Skocz do zawartości

Moc strony - przekazanie

Widmod

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie.

Posiadam stronkę bardzo starą z 2007 roku. Jest ona postawiona na subdomenie firmy hostingowej. Stronka ma dla mnie wartość. Wypozycjonowana jest dobrze. Włożyłem w to dużo czasu i pracy. Kiedyś wynikła sytuacja gdzie wystraszyłem się ,że ten hosting zniknie a z nim moja subdomenka.

Mam Cpanel do administracji. Szkoda mi tej mocy tych lat pracy...

Postanowiłem ,że wykupię domenę .pl i ją zaparkuję na tym koncie hostingowym.

Teraz mam pytanie:

Mam subdomenkę.bleble74.pl i wykupiłem teraz domenę mojaanazwaa.pl

Teraz mojaanazwaa.pl parkuję przy tej subdomenie.

Czy to wystarczy żeby moc subdomeny połączyła się z nową domeną jak jest to na tym samym hostingu ?????

Czy muszę robić przekierowanie by ta moc przeszła??

Jak zrobię to przekierowanie co wtedy się stanie? czy dalej będę widział stronę na tej subdomenie jak jej adres wpiszę i czy ta moc na niej dalej będzie????

Czy wtedy po przekierowaniu stracę moc i pagerank, pozycję?

Czy dalej ta subdomena może działać niezależnie obok tej nowej domeny z mocą jaką teraz ma??

Chodzi mi o te relacje między subdomeną a nową domeną. Hostingu nie zmieniam i w sumie chcę by nowa domena miała moc jak subdomena

ale namieszałem..... Zwyczajnie chcę uratować to co do tej pory zrobiłem bo nie mam pewności co do hostingu a chcę pozycjonować i działać już na swoją domenę

Aby zachować moc ze starej domeny muszą być spełnione następujące czynniki

a) przekierowanie 301 ze starej domeny na nowa

B) firma hostingowa a co za tym idzie subdomena muszą cały czas działać

Jeśli firma hostingowa/ich domena padnie/zniknie to stracisz siłę linków które są przekierowane.

Jak zrobię to przekierowanie co wtedy się stanie? czy dalej będę widział stronę na tej subdomenie jak jej adres wpiszę i czy ta moc na niej dalej będzie???? Czy muszę po przekierowaniu i przejsci mocy stronę kasować?

Kiedy ta moc przejdzie jak to rozpoznam?

Szkoda mi linków i może by ta subdomena została?

Czy wtedy po przekierowaniu stracę moc i pagerank, pozycję?

Czy dalej ta subdomena może działać niezależnie obok tej nowej domeny z mocą jaką teraz ma??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności