Skocz do zawartości

Windows 10

myszak

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Szlaf: Bzdura.

Twój klucz windows 8.1 czy 7 upoważnia Cię do zrobienia formata. Tylko dla własnego bezpieczeństwa polecam Ci wykonać to w ten sposób, że najpierw robisz UPDATE systemu z 8/7 do 10, a dopiero potem za pomocą media creation tool nagrywasz windows 10 na pendrive/cd i instalujesz.

Ja tak zrobiłem na PC i śmiga. Podczas samej aktualizacji jest do wyboru czy windows ma zachować jakieś dane czy nie, ale nawet przy wyborze, żeby niczego nie zostawiał jest zrobiony backup (bodajże folder windows.old czy coś takiego). Nie chciało mi się tego wszystkiego usuwać, więc strzeliłem format i śmiga.

Goły windows 10 nie wiem ile waży, ale raczej podobnie do 8.1, to sprawdź już na stronie MS.

cieszę się że zrobiłem kopie dysku z win8.1 bo to co narobił ten bubel to głowa mała, ci co jeszcze nie zaczęli tej darmowej instalacji to niech jej zaniechają, może za rok będzie on co wart a na razie serdecznie go odradzam

Szczęście że jak pisałem wcześniej żona zrobiła tylko aktualizację. A że kompa wykorzystuje do przeglądania neta/poczty to się nadaje. I to nie do końca bo net muli jak za czasów dinozaurów a powodu znaleźć nie mogę.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

U mnie jest mały problem ze sterownikiem dźwięku, po każdej aktualizacji trzeba przywrócić sterownik do poprzedniej wersji. Jak ktoś chce też może pokombinować i poszukać, zazwyczaj rozwiązanie problemu jest banalne. Ale może lepiej faktycznie się wstrzymać do jakiegoś SP, podobno duża aktualizacja już niedługo.

U mnie na laptopie wisi gotowa aktualizacja i chyba nie będę aktualizować, trocha przestrzaszyliście mnie :D

no mnie też :) też u mnie dzień w dzień próbują mnie przekonać, że to już teraz, ale ciągle nie miałem na to czasu. A im więcej tu głosów przeczytałem tym bardziej wiem, że moja 7 jeszcze sobie trochę pośmiga :D

A im więcej tu głosów przeczytałem tym bardziej wiem, że moja 7 jeszcze sobie trochę pośmiga

Mam podobne zdanie, a przymierzam się do 10 od dłuższego czasu :) I tak muszę najpierw uporządkować dyski.

W statystykach jeszcze niczego nie widać:

https://gs.statcounter.com/#os-ww-monthly-201505-201508-bar

nihil fit sine causa

Wiecie może jak usunąć system 10 i powrócić do 7, nie mam opcji "Wróć do systemu windows 7" bo po zainstalowaniu windows 10 nie wykrył karty graficznej i musiałem sam zaktualizować sterowniki, a w trakcie tej aktualizacji system sam się zrestartował i wyświetlił opcje naprawy systemu, przywróciłem system do ustawień początkowych ale zniknęła opcja przywrócenia do windows 7.

Mam na dysku folder windows.old, tylko nie wiem jak to ruszyć i czy to coś pomorze.

Druk ulotek cennik - PrintExPress lider wśród drukarni w Łodzi tanie ulotki druk wizytówek • plakaty cena druk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności