Skocz do zawartości

znikające 23 zł z mbanku

maqriusz182

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj ubyło mi z konta w mBanku 23 zł, znikło bez śladu, brak w historii, po telefonie na mlinie pan nie był w stanie mi wyjśnić gdzie się podziały. Złożyłem reklamację zobaczymy co z tego wyjdzie, jednak trochę mnie to przeraziło.

Miał ktoś podobna sytuację z mbankiem? Rozumiem opłaty, z reguły nie kontroluje co jednej zł stanu konta ale wczoraj czekałem na przelew weryfikacyjny i zamiast przelwu to mi ubyło z konta i to bez śladu.

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

i zamiast przelwu to mi ubyło z konta i to bez śladu.
Kazda operacja zmiany salda powinna być zaksięgowana i widoczna w spisie operacji niezależnie czy to jest wpływ czy też pomniejszenie salda.

Jeśli jest tak jak piszesz, to faktycznie jest, to przerażające i poważna sprawa, bo nie wiadomo co się dzieje z naszymi pieniędzmi i czy takich akcji nie było wcześniej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ostatnio sa jakies jaja z tym mBankiem, wysyłam przelewy ekspresowe, powinny sie po 15 min odnotowac na innym koncie, prowizja 5 zł za taki przelew pobrana, a kasy nie ma gdzie byc powinna. Na mLini informuja o tym co wiem, że przelew wisi w realizacji i do 72 h wtakich przypadkach kasa wraca. Pieknie, tylko co mi po 72h, skoro puszczam ekspres i kasa ma być natychmiast :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Tylko, że w przypadku przelewów ekspresowych to wina może leżeć po stronie pośrednika wykonującego takie przelewy tj BlueMedia. Szkoda, że ExpressElixir jest dostępny ciągle tylko w kilku bankach, to powinien być standard w każdym banku.

https://www.google.pl/?gws_rd=ssl#q=mbank+znikaj%C4%85ce+pieniadze+site:www.mbank.pl

Wczoraj ubyło mi z konta w mBanku 23 zł, znikło bez śladu, brak w historii, po telefonie na mlinie pan nie był w stanie mi wyjśnić gdzie się podziały. Złożyłem reklamację zobaczymy co z tego wyjdzie, jednak trochę mnie to przeraziło.

Miał ktoś podobna sytuację z mbankiem? Rozumiem opłaty, z reguły nie kontroluje co jednej zł stanu konta ale wczoraj czekałem na przelew weryfikacyjny i zamiast przelwu to mi ubyło z konta i to bez śladu.

Ja na koncie firmowm w mbanku kiedyś tak miałem, że przy dużych obrotach w sumie było to niezauważalne, znikało 30-80 zł, (zmieniało się saldo, brak operacji) po czym za kilka godzin lub na następny dzień saldo wracało do poprzedniego poziomu. Uznałem to za jakiś błąd systemu dla mnie mało szkodliwy (póki co) więc nie ruszałem tematu, ale sytuacja się powtarzała co kilka dni czasem co kilka miesięcy.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Uznałem to za jakiś błąd systemu dla mnie mało szkodliwy (póki co)
Bank, to nie precel zalpeczowy, więc nie może od tak znikać kasia i wracać. Każda operacja zmiany salda MUSI być odnotowana na liście wykonanych operacji nie ważne czy przez użytkownika, czy też systemowych jak pobranie opłaty za konto itd...

Znikniecie 1 zł, to dla większości niezauważalna różnica i mała strata, ale w skali setek tysięcy, to już robi się konkretna kwota. Pamiętam była głośna sprawa z zaokrąglaniem odsetek nieautoryzowanym przez bank, ale napisanym przez programistę systemu i przelewami na jego konto. Po pewnym czasie z tych odsetek zrobiła się pokaźna kwota w $$$.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

znikło bez śladu, brak w historii

Nic nie znika bez śladu.

Jeśli faktycznie twierdzisz, że nie widzisz tej kwoty to należy złożyć reklamacje. Często jest to bład systemu, pracownika lub pracownik orze na lewo. O tym sie niestety nie dowiesz. zazwyczaj mówią, że to bład systemu.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ale to nie zmienia faktu, że jak utrzymuje autor postu nie ma zaksięgowania tej dodatkowej płatności ..

Mbank... to zdaje się tam były jakieś niezłe przewały z pieniędzmi klientów przelewanymi w nocy z konta na konto, żeby dodatkowo bank (albo ktoś w banku) sobie zarobił?

W każdym razie zamknąłem u nich konto parę mies. temu po kilku akcjach, ale widzę, że sytuacja jest coraz gorsza, uciekać...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności