Skocz do zawartości

Dylemat - zmiana motywu w WordPressie. Co zrobić?

nowyfirma

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie do bardziej doświadczonych osób. Mam stronę na WP i chcę zmienić motyw z bardzo prostego na bardziej skomplikowany/rozbudowany (One Page, Wocommerce). Czy jest sens się w tym grzebać, czy lepiej kupić nową domenę postawić na niej nowy motyw i zrobić przekierowanie 301 ze starej domeny na nową? W sumie będę mógł nadal się posługiwać starą domeną. W dobrym kierunku myślę? Czy lepiej zostawić starą domenę z nowym motywem?

Twoje pytanie jest bardzo względne równie dobrze może brzmieć odnośnie innej branży... mam samochód już kilka lat czy warto przerobić go na nowszy jednak nie wiem czy jest sens się grzebać w tym przerabianiu bo na to trzeba czasu i nie wiem czy wszystko pójdzie dobrze a może lepiej kupić nowy a ten stary sobie zostawić tak żebym miał dwa?, ewentualnie kupie nowy samochód ale że stary mi się podoba to zrobię tak że będę jeździł nowym a stary będę za nim holował...

Za dużo czynników i trudno odpowiedzieć jednoznacznie na to pytanie ;)

Mi bardziej by pasowała taka analogia:

Masz budkę z piwem, do której przychodzi kilkunastu meneli dziennie. Chcesz zamiast piwa zacząć sprzedawać tam też wódę i denaturat. Czy lepiej postawić nową budę zupełnie gdzie indziej i w starej zawiesić karteczkę na drzwiach: "drogi menelu, przenieśliśmy się do nowego lokalu" i liczyć na to, że pozycja nowej budy, z racji atmosfery i przyzwyczajenia będzie taka sama? Czy może lepiej (dobrze) przebudować starą budę, żeby zmieściła więcej asortymentu?

Skoro mówisz o "grzebaniu" w stronie, to domniemam że jest dosyć zaniedbana. Osobiście zrobiłbym tak:

-Instalacja wtyczki duplicator

-Przeniesienie identycznej kopii strony na serwer testowy

-Aktualizacja wszystkiego na Wordpressie

-Wgranie nowego theme + wszystkie modyfikacje

-Przeniesienie duplicatorem spowrotem na domenę docelową

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności