Skocz do zawartości

Jak zmienić opis strony głównej w wordpress dla wyszukiwarki google

tomaj

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam takie pytanko. W którym miejscu strony zmienić opis, albo gdzie go dodać, żeby google wyświetlając moją stronę w wynikach nie pisało jakichś magicznych tekstów.

strona tylkokamien.pl

wynik w google np. tutaj

Ogólnie potrzebuję wiedzieć gdzie przygotowany tekst mam wstawić i w którym pliku.

Z góry dziękuję za pomoc.

tomek

Zapraszam na moje strony z Płytki Granitowe - TylkoKamien.pl

oraz Usługi Kamieniarskie - ArsGranit.pl

Ustawienia > Ogólne

- Tytuł witryny

- Opis

google jak będzie chciało to i tak weźmie sobie tekst ze strony, który według google "pasuje" najlepiej

najlepiej zainstaluj https://wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

podstawowe wyjaśnienie i ustawienia wtyczki znajdziesz chyba u Zgreda na blogu

to jest właśnie dziwne, bo w tytule mam TylkoKamien.pl

a w opisie strona zawierająca największy wybór płytek z kamienia naturalnego.

a google tytuł i opis umieszcza w tytule, a opis sciaga ze strony głównej.

Na wszelki wypadek zmieniłem tytuł i opis na bardziej rozbudowane, zobaczymy co teraz zaciągnie.

dzięki.

edit: w sumie to żeby zmienić tekst (np. adres) na głównej to musiałem wejść na serwer i tam grzebać w plikach, może też muszę opis i tytuł zmienić w pliku, a nie w wp-admin?

Zainstaluj wtyczkę WordPress seo by Yoast zrób podstawową konfiguracje i będziesz miał wszystko pewnie zrobione.

mam tą wtyczkę, problem polega na tym, że jak wchodzę do wp to nie ma wśród stron, strony głównej, którą mogę edytować.

Pisałem już wcześniej - żeby zmienić tekst na głównej to wchodzę na serwer i zmieniam index.php

jeżeli musisz coś zmieniać w szablonie to znaczy że developer dał ciała, jeżeli to nie była stronka za przysłowiową flaszkę to niech naprawia.

Nie była za flaszkę, ale była robiona prawie dwa lata temu, a problem wyszedł dopiero teraz. A dwa, chyba się już tym nie zajmuje.

Mniejsza o to, udało mi się zmienić tytuł strony w ustawieniach wp. ale nadal jest problem z opisem. zmienił się z tego co było, ale teraz pobrał tekst z menu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności