Skocz do zawartości

reklamowanie chwilówek a bycie chrześcijaninem

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli tego nie mogę, a inny pp mogę żeby być w zgodzie z chrześcijaństwem?

Można pomyśleć o tym inaczej. Czy nie-chrześcijanin przedstawi uczciwiej ofertę od chrześcijanina? Może sytuacja w której to chrześcijanie reklamują takie oferty jest lepsza? Z chrześcijańskiego punktu widzenia...

nihil fit sine causa

Eldoka to nie jest takie łatwe. Zastanów się czy tym co zrobisz będziesz bardziej pomagał, czy też przyniesiesz więcej szkody.

Kiedyś miałem pozycjonować pp z lekarstwami, których opinia nie była zbyt dobra. Długo się wahałem, ostatecznie zrezygnowałem. Dziś się z tego ciesze.

koon 

Zastanów się czy tym co zrobisz będziesz bardziej pomagał, czy też przyniesiesz więcej szkody.

Niektóre chwilówki przez internet są tańsze niż np. stacjonarne.

Jakby nie było reklam na stronach to ludzie by brali droższe opcje.

Jakby nie patrzeć, to ludzie sami biorą pożyczki i kredyty. W salonie rtv-agd są 4 miejsca dla konsultantów kredytowych, a 1 stanowisko to kasa...

Z drugiej jednak strony niektórzy ludzie nie są na tyle ogarnięci, żeby wiedzieć że kredyty i pożyczki są złe dla nich.

skoro muzułmanie maja zakaz lichwy a jednak to odchodza to i katalicy moga ;)

tu nie chodzi o obchodzenie tylko o to co jest dobre. Może jakby nikt nie reklamował pożyczek, to byłoby lepiej?

Ale z drugiej strony nie potrafię sobie wyobrazić, że chrześcijanin pożycza kilka czy kilkaset tysięcy złotych nie spodziewając się zwrotu ew. zwrotu samej kwoty jaka była pożyczona np. po 10 latach...

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Eldoka a gdzie jest oprocentowanie 359% na miesiąc? Zapodaj link

na pierwszej lepszej stronie z PP paydaymansion tak pisze w zakładce FAQ.

Ale pisze, że to PRZYKŁADOWA ANALIZA KOSZTÓW POŻYCZKI, więc może być mniej (chyba, bo nie brałem pożyczki nigdy).

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Jest przecież wiele firm co ma 1-wsze pożyczki za zero złotych. To też lichwa?

to chwyt marketingowy aby złapać jelenia, spóźnij się 1 dzień ze spłatą, a zobaczysz co to są prawdziwe 0%, liczą na to ze yelonek będzie musiał przedłużyć pożyczkę, a przedłużenie nie jest już za ozł

Za 0 plnów źle, za 100 plnów też niedobrze.

Te opłaty już nie sa duże jak kiedyś i wystarczy pogrzebać.

A jak jeleń z pośród miliona pożyczek wybiera najdroższą jaka jest no to sorki, jeleń do kwadratu.

Wsadzanie jelenia na mine no to już nieetyczne.

O_o

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności