Skocz do zawartości

Adsense, problem z reklamą na jednej z podstron.

kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem i trwa on dobre 200 dni, mianowicie dla jednej z podstron mam wiecznie wyświetlane reklamy charytatywne. Title jest w porządku, słowa kluczowe i opis - również. Treść jest jak najbardziej w porządku i mimo to, zawsze wyświetlają się mnie reklamy w/w. Nie jest to osobny kanał, jest taki jak na każdej kolejnej podstronie. Co może być powodem ? Dodam jeszcze, że reklam dla słów kluczowych dyktowanych pod ów podstronę, na stronach zaprzyjaźnionych jest sporo, a nawet jeszcze więcej,

Pozdrowienia i dziękuje za podpowiedzi.

hmm. a sprobuj na ta podstrone zalozyc inny kalnal - moze mediabot sie zjawi i odswiezy tresc, jak nie to jakas kolejna zmiana by sie przydala az do skutku :)

jest jeszcze jedna rzecz - z mojego IP na mojej stronie pojawiaja sie reklamy angielskie czasami, na Ip kogo innego - kiedys patrzylem - pojawila sie... japonska :P pierwszy raz widzialem japonska - mi sie nie zdarzylo nigdy. Podsumowujac - reklamy zaleza tez od Ip z jakiego wchodzisz oraz od Ip serwera na jakim wisi stronka.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

hmm. a sprobuj na ta podstrone zalozyc inny kalnal - moze mediabot sie zjawi i odswiezy tresc, jak nie to jakas kolejna zmiana by sie przydala az do skutku :P

jest jeszcze jedna rzecz - z mojego IP na mojej stronie pojawiaja sie reklamy angielskie czasami, na Ip kogo innego - kiedys patrzylem - pojawila sie... japonska :P pierwszy raz widzialem japonska - mi sie nie zdarzylo nigdy. Podsumowujac - reklamy zaleza tez od Ip z jakiego wchodzisz oraz od Ip serwera na jakim wisi stronka.

Sprawdzałem tę podstronę nawet podczas ostatniego pobytu na Majorce i jest dokładnie tak samo. Od czasu do czasu zmieni się coś, kiedy usunę "www" i zostanie adres https://xxx.pl

Co do reklam .jp miałem i ja. Mysle ze IP w moim przypadku nie ma znaczenia, bowiem akurat na tę podstronę reklam jak juz pisałem jest mnostwo.

Abstrachując, niezłe są różnice w wyszukiwaniu w polskim google poza Polską. Testowałem bedąc w podróży w jednej z lokalnych kafejek, ustawiłem "pl" i zarobiłem 7mą pozycję, uradowany wróciłem do Polski, nie było mnie 14dni, odpalam...kibel, w Polsce ta sama pozycja co przed wyjazdem :)

Mam identyczny problem co Ty. Wszystkie podstrony mają taką samą budowę i wszędzie reklamy się wyświetlają - oprócz jednej podstrony.. a także jestem pewny, że reklamy o tej tematyce istnieją :)

kondi - a czy w kopii Googla tej podstrony wyświetlają Ci się reklamy?

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Spróbuj trochę bardziej wytargetować reklamy :

<!-- google_ad_section_start -->
TU TREŚĆ POD REKLAMY
<!-- google_ad_section_end -->

może to być wina właśnie tego, ewentualnie możesz mieć za mało treści na stronie, brak title ?

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Spróbuj trochę bardziej wytargetować reklamy :

<!-- google_ad_section_start -->
TU TREŚĆ POD REKLAMY
<!-- google_ad_section_end -->

może to być wina właśnie tego, ewentualnie możesz mieć za mało treści na stronie, brak title ?

Gdzie to mam wstawić ? W head, body ?

Title jest właściwe, a treść...chyba lepszej być nie może, naprawdę.

Thx za odp.

• 4 tygodnie później...

Nie chciałem zakładać nowego tematu, bo widze, że dyskusja jest zblizona do mojego problemu.

Jednak u mnie jest sytuacja zupełnie odwrotna. W przeciwienstwie do wszystkich podstron, na ktorych widnieje reklama, na stronie głownej baaardzo rzadko zdarza mi się, ay ona się wyswietliła. Juz wstawiałem reklamy obrazkowe, tekstowe teraz od kilku miesiecy mam w formie linkowej, ze wzgledu na mniej zakmowaną powierzchnie strony. Jendak jest nadal tak jak napisałem - w ciągu dnia reklama zajmuje może z 10% wyswietlanego czasu. Ten problem mam już od bodajże 5 miesiecy.. :)

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Sprobuj zmienic tresc na stronie glownej(hint. wiecej tekstu na podstawie ktorego bot dobierze reklamy)

To powiedz mi jakiej tresci tam brakuje? - strona głowna: les.piekielko.pl - przeciez tam aż kipi od słów - inne strony mają ich kilkakrotnie mniej a jednak reklamy są...

Piekielko.com - sklep z biżuterią etniczną / orientalną należącą do plemienia Kuchi z Pakistanu.

Kupisz: kolczyki, naszyjniki, naszywki, pierścienie, bransolety, torebki, etui, stroje i inne.

Jakie słowa proponowałbyś w takim razie zasugerować robotowi?

na stronie głownej jest dośc słow typu kobiety i najczesciej jesli w ogole wyswietlają mi sie tam jakies sporadyczne reklamy to najczesciej dotycza takich słow jak:

kobieta, miłosc, randki, ciąza,

Zdarza się że wyświetli w tej samej reklamie dwa razy słowo: miłość i milosc - chociaż dziwne, bo na niektorych podstronach wyświetlają mi się zupełnie takie same reklamy jak na glownej, tylko że na tych podstronach sa one cały czas. ;)

Być może reklamy nie wyświetlają się z powodu 'stop words'? Było o tym już na forum.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności