Skocz do zawartości

Ban w G. dla link-vault.com?

WI777

Rekomendowane odpowiedzi

Uważasz, że 90% osób to analfabeci?;-)

Dziś zauważyłem, że moja domena, która niemal w całości opierała się na linkach z LV przestała istnieć w Google... Fajnie, a miałem duże nadzieje z nią związane. Obecnie ledwo kilkadziesiąt osób wchodzi, głównie z Onetu:|

Przypadek?

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

nie jakbym śmiał ;) poprostu uważam że lubie się produkować ;) a kobieta już nie chce słuchać na temat wyszukiwarek więc jak walne takiego długiego posta na temat niespełnionych ambicji gogole badź opowiastek jak to google booble się zbyt nadymało i balon pekł.

Mówisz że z onet i słusznie prawisz, onet jak widać zyskał sporo na tym co robi google, bo na tym samym co sie dzieje teraz z google onet stracił, czyli na zabawie w reindeksy.

Jeszcze trochę jak google będzie mielił 50 tys podstron a pokazywał 300 - przestanie się opłacać go wpuszczać na strony, i bedzie sie go wpuiszczac tylko tam gdzie jeszcze szanuje zjadany transfer.

nie czytalem topciu - od razu mowie :D

ale nie ma tu zadnej zmowy, akcji pokazowej Google itp - po prostu Google ma mechanizm ktory automatycznie banuje domeny ktore odpytuja czesto wyszukiwarke. Sa sposoby zeby tego uniknac, widocznie ich sposob nie byl dosc dobry - tyle :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

intruder nie sądze by linkval odpytywal z domeny :D

blokuje IP Google czasowo a nie na stałe jak jest zbyt dużo zapytań.

Zwróć uwagę że taki system zapewne nie stoji na jednej maszynie i jak sądze sama strona systemu stoji na całkowicie innym serwerze - więc myśle że nie ma to nic wspólnego z odpytywaniem google o np site:

... domena z ktorej chodzil bot od razu dostala bana :kwasny:

Jakim cudem bot może chodzić z "domeny"? Nie rozumiem, może być jego IP albo może się przedstawiać domeną albo wskazywać jakiś referer, czy możesz wyjaśnić?

A może ban poszedł dla domeny z reversa tego IP? - inaczej zaczynam wycinać konkurencję wściekłymi botami! :D

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

Jakim cudem bot może chodzić z "domeny"? Nie rozumiem, może być jego IP albo może się przedstawiać domeną albo wskazywać jakiś referer, czy możesz wyjaśnić?

Nie umiem wyjasnicale ciesze sie ze nie poszedl ban na IP bo ten serwer ma tylko :]

A może ban poszedł dla domeny z reversa tego IP? - inaczej zaczynam wycinać konkurencję wściekłymi botami!

hmm.. mozena by sprawdzic tylko problem jest taki ze domene mozna poswiecic dla testow - stracic IP czyli caly serwer na ktorym jest kilka domen - to by byla spora strata :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

na najlepsza moja fraze spadlem o 26 miejsc...

ale widze ze stronka ktora byla na ta fraze na pierwszym miejscu spadla tak samo jak ja.

Podobienstwa... na obu stronach jest link-vault, u mnie od bardzo niedawna. Spadlem w dol jeszcze zanim na innych stronach pojawialy sie moje linki.

Inne strony z czolowki nie uzyaja LV, uzywaja innych systemow. Czyzby spada sie w dol za same uzywanie LV?

Macie podobne obserwacje?

Nie chcę krakać, ale domena, o której pisałem 30 czerwca powróciła na indeksu! Wysłałem tylko maila z pytaniem "za co" i jestem:)

Site pokazuje >2k podstron. Usunąłem kilka nofollow ze strony i dodałem sitemapę, teraz powinno być git.

Chociaż to nadal jest dość tajemnicze zjawisko...

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Odgrzewam ze względu na eksport GPR. Otóż znalazłem wreszcie zmienioną "starą" stronę!

www.link-vault.com oraz link-vault.com mają ZERO a miały 6!!!

Prawdopodobnie jednak jest to jakiś specyficzny typ bana/filtra czy jak to tam zwać, to samo dotknęło w marcu stronę www.kinderstart.com i nie wierzę w takich sytuacjach w przypadki.

Czy nieprzypadkiem Google robi tak jak Onet, jak zbyt wysoko podskoczysz to w łeb? - z tym, że Onetowi dużo łatwiej jest się narazić :(

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

ja nie wiem czy moja sytulacja to tylko przypadek ale zdjalem ze strony linki LV i wrzucilem Linkora. Efekt jest taki ze dzien pozniej awans o 20 pozycji na dosc popularne haslo, widze ze dalej ide w gore, czyli wszystko wraca do sytulacji zanim dalem linki LV

moze to tylko przypadek?

zdjalem ze strony linki LV i wrzucilem Linkora. Efekt jest taki ze dzien pozniej awans o 20

Przez jeden dzien googlebot nie ma szans zaindexowac nowych linkow do twojej strony oraz na ich podstawie zmienic pozycje strony :)!

Jezeli przestajesz linkowac do swojej strony z LV przez usuniecie dyspozycji w panelu to linki do twojej strony NIE ZNIKAJA ODRAZU ze stron ktore mialy link do ciebie! wiec to ze podskoczyles o 20 pozycji znaczy ze googlebot dopiero zaczol lapac te linki z LV a ze ty zrezygnowales wlasnie z LV to sie niedlugo mozesz spodziewac spadku pozycji :)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

to raczej tak nie wyglada. Linkow na LV mialem cos 50 z czego prawdziwych czyli takich gdzie byl link do mojej strony bylo z 15 do tego tylko na 4-5 roznych domenach.

Jeszcze raz napisze:

- dalem na swoja strone LV i 2 dni pozniej duzy spadek

- zdjelem LV i jakies 24h pozniej duzy awans

Takze strona konkurencji korzystajaca z LV poleciala ostro w dol a byla wyzej ode mnie. Teraz jest daleko za mna i ma ciagle LV na stronie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności