Skocz do zawartości

wysoki pr

kalinowski

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wogóle warto dodawać strony do katalogów o pr=0 ? Jak wiadomo takie linki bardzo mało nam dają. Postanowiłem stworzyć spis katalogów w którym będą się znajdowały katalogi tylko i wyłacznie o pr minimum 2. Według mnie do innych nie ma sensu dodawać stron. Na pierwszy rzut dodałem niecałe 100 katalogów. Dziennie będę dodawał po kilkanaście katalogów i mam nadzieje że spis komus pomoże.

https://www.ziajam.webd.pl/katalogi

[edytowane - Erbit]

Zakładaj topiki we własciwym dziale

Przeciez link ktory dodajesz do katalogu znajduje sie na podstronie, ktora _przewaznie_ ma PR0, wiec to czy katalog ma PR=10 czy 0 to i tak nie ma roznicy, chyba, ze masz linka na stronie glownej.

Jak się mylę to proszę o poprawe.

rankhouse-logo-top1.png

Pozycjonowanie stron Katowice - www.rankhouse.pl
tel.: 32 307 07 03 / mob.: +48 533 336 613

alenalezy wziac pod uwage ze jezeli pr jest wysoki to wiadomo ze katalog jest zaindeksowany i ze roboty google beda go odwiedzac...

a jezeli strona glowna ma wysoki pr to czesto dla podstrony tez jakis jest

w spisie mara duza ilosc katalogow nie jest zaindeksowana co jest ogromnym minusem

Od jakiegos czasu wszyscy kierujemy sie PR i ta magiczna zielona kreska. Dziala to na nasza wyobraznie ze jak duze PR to po dodaniu strony nasza strona osiagnie wiekszy ... moze i to prawda ale ja nie sugeruje sie tym.

Bardziej tzreba zadbac o to by w danej podkategorii bylo duzo slow zwiazanych z nasza strona i wtedy to ma sens ... oczywiscie sa tez inne czynniki. Nie liczy sie tak do konca pozycja naszej strony glownej ale ruch generowany w naszym serwisie.

Calkiem dobre efekty mozesz osiagnac poprzez wpisy w katalogach takich jak ten pomimo ze PR podstron nie jest porazajacy - KATALOG REGION - ilosc podkategorii nie jest podzielona i linkow z takiej podstrony jest duzo a moc swoja ma.

Reasumujac:

jezeli podstrona ma PR0 ale wpisy w podkategorii sa tematyczne istnieje duze prawdopodobienstwo ze Ty bedziesz mial korzysc z takiego tematycznego linku.

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

W Seo Tools w spise katalogow wyswetla ilosc zaindeksowanych stron w Google, Yahoo i MSN

Coś źle Ci liczy strony zaindeksowane w Yahoo, poza tym całkiem niezła robota!

I zapraszam na https://lista.web-directories.info do świeżo powołanej kategorii Spisy_i_Rankingi!

My podajemy jeszcze informacje o NetSprincie oraz Onecie plus backlinki, a także podajemy wykresy historyczne, z których można coś tam wywnioskować o stanie wyszukiwarek :)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Według mnie do innych nie ma sensu dodawać stron.
A wg mnie ma sens, może mniej wartościowy link, ale link to link, i ważne by podstrona była zindeksowana, na ktorej umieszczam swój wpis, jak nie jest warto jej pomóc...

Jesli chodzi o sortowanie wg. pr zrobiłem to juz dawno w swoim spisie katalogów.

W Seo Tools w spise katalogow wyswetla ilosc...

Też coś takiego mam, niestety tylko w ukrytych opcjach... a przy okzaji chciałem zapytać, czy ilości pobierasz nabierząco przy wyświetlaniu spisu, czy zapisujesz je w bazie i robisz co jakiś czas update? Jeśli oczywiście nie tajemnica.. :D

Od jakiegos czasu wszyscy kierujemy sie PR i ta magiczna zielona kreska. Dziala to na nasza wyobraznie ze jak duze PR to po dodaniu strony nasza strona osiagnie wiekszy...
I tu się zgadzam z tą wypowiedzią, ostatni update PR nie był wiarygodny, do tego coraz więcej osób oszukuje, zdobywając fałszywy PR, znam katalogi, ktore są w sieci parę miesięcy a mają PR5 lub PR4 a zero zindeksowanych podstron.

Pozdrawiam,

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Też coś takiego mam, niestety tylko w ukrytych opcjach... a przy okzaji chciałem zapytać, czy ilości pobierasz nabierząco przy wyświetlaniu spisu, czy zapisujesz je w bazie i robisz co jakiś czas update? Jeśli oczywiście nie tajemnica.. :)

mar zadna tajemnica.

Aktualizuje co jakis czas i pakuje do bazy. W katalogu jest okolo 1000 katalogow

( nie mam czasu by zredagowac i udostepnic wszystkim

[proponowalem kiedys tu moderacje tego spisu chetnych nie było]

podobna sprawa z prosba o ocene [z seo tools korzysta na codzien +-200 osob]

odezwalo sie pare osob, zato gdy serwis znika bo serwer idzie w down, otrzymuje kupe maili :D

chyba zakoncze ta dzialalnosc charytatywna )

aktualizacja IP PR oraz ilosci zaindeksowanych stron w 3 wyszukiwarkach trwa okolo 15min.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności