudzał kopiarkę z uśpienia i na tym kończył. Po aktualizacji sterów przestał na amen drukować. 

Koniec - wróciłem do Windy 7. 

Ja na dwóch komputerach OK, ale tablet sobie popsułem :D

W sumie napiszę, może ktoś będzie wiedział co z tym zrobić.

Chciałem tablet (acer switch 10) zaktualizować do win 10, ściągnąłem media creatora, ale pomimo wyczyszczenia dysku nie znalazłem wolnych 5GB wymaganych do aktualizacji (pliki nowego windowsa + starego + sam nie wiem co bo wszystkie programy swoje usunąłem + wyczyściłem dysk narzędziem). Trudno - to tylko tablet, więc nagrałem windowsa na pendrive i lecim z instalacją. Instalacja dziwna, mrygało, pykało, ale poszło. Nie wchodził klucz produktu niestety, ale tym postanowiłem się nie martwić w tym momencie.

Po instalacji masakra - dołączana klawiatura + touchpad działał przez moment (działało wifi), ekran dotykowy - nie. Nie wiedziałem co z tym zrobić, stwierdziłem że wrócę do 8mki. Ściągnąłem więc media creatorem 8.1, na pendrive i to samo.

I teraz tak - nie wchodzi mi klucz produktu, który wyciągnąłem prodkeyem. Na 8.1 nie działa wifi i też są problemy z touchpadem i klawiaturą.

Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Reinstalował windowsa na tym tablecie? Wysyłać do acera nie chcę, bo to pewnie potrwa latami, nim coś z tym zrobią i nie wiem ile naliczą - firmy naprawiające tablety/windowsy  naprawią moją głupotę? :D

firmy naprawiające tablety/windowsy naprawią

Tak naprawią. Co prawda nie ja, a kolega miał podobny problem i poszedł do jakiegoś punktu gdzie zajmują się tabletami. Zrobili tylko jak usłyszał cenę chciał tablet wyrzucić. Skasowali go 500 złotych.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Ten reset nie zawsze działa. Ja na jednym badziewiu miałem problem (oczywiście z czym innym, nie windows 10), support doradzał przez tel. resety i inne cuda na kiju, nic nie pomogło. Poszedł w końcu na gwarancję, po 4 miesiącach przysłali nowy (nie naprawiany, nowy), okazało się że ma ten sam problem. Dopiero wtedy na forach poczytałem że większość osób z tym modelem ma problem.

Dałem sobie na luz i leży w szufladzie.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności