Skocz do zawartości

dylemat...

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

tylko dopoki obracasz mało popularnymi frazami i po prostu nie cała 10 jest obstawiona

Tak jednak z każdym dniem się zapełnia, według statystyk z spotkania Cyber Biznesu we wrześniu czy w październiku (tak ten czas leci).

To do końca czasu aż rynek SEO się zapełni potrzeba 2 lat. Biorąc poprawki i jak to szybko idzie to kwestia kilku miesięcy myśle, że nie więcej niz 10 miesiecy.

Top 10 będą zajęte od góry do dołu, a to że przyjedzie jedna poważna firma czy inna da kilka linków z zaplecza i przebije całą amatorszczyzne to już inna sprawa.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak jak w każdej dziedzinie, są naciągacze biorące stawki z kosmosu i znajdziesz tez porządną firmę która zrobi to niedrogo. Piszecie o wielkich firmach które będą rządzić i śrubować ceny a może z cenami będzie odwrotnie tak jak było w przypadku osiedlowych sklepików straszące hipermarketami ???

a to że przyjedzie jedna poważna firma czy inna da kilka linków z zaplecza i przebije całą amatorszczyzne to już inna sprawa.

myśle że to nie takie hop siup :) . Jeśli ja od 2 lat moja firma obstawia jakaś tam branże, i mam 4 klientów z tej branży i od dawna oblegam TOP5 dla tych 4 firm, buduje cały czas pod te firmy zaplecze tematyczne. Mysle że cieżko bedzie się po kilkulatach pracy zrzucić mnie jakiejś tam firmie kilkoma linkami B)

Tak na marginesie jakoś niewidze tych WIELKICH firm :)

Tak na marginesie jakoś niewidze tych WIELKICH firm :)

Na wszystko przyjdzie pora i czas. Małe firmy, a raczej osoby prywatne będą zawsze tak jak małe sklepiki, kwestia czasu. Pożyjemy zobaczymy.

"Rzucić klika linków" w przenosni oczywiście.

Myślę, że małe firemki i prywatne osoby nie będą miały zbyt dużego powodzenia bardziej będzie się zatrudnić w firmie Seo lub założyć spółke kilka osób. Nalezy też pamieć że wielkie firmy seo nie będą samy zapleczem robić. Tak jak napisane na stronie google (ponad 100 czynników wpływa na pozycjonowanie).

Tak więc z czasem się będzie zmieniać i do przodu Panowie i Panie.

• 1 miesiąc temu...

od dawna zamieorzalem zadac to pytanie.otoz mamy nastepujaca sytuacje,trafia nam sie klient ktory na prosta fraze typu torby podróżne chce wypozycjonowac strone.Ile Waszym zdaniem kosztuje miesieczne pozycjonowanie takiej strony?chcialbym zeby w tym temacie pisaly glownie osoby ktore maja wlasna firme:) pozdrawiam.

Stary takie posty wzbudzają u mnie szeroki uśmiech. Po pytaniu stwierdzam, że miesiąc temu przeczytałeś jakieś FAQ by miszczu_pozycjonowania. Jak Ty chłopie możesz mieć firmę jak nie potrafisz wycenić zużycia własnego zaplecza czy jakiegoś zapytania.

Znalazłeś listę katalogów, dodałeś kiedyś jakąś stronkę do nich, jej wyniki podskoczyły i już jesteś pozycjonerem i masz firmę pozycjonującą. Zapytaj wprost, że nie potrafisz wycenić zapytania i chcesz pomocy, to tacy jak ja nie będą po Tobie jechać.

P.S. Ja też chciałbym by w tym temacie pisały osoby posiadające jakąś firmę, więc pewnie nie uraczysz mnie swoją odpowiedzią.

Chcesz, żebym Cie ośmieszył do reszty na tym forum? Nie ma sprawy.. przedstaw nam tutaj swoją wycenę z tego hasła. Post z 24.06 , na pewno już coś sporządziłeś.

Jak wogóle można prosić ludzi o wycenę jakiegoś hasła nie pokazując wglądu w pozycjonowaną stronę. Twoim zdaniem wycena dla strony w xhtmlu jest taka sama jak dla tej we flashu. Musisz wiedzieć, że kod i struktura strony w pozycjonowaniu też ma znaczenie. Ale spoko, czekamy na taką wycenę - dla flasha i xhtmla taka sama.

P.S. Nie potrzebuję podbijać postów. Jest jakiś konkurs ?

Wiesz Bill, jedziesz po koledze a sam trochę piszesz amatorskie posty:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=22266

Skoro już tak długo istnieje Twoja firma w branży internet to może warto żebyś stworzyła sobie stronę i może warto zebyś posługiwał się profesjonalnym mailem? No chyba że się wstydzisz ujawniać takie rzeczy, no ale skoro tak to po co takie posty umieszczasz?

Wiesz..... oferty z darmowych maili to głównie widuje na allegro lub spamują mi skrzynke z nich pokemony

A kto Ci powiedział, że moja firma istnieje długo? Czemu mam się posługiwać profesjonalnym mailem? Żeby tacy jak Ty mi Newslettery przysyłali, że mają świetne łyżeczki do sprzedania na oficjalnego maila? Po co mam Ci dawać adres swojej strony? Kto Ci powiedział, że to darmowy mail?

Wiecznie niedoinformowany chodzisz. Nie siedź tyle przy kompie, bo Ci go google zaindeksuje.

Tja, mogłeś wymyśleć coś bardziej poważnego. Ludki Twojego typu piszą mi nieraz coś z serii: że portfolio i stronę mają w trakcie budowy, czy że mają problemy z serwerem i strona nie działa, że mają tyle zleceń że nie mają czasu........... i takie tam.

Twój maila naprawde nie jest mi potrzebny, tylko skoro masz takie zaplecze i jesteś taki super i masz takich super zadowolonych klientów to może pokażesz coś więcej? Bo jak na razie to tylko krytykujesz innych.

Adek poczytałem troszeczkę Twoich postów i ciekawym jesteś człowiekiem.

Zaplecza nie mamy:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=20799&hl=

Programować nie umiemy:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=19222&hl=

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=18797&hl=

Co to sandobox?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=18670&hl=

Szukanie w googlu to kłopot:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=17863&hl=

Lol:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...6&hl=\

Loool:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?s...c=14995&hl=

Ten temat jest najlepszy. Adek niedługo zacznie pytać na forum jakie majty ma dzisiaj ubrać.

Ale kończę wymianę w tym temacie, bo o bana wszyscy zahaczamy. Pozdrawiam wszystkich :D Nawet hehe adka

No Twoich tylu się postów nie doszukam bo jak na razie masz ich tylko kilkanaście razem z tym wątkiem.

Wiesz ciężko polemizować z kimś kto używa tylko nicka i nic więcej.

Moje posty świadczą jedynie o tym że się uczę , jak każdy na tym forum, że uczestniczę żywo w społeczności tego forum któremu wiele zawdzięczam. Nie wychwalam się jakich to mam klientów, jakie duże zaplecze, nie krytykuje nikogo, jestem tylko mróweczką która tylko robi swoje i nie ogląda się za siebie. A gdy miałem 10 postów tak jak Ty to siedziałem conajwyżej w dziale powitań.

Ostatnia konkluzja i już sobie ide, gdybyś był dobry i miał takie super zaplecze i cokolwiek sobą reprezentował to nie błagałbyś o zlecenia na tym forum i w ogóle byś ich nie szukał. Amen

:D

A może chce więcej zleceń?

Nikogo o nic nie muszę błagać. Może ja tego forum używam do ogłaszania się, a nie do pytania "możecie mi podać nazwę domeny dla mojej strony"?

To samo mogę napisać o Tobie:

>>

Ostatnia konkluzja i już sobie ide, gdybyś był dobry i miał takie super zaplecze i cokolwiek sobą reprezentował to nie błagałbyś o zaplecze na tym forum i w ogóle byś ich nie szukał. Amen

>>

Ale pewnie chcesz więcej, tak jak i ja zleceń.

Finito.

mam osoby ktorym pozycjonuje strony i spoko..i nie puszczam postow co dwa dni..w dzialo "ogloszenia zlecenia"..poza tym jezeli powazny klien wejdzie na forum to wie do kogo ma stukac i na pewno nie do Ciebie ani do mnie...

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności