Skocz do zawartości

[startup] PKSI prosty katalog www

marcin421

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Od wersji 1.5 api przestaje być wspierane/rozwijane. Funkcjonalność jaka pozostaje to, sprawdzenie jaki status ma nasza strona w katalogu:

https://adres-katalogu.pl/api/user-check-url?url=moja-strona.pl

Statusy:

0 - adres nie istnieje

1 - wpis dodany

2 - wpis oczekuje na moderację

Aby api działało administrator katalogu musi ustawić flagę user_api na TAK

• 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Witam,

pojawiła się nowa wersja darmowego skryptu katalogu stron PKSI 1.6. Skrypt został lekko odświeżony.

Pobierz skrypt PKSI

Wersja demonstracyjna
Zapraszam do wypróbowania wersji demonstracyjnej
Panel Administracyjny - login: demo, hasło: demo

Informacje jak postawić i zaktualizować katalog znajdziesz pod adresem

Kontakt: kontakt@mediadev.pl | www.mediadev.pl

• 3 tygodnie później...

Wersja 1.6 - z poziomu admina edytuję wpis i dodaję dodatkowe słowa kluczowe. Strona tak dodanego tagu zwraca 404. Tych dodatkowych tagów nie ma w zakładce tagi.

Tagi dodane normalnie, w czasie dodawania wpisu nie mają tego błędu, ale.... poprawienie literówki sprawia, że stary tag znika ze szczegółów wpisu, ale nie znika z zakładki tag. Poprawiony tag pojawia się w szczegółach wpisu, ale nie ma go w zakładce tag.

Włączyłem i wyłączyłem autolinkowaniedo stron tagowych w treści opisu. Tagi ze szczegółów wpisu zniknęły. Włączam autolinkowanie - są, wyłączam - nie ma.

Eksperyment Discover.pl

Jeszcze jedno - jeżeli tag należy tylko do jednej strony, kasacja tej strony powinna wywalić tag. Po co nam tyle stron 404.

Wg moich testów, jeśli usuwamy stronę z tagiem, który występuje tylko raz, to ten tag jest także usuwany. Błąd 404 mówi nam, że szukanej strony nie ma, co jest zgodne z prawdą :) Jeśli w katalogu nie skrypt nie znajdzie prawidłowego wpisu lub tagu, to wyświetla błąd 404

Wiem co znaczy 404, ale w tym wypadku strony nie ma, ale link wewnętrzny do niej jest. Sęk w tym, że te tagi zostają w zakładce domena.pl/tagi, co imho jest zbędne. W miaare upływu czasu, kiedy skasujemy iles tam stron, tych 404 może być za dużo. Może strony 404 przekierować 301 na główną.

No i naprawić znikanie tagów w szczegółach strony po włączeniu i wyłączeniu autolinkowania.

Eksperyment Discover.pl

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności